Star Wars / Saga, Brian K. Vaughan & Fiona Staples

Premijera Star Wars: Episode VII - The Force Awakens očekuje nas tek u decembru, dakle ostalo je taman dovoljno vremena da obnovimo gradivo, ali i da se pozabavimo sličnom tematikom. Saga je priča o tome kako se Alana i Marko bore da sačuvaju svoje dete od pakla galaktičkog rata. Tematika je dobra, baš kao i ilustracije koje potpisuje Fiona Staples.

The Theory of Everything / What If?: Serious Scientific Answers to Absurd Hypothetical Questions, Randall Munroe

Postoji jedna stvar koju Stephen Hawking nikada nije prestao da radi, a to je da dovodi u pitanje sve oko sebe. Takva je i ova knjiga – puna ludih pitanja o svemu i svačemu na šta su naučnici dali odgovor. Savršeno štivo za sve one koji ne mogu da prestanu sa pitanjem: „A šta ako?“

Whiplash / 2 a.m. at the Cat’s Pajamas, Marie-Helene Bertino 

Madeleine Altimari je devojka koju ništa neće sprečiti da postane poznata džez pevačica. Baš kao i Whiplash, i ovaj roman upoznaje nas sa nekim ko se vodi strašću i hrabro stremi ka ostvarenju svoga sna i neće stati sve dok ne oslobodi muziku iz sebe. 

Pulp Fiction / The Sisters Brothers, Patrick DeWitt

Upoznajte Charlie i Eli, sestre koje su Vincent i Jules Divljeg zapada, opasne ubice što završavaju poslove za mafijaškog bosa. Njihov put u San Francisko, u potrazi za metom, prožet je savršenim humorom, baš kao i nasiljem koje oslikava egzistencijalnu krizu vere i ljudske prirode. 

Boyhood / Black Swan Green, David Mitchell

I pre nego što smo ga pogledali, Boyhood nas je osvojio samom činjenicom da je ista ekipa na filmu radila punih dvanaest godina. Black Swan Green jeste slična priča o odrastanju, kolaž o bezbroj „prvih puta“ u životu jednog trinaestogodišnjaka. Čuvate li svoje dnevnike?

Pan’s Labyrinth / Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, Ransom Riggs

Ljubitelji magičnog realizma i mračnih priča obožavaće ovu knjigu. Kolekcija čudesnih fotografija iz viktorijanskog perioda isprepletena sa pričom o dečaku koji je u potrazi za sirotištem i otkrivanjem sudbine dece koja su nekada živela u njemu… ili tu još žive. 

Up /The Hundred-Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared, Jonas Jonasson

Starac u velikoj avanturi. Druga (i još lepša) priča o afirmisanju životnih radosti. Posle ovoga i sami ćete poželeti da osvojite više. 

Tekst: Jasmina Lazić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija