Popularni izvođači kao što su Adele, Justin Bieber i Coldplay će po svemu sudeći nastaviti niz velike prodaje svojih izdanja i visokih mesta na top listama širom sveta, dok će relativno manje poznati muzičari kao što su Grimes, James Blake i Frank Ocean pokušati da ostvare sledeći korak u svojoj karijeri i stignu do veće publike.

Mi kao muzički fanovi ćemo svako biti na dobitku.

1. Adele 25

Očekuje se da naslednik mega popularnog albuma 21 (30 miliona prodatih primeraka u svetu) poznate britanske pevačice izađe u novembru.

2. Frank Ocean Boys Don’t Cry

Prošli album Franka Oceana je bio izabran za najbolji albuma 2012. kod većeg broja respektabilnih muzičkih publikacija, pa su očekivanja za novi velika. Postoje glasine da će na njemu gostovati Pharrell, King Krule, James Blake, Danger Mouse i Depeche Mode, ali ostaje da se vidi šta je od toga istina.

3. Joanna Newsom

Prošlo je skoro pola decenije od poslednjeg albuma Joannae Newsom. Njeni fanovi željno iščekuju da ponovo čuju zvuke njene harfe i veoma interesantnog glasa.

4. Justin Bieber

Bieber je već izbacio veoma uspešan singl What Do You Mean? ove godine. Horde fanova ovoga sada već mladića željno čekaju njegov novi album koji bi trebalo da se pojavi do kraja godine.

5. Coldplay A Head Full Of Dreams

Verovatno najpopularniji rok bend današnjice već uveliko radi na novom albumu A Head Full Of Dreams. Budući na raznolikost poslednjih nekoliko singlova grupe, malo ko može da pretpostavi kakav zvuk će se pronaći na ploči.

6. Rihanna R8

Loša devojka pop muzike je u poslednjih 10 godina izbacila čak 7 albuma! Novi je spreman za kraj godine, a na njemu će svoje mesto naći i već izdate pesme u 2015, Bitch Better Have My Money i FourFiveSeconds.

7. M.I.A. Matahdatah

M.I.A. je pre par meseci izbacila spot za pesmu Swords koja će se naći na njenom novom albumu Matahdatah. Interesantna činjenica u vezi njega je da je svaka pesma snimljena u različitoj zemlji. 

8. Kanye West

Kanye je izvođač koji već 15 godina uspeva da održava visok nivo kvaliteta svoje muzike i pored nekoliko radikalnih stilskih promena. Publika sa nestrpljenjem očekuje da vidi šta nam je pripremio sa novim albumom, koji treba da izađe do kraja godine.

9. James Black Radio Silence

Inovativni britanski muzičar James Black je sa prošlom pločom Overgrown osvojio prestižnu nagradu Mercury za najbolji album godine. Novo izdanje se očekuje ove godine. Zvaće se Radio Silence, a  postoje glasine da će Kanye West i Bon Iver gostovati na njemu.

10. Grimes

Eklektični pop kanadske pevačice će dobiti svoju šansu da se probije u mainstream na njenom prvom izdanju posle hvaljenog Visions iz 2012. godine.

izvor: citymagazine.rs

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija