7 nagrada za predstavu „Mali mi je ovo grob“, Biljane Srbljanović

Foto: Vladimir Šporčić/AMG

Predstavi Biljane Srbljanović, u režiji Dina Mustafića, pripalo je sedam priznanja na festivalu Susreti kazališta/pozorišta u Brčkom…

Žiri festivala dodelio je nagrade u kategorijama: najbolja bosanskohercegovačka predstava, najbolja režija, najbolja muzika, najbolja scenografija, dok je Amila Terzimehić osvojila nagradu za najbolju mladu glumicu, a nagrađeni su i glumci Milan Marić i Ermin Bravo.

U okviru regionalne turneje, predstava „Mali mi je ovo grob“ je 28. novembra izvedena u Zagrebu, a pred slovenačkom publikom 29. novembra u Novoj Gorici. Pored izvođenja predstave u Zagrebu bio je organizovan razgovor sa autorskim timom predstave na temu "Istorija i umetnost: antinomski par?" koji se uz podršku Foruma ZFD održao u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Predstava je ostavila snažan utisak i na publiku u Novoj Gorici koja je izvedena u prepunom Slovenačkom narodnom pozorištu. Predstava "Mali mi je ovaj grob" realizovana je u koprodukciji Hartefakta i Bitef teatra iz Beograda,

Kamernog teatra 55 i festivala MESS iz Sarajeva, kazališta Ulisis sa Briona i producentske kuće Testament films, u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja Srbije u okviru projekta obeležavanja stogodišnjice početka Prvog svetskog rata.

Predstavu možete pogledati u okviru redovnog repertoara beogradskog Bitef teatra, a sledeća izvođenja su 13. i 14. decembra 2014.

Izvor: Tanjug


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...