Veliki deo muzike koju slušamo danas vuče korene iz gospela, izvorne muzike afro-američkih robova, koja predstavlja veru u bolje sutra, želju za slobodom i pobedu ljubavi. Gospel odiše emocijama i vrlo je zahtevna za izvođenje jer pored virtuoznosti soliste podrazumeva i izraženu duhovnost i empatiju. 

Iva Ikon je pevačica, pijanistkinja i kantautorka koja je okupila beogradske profesionalne muzičare ujedinjene ljubavlju prema duhovnoj gospel muzici koju će nam prikazati u četvrtak, 5. novembra, repertoarom koji će sadržati tradicionalnu gospel muziku, ali i savremena gospel ostvarenja.

Iva Ikon je diplomirala je klasičan klavir na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i na Hochschule fuer Musik u Minhenu. Studirala je i džez i gospel pevanje. Gospel muzika bila je sastavni deo njenog života od rane mladosti, a najveći uticaj su na nju su imali muzičari Stevie Wonder, Aretha Franklin i Whitney Houston. Pevala je solo i kao prateći vokal mnogim internacionalnim zvezdama. Bila je pod ugovorom sa EMI Classics sa grupom WILD gde je svirala i bila jedini vokal.

Uz Ivu Ikon će 5. novembra nastupiti bend u sastavu: Vojno Dizdar (klavijature), Vladimir Čukić (bas gitara), Dario Janošević (bubanj), kao i hor koji čine Radmila Knežević (sopran), Jadranka Dabić (sopran), Bojana Grče (alt), Petra Leona Matisa (alt), Jovan Antić (tenor), Antonije Zagrađanin (tenor), Đorđe Pradal (bariton).

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija