Umetnik Branko Milisković postavio je Dečaka sa lulom u kontekst galerijskog prostora kako bi publika bar nakratko dobila priliku da vidi taj portret, koji ne spada u prepoznatljiva dela Pabla Pikasa, ali je remek-delo psihološkog portreta s početka XX veka.

Performans je okupio mnoštvo gostiju iz sveta umetnosti i s javne scene, a između ostalih, pridružili su nam se: Biljana Tipsarević, Bogomir Doringer, The Kraljica Vila (TKV), Dorijan Kolundžija, Nenad Radujević, Cile Marinković i mnogi drugi.

Performans Branka Miliskovića podržala je kompanija IDEA, u okviru društveno odgovorne kampanje Beograd, grad dobrih IDEA.  

Magazin Elle pokrenuo je projekat ArtElle koji podržava i promoviše umetnost i kulturu, a prvi događaj bila je izložba radova proslavljenog svetskog fotografa Dušana Reljina.

Branko Milisković završio je Višu politehničku školu, odsek za industrijski dizajn, a potom je studirao vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi Mrđana Bajića. Krajem 2007. godine dobija stipendiju holandske vlade i nastavlja studije na Kraljevskoj akademiji umetnosti u Hagu, na kojoj je 2009. godine diplomirao. Master studije završio je 2012. godine na Akademiji umetnosti HFBK u Hamburgu u klasi Jeanne Faust. Trenutno živi i radi na relaciji Nemačka–Srbija–Francuska. Svoje performanse i izložbe realizovao je u Italiji, Nemačkoj, Belgiji, Francuskoj, Austriji, Srbiji, Izraelu, Rusiji, Poljskoj, Finskoj, Norveškoj, Holandiji, Indoneziji i Sjedinjenim Američkim Državama.

U nedelju, 31. maja, u galeriji 12 Hub, u okviru projekta kulturne odgovornosti ArtElle izveden je performans pod nazivom Ovo nije dečak sa lulom inspirisan slikom Pabla Pikasa Dečak sa lulom, koja pripada njegovom roze periodu.