Čini ga šest priča o tužnim i tragičnim sudbinama dece kojoj su uskraćena prava na bezbrižno detinjstvo, odrastanje u porodici,  zdravstvenu zaštitu, prihvatanje njihove različitosti od okoline i šire društvene zajednice. Kako rastu i sazrevaju u konfliktnoj sredini, svakako ne svojim izborom, deca se za opstanak bore na različite načine. Dok jedni pobeđuju siromaštvo na ulici, postaju maloletni delikventi, ili žrtve trgovine ljudima, drugi su izloženi svakodnevnoj diskriminaciji, zlostavljanju u porodici ili su suočeni sa nemogućnošću da budu lečeni i izlečeni.

Sa sudbinama ovih malih heroja, na bizaran način ukrštaju se i sudbine odraslih čija je obaveza da brinu o deci, bilo da su im roditelji ili vaspitači, ali i onih koji ih potpuno slučajno sreću na svom putu, u svojoj svakodnevici ili presudnim životnim trenucima. Jednaki, svojim naslovom ironično ukazuje  na surove posledice uskraćivanja osnovnog prava svakog deteta da odraste okruženo ljubavlju i brigom svojih najbližih kao i na neosetljivost društva kada su u pitanju dečija prava, reflektujući onu stranu Balkana, ali i bilo kog drugog dela sveta, koja nam se najčešće čini nevidljivom.

Odličnu glumačku postavu pored glavnih junaka tj. dece čine velikani srpskog glumista, poput Nebojše Glogovca, Mirjane Karanović, Radoslava Milenkovića, Nele Mihajlović, Sergeja Trifunovića, Marka Nikolića….

Reditelji koji su radili ovaj film su Miloš Petričić, Mladen Đorđević, Dejan Karljaklajić, Ivica Vidanovic, Igor Stoimenov i Darko Lungulov.

Premijera je zakazana za 07. mart u 20 časova u Domu sindikata, a repriza je predviđena za 08.03. u 14:30 časova u Dvorani kulturnog centra.