Mademoiselle Prive: Najnovija izložba kostima Coco Chanel u londonskoj Saatchi galeriji

foto: Chanel

Karl Lagerfeld i Coco Chanel se vraćaju u omiljenu galeriju modne kuće ne bi li nam priredili novu fantastičnu izložbu posvećenu legendarnim Chanel kostimima...

Ove jeseni francuska modna kuća se vraća u galeriju Saatchi novom postavkom: Mademoiselle Privé.

Planirano je da izložba popuni sva tri sprata galerije, dok bi u fokusu bila haute couture dela harizmatične, šarmantne i visprene Mademoiselle Chanel ali i Karla Lagerfelda.

Pored haute couture kreacija na izložbi će svi zainteresovani posetioci moći da vide i legendarne bočice Chanela No5, kao i kolekcije nakita High Jewellery Bijoux de Diamants koja je dizajnirana daleke 1932. godine – jedina kolekcija nakita koju je lično kreriala sama Coco.

Ovo nije prvi put da je Chanel okupirao kompletan prostor slavne galerije. Do sada je u ovom prostoru francuska kuća imala nekoliko izložbi, počev od onih koje su obuhvatale samo fotografije, zatim tu je bila izložba Karla i Carine Roitfeld pod nazivom The Little Black Jacket (2013.) kao i izložba fotografija pariskog apartmana legendarne dizajnerke koja je nosila naziv Sam Taylor Johnson’s Second Floor: The Private Apartment of Mademoiselle Chanel (2014.).

Izložba će biti otvorena od 13. oktorba do 1. novembra 2015. godine. Ulazak se neće naplačivati. Za detaljnije informacije možete da posetite zvaničan sajt izložbe mademoiselleprive.chanel.com. #mademoiselleprive


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin