Moda je i dalje jedna od najtraženijih industrija, bilo da samo uživate u njoj ili želite da budete veliki deo modnog sveta. Postoje mnoga zanimanja u kojima se oseća njen uticaj, od dizajna do uređivanja, odnosa sa javnošću... Kako biste je u potpunosti razumeli i savladali sve trikove zanata, potrebno je da nađete neiscrpan vid inspiracije. A šta je bolje od knjiga?

(20 knjiga koje svaka savremena žena mora (opet) da pročita)

Odabrali smo 9 najboljih knjiga koje će vam pružiti dovoljno informacija, osnažiti i spremiti da razumete modu (ili postanete deo nje):

Leave Your Mark, Aliza Licht

Aliza Licht, žena koja se nalazi iza famoznog Twitter naloga @DKNYPRgirli i izvršna direktorka za komunikacije za Donna Karan, govori o svojim počecima u modi i daje savete o tome kako treba da se ponašate kada gradite vaš lični brend. 

If You Have to Cry Go Outside, Kelly Cutrone

Kelly Cutrone, stručnjak za odnose sa javnošću piše o svom iskustvu u modnoj industriji. Kelly odlično prezentuje svet mode, prikazujući sve uspone i padove koji su neminovni u svetu mode, dok sve vreme savetuje šta treba da uradite da kako biste ostali u njoj.

(Film i knjiga utiču na moje odevanje)

Fashion 2.0: Blogging Your Way to the Front Row, Yuli Ziv

Ko kaže da blogovanje ne može biti karijera? Osnivač Style Coalition i My It Things, blogerka Yuli Ziv otkriva kako da stvorite i održavate jedan uspešan modni blog.

D.V, Diana Vreeland

Bivša urednica Harper's Bazaar, Diana Vreeland piše o svom životu i otkriva kako je njena strast za stilom uticala na industriju toga vremena.

#GirlBoss, Sophia Amoruso

Nakon što je napravila i pokrenula sajt Nasty Gal, vredan 100 miliona dolara, Sophia Amoruso govori o tome šta znači bisti istinska #GirlBoss i kako možete biti uspešni samo dok ostanete verni sebi.

The End of Fashion: How Marketing Changed the Clothing Business Forever, Teri Agins

Reporter Wall Street Journala, Teri Agins zadire u posao koji se dešava iza same modne industrije i otkriva kako su dizajneri prihvati masovni marketing koji se zasniva na proizvodnji, maloprodaji, licenciranju i finansiranju.

(Knjiga o modi Kylie Minogue)

The Fashion Designer Survival Guide: Start and Run Your Own Fashion Business, Mary Gehlhar

Ovo je knjiga za sve koje zanima dizajn. Sa uvođenjem i upoznavanjem same Diane von Furstenberg, Mery Gehlhar daje kompletan vodič o tome kako postati sledeći veliki dizajner.

Influence, Mary- Kate and Ashley Olsen

Od glumica do modnih dizajnerki, Mary- Kate i Ashley Olsen daju svoj pogled na modnu insdustriju i govore o ljudima koje su uticale na njih. Knjiga sadrži intervjue sa modnim velikanima kao što su Karl Lagerfeld, Diane Von Furstenberg i John Galliano.

(Top 6 opuštajućih knjiga)

The Fashion Book, the Editors of Phaidon

Kao prava modna enciklopedija, the Editors of Phaidon su sastavili bogato ilustrovan A-Z vodič za sve što predstavlja modu, od modela do dizajnera. Ova knjiga je vellika referentna tačka i odličan vodič za sve koje zanima moda.

Tekst priredila: Kristina Milošev