Izgleda da se svetska kinematografija vraća svojim korenima. Dobro ne baš korenima, korenima jer to bi onda značio nemi film, mada smo imali i tih nekoliko flešbekova iz prošlosti ( The Artist ili španska Snežana i sedam patuljaka) već famoznim vestern filmovima koji su na tokom 30-ih, 40-ih i 50-ih bili prilično zastupljeni u svetskoj kinematografiji lansirajući u samu filmsku orbitu imena poput Johna Wayne, Gary Coopera, Clinta Eastwooda, Henryja Fonde, Roberta Michama, Burta Lancastera i drugih..

Nakon jedne duže pauze tokom koje su se vestern filmovi snimali izuzetno retko, ove zime nas čeka mala renesansa u ovom žanru. Naravno, najiščekivaniji film je najnoviji Tarantinov film u kome glume Jennifer Jason Leigh i Kurt Rusell " The Hateful Eight" ali verujte nam kada vam kažemo da ćete i ostale jedva čekati da pogledate..    

***

Bone Tomahawk – Premijera zakazana za 23. oktobar 2015

Rediteljski debi S. Craig Zahlera, film "Bone Tomahawk" je predstavljen kao vestern sa elementima horora, iako se glavni glumac Kurt Russell ne slaže sa ovom definicijom. Priča prati 4 čoveka koji kreću da pronađu ženu jednog od njih, koja je kidnapovana. Usput, ekipa susreće neke neobične, misteriozne i nasilne kanabaliste. U filmu glume i Patrick Wilson, Matthew Fox, Lili Simmons i David Arquette. Moramo da priznamo da je priča kao i glumačka ekipa krajnje intrigantna, te nas i ovaj "horor" momenat ne odbija. Šta je malo spooky-a?

The Ridiculous 6 – Premijera zakazana za 11. december 2015 (Netflix)

Ovo je parodija klasičnih vestern filmova, posebno legendarnog "The Magnificent Seven", u kojoj glumi komičar Adam Sandler a premijeru će doživeti na Netflixu, 11. decembra. U filmu pored Adama koji je koscenarista, glume još Will Forte, Steve Buscemi, Nick Nolte, Taylor Lautner, Danny Trejo i Luke Wilson. 

The Hateful Eight – Premijera zakazana za 25. decembar (limited) i 8. januar 2016

Tri godine nakon sjajnog Djanga, Quentin Tarantino se vraća sa vesternom u dve verzije: jednu koju ćemo videti od 25. decembra koja će biti prikazana u bioskopima koji imaju 70 mm rolne, i format koji odgovara filmu 2001: A Space Odyssey, i drugu koja će premijerno biti prikazana 8. januara koja će biti 6 minuta kraća od prve. Radnja filma je smeštena na Divlji zapad, i to u sred snežne mećave, a prati 7 različitih likova čije priče će se spojiti u jednom trenutku. U filmu glume Kurt Russell, Michael Madsen, Samuel L. Jackson, Tim Roth, Bruce Dern i Jennifer Jason Leigh koju nismo odavno videli u nekom velikom filmskom ostvarenju. Soundtrack filma je snimio genije filmske muzike Ennio Morricone, pa sa nestrpljenjem iščekujemo da čujemo i muziku.

The Revenant – Premijera je zakazana za 25. decembar 2016

Od kada je otkriven trejler za ovaj film, pojavile su se glasine da bi Leo mogao konačno da dobije svog dugoočekivanog Oskara. Da li je ovo uloga koja će poznatom glumcu konačno dati nagradu Američke filmske akademije. Režisersko delo Alejandra G. Inarritu je ekranizacija istoimene knjige Michael Punkea, i prati priču o čuvaru granice i dileru krzna, Hughu Glassu kome je dete ubijeno od strane partnera. Hugh odlučuje da krene na epsko putovanje ne bi li osvetio svoje dete. U filmu pored Lea glume Tom Hardy, Will Poulter i Domnhall Gleeson.

Jane Got a Gun – Premijera zakazana za februar 2016

Natalie Portman glumi Jane, mladu ženu koja se bori da odbrani svoj dom, dok Noah Emmerich glumi njenog ranjenog supruga. Uloga negativca, čoveka koji vodi kriminalnu bandu je poverena Ewanu McGregoru, kome pomaže Janein bivši dečko kog glumi Joel Edgerton.  

Westworld – 2016 (HBO)

Rimejk klasika iz 1973. godine kog je režirao Michael Crichton je baziran na istoimenom romanu a dešava se u budućnosti u kojoj su deo naše realnosti roboti. Naravno, ovo je film o borbi između mašina i ljudi. U originalu glavnu ulogu je glumio Yul Brynner, dok ćemo u HBO seriji gledati impresivnu listu glumaca: Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton i Ben Barnes.

Youth - Premijera zakazana za 4. decembar 2015

Dobitnik Oskara, italijanski režiser Paolo Sorrentino opet je tu sa sjanom internacionalnom glumačkom ekupom, nakon fantastičnog filma The Great Beauty. Michael Caine i Harvey Keitel su glavne zvezde u filmu, u kome se bore sa mladošću koja ih okružava na svakom koraku. Obratite pažnju na prelepu i zanosnu Madalina Ghenea koju već sada mnogi smatraju naslednicom Monice Bellucci.

Life - Premijera zakazana za 4. decembar 2015

Ovo je film koji je imao premijeru na Berlinskom film festivalu, a režirao ga je Anton Corbijn. Film prati priču o prijateljstvu između filmske legende Jamesa Deana, i fotografa koji porpisuje najpoznatije fotografije slavnog glumca, Dennisa Stocka (Robert Pattinson). 

The Big Short - Premijera 23. oktobar 2015

Baziran na knjizi Michaela Lewisa ovaj film u glavnom fokusu ima ekonomsku krizu iz 2007-2008, a mnogo veći mamac je fantastična glumačka postava na čelu sa Christianom Baleom, Bradom Pittom, Ryanom Goslingom (koji izgleda ružnooo!) i Stevom Carrellom. Ovo je briljantan film koji tipuje na nekoliko Oskar nagrada, šta vam još treba kao mamac?

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija