Poznata po igranju uloga živopisnih i sanjalačkih likova, koje su ponekad ekstremne, Monica je izjavila: Glumci su srećna deca koja nastavljaju da se igraju, pa zašto izaći iz igre? 

Monica Bellucci je zaista veliko ime filmske kinematografije, a to nam je dokazala brojnim projektima u kojima je igrala. Sećate se samo koliko smo je iščekivali da je vidimo u novom James Bondu (Spectre) sa Danielom Craigom kao i najnovijem filmu našeg poznatog reditelja Emira Kusturice?

Zato smo sada rešili da izdvojimo pet fantastičnih filmova u kojima je glumila Monica, za sve one koji obožavaju njene uloge i fatalnu lepotu italijanske dive.

Njeni likovi su skloni grehu ili brutalnoj sudbini, i najčešće doživljavaju veliki bol i prolaze kroz ektremne situacije: bespomoćne heroine, zabavne žene, melanholične zavodnice, likovi koji prave greške, suočavaju se sa porazom i patnjom, živeći na samoj ivici.... 

Malena 

U filmu Giuseppea Tornatorea, Monica Bellucci igra ulogu Maddalene Scordi, koja je u mesti daleko poznatija po nadimku Malena. Radnja filma je smeštena u malom selu na Siciliji tokom Drugog svetskog rata, a sam film je proslavio Monicu, prvo na podneblju Evrope, a kasnije i u Americi.

Film nam otkriva neobičnu priču o očaranosti i sanjarenju Renata (Giuseppe Sulfaro), trinaestogodišnjaka koji je opsednut Malenom, najlepšom i najpoželjnijom ženom u gradu koja živi sama jer joj je muž otišao u vojsku.

S obzirom da Malena predstavlja san svakog muškarca u gradu, ona postaje predmet zavisti i ogovaranja žena, koje je doživljavaju kao pretnju. Zbog toga rešavaju da pokrenu napad protiv nje... U ovom filmu, Monica je predstavljena kao ikona lepote, filmskog glamura i šarma, poput nekih velikih diva iz prošlosti.

Irreversible 

Prema scenariju i režiji Gaspar Noé, Irreversible je priča o Marcusu (Vincent Cassel) i Alex, koju glumi Monica. U toku od nekoliko sati, jedna noć u životu bračnog para je ekslirala u vrtlog nasilja i bola.

S obzirom da su u ovom filmu prikazane duge eksplicitne scene seksualnog nasilja, Irreversible je uznermirio publiku na 55. Filmskom festivalu u Kanu.

Irreversible je pričao o strahu, velikoj lepoti i žestokoj zasedi koja se pretvara u osvetu. Film ima neobičnu narativnu strukturu jer scene prikazuju prethodne događaje koji su doveli do krajnjeg tragičnog ishoda.

Muziku za film je radio Thomas Bangalter, član grupe Daft Punk.

The Passion of Christ

U kontraverznom filmu Mela Gibsona, Monica Bellucci igra Mary Magdalenu, prostitutku koja je spašena od kamenovanja i koja je rešila da širi znanje o Isusu (James Caviezel).

Film nije štedeo gledaoce kada su u pitanju tragične scene Isusuovog umiranja, zbog čega je film privukao žestoke kritike, kako za brutalnost scena tako i zbog navodnog antisemitizma.

Film je sniman u Italiji (u Matera i Cinecitta), a u njemu je učstvovalo mnogo italijanskih glumaca kao što su Rosalinda Celentano, ćerkom poznatog Adriano, u ulozi sotone.

Sanguepazzo 

Predstavljen na Filmskom festivalu u Kanu, film u režiji Marco Tullio Giordana otkriva priču o ljubavi i proklestvu između Osvalda Valentija (Luca Zingaretti) i Luise Feride (Monica Bellucci), dve beskrupulozne filmske zvezde koje su živele 30-ih, u toku fašističkog perioda, i koje aktivno učestvuju u propagandnim aktivnostima koje podržavaju nasilni, anarhični režim.

Ovaj par je bio zavisan od droge i promiskuitetne seksualnosti, te je bio predodređen tragičnoj sudbini koja se podudarala sa krajem Misulonijevog režima. Monica je rekla da je bila progonjena likom Luise, koja je često imala samodestruktivne avanture kojima je upravljala njena ljubav koju je osećala prema Osvaldo.

"Ona živi jednu od onih strastvenih priča koja će vas odvesti u pakao", rekla je Monica. "On je zavisnik od morfijuma, a ona ja zavisna od njega."

The Wonders 

Monica Bellucci ima malu, ali veoma impresivnu ulogu u filmu The Wonders, koji je osvojio Grand Prix nagradu u Kanu.

Monica igra ulogu Milly Catene, voditeljke TV takmičenja, i neku vrstu princeze čudnog kraljevsta, koje je stvorio njihov otac. Film prikazuje jedinstven portret porodice  i otkriva nam emotivnu priču o odrastanju Gelsomine (Alexandra Maria Lungu) koja je rasla uz svoje tri mlađe sestre u porodici pčelara, u seoskoj vili u centralnoj Italiji. Njihov otac uporno pokušava da ih drži u izolaciji, zaštićene u svom seoskom domu.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija