U okviru CNN-ove edicije “On the Road”, ekipa eminentne TV mreže je realizovala i reportažu na prostoru naš zemlje, a na tom putu je posetila i Mikser House. Priča o Mikser House-u, kao epicentru kreativnog oživljavanja i transformacije Savamale, smešten u inspirativni prostor nekadašnje industrijske garaže, prostor koji predstavlja jedinstveni hab koji sumira najbolje od balkanskog dizajna, gastronomije, culture i misli, prikazala je, još jednom, pozitivno lice naše zemlje.

Kreativna direktorka Mikser House-a, Maja Lalić, sprovela je TV ekipu CNN-a kroz savamalsku četvrt ukazavši na transformacije koje je ovaj kvart doživeo u poslednjih nekoliko godina zahvaljujući delovanju kulturnih institucija i lokala u njemu. Lalićeva je istakla i da Mikser House igra važnu ulogu u povezivanja različitih disciplina i aktivnosti i da predstavlja centar okupljanja ljudi sa istim ili sličnim ciljevima i željom da budu u isto vreme produktvini i konstruktivni.

Prepoznavanje onoga što Mikser predstavlja i za šta se zalaže od strane medijske kuće kao što je CNN, svakako predstavlja veliki pozitivni podstrek za savamalski kreativni tim koji nastavlja da beogradskoj, srpskoj, regionalnoj ali i svetskoj publici predstavlja potencijal balkanske kreative i pozicionira Savamalu i Beograd kao epicentar kreativne industrije ovog dela Evrope, jer, kao što je istakla Maja Lalić: “Ko će, ako ne mi i kada, ako ne sada”.

Epizoda “On the Road: Serbia” u kojoj je prikazan i Mikser House emitovana je u nedelju, 20. decembra, a članak uz skraćenu video verziju emisije dostupan je na linku.