Najveće internacionalno takmičenje u sportskom plesu kod nas WDSF International Beo Dance Open 2014 - Trofej Beograda biće održano trinaesti put za redom.

Među više od 600 prijavljenih parova, takmičiće će se najbolji domaći i svetski plesači. Posebno je najavljen dolazak velikog broja učesnika sa Balkana, s obzirom na to da je Beo Dance Open najveće takmičenje u ovom delu Evrope.

Parovi će se nadmetati u 10 disciplina: Pet latino-američkih plesova (cha-cha-cha, samba, rumba, paso-doble, jive)  i pet standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfoks, quickstep) kao i u pet starosnih kategorija: pioniri (7-11 godina), mlađi omladinci (12-13), omladinci (14-15), stariji omladinci (16-18), i seniori (19-35 godina).

Grad Beograd dodelio je turniru titulu Trofej Beograda, a takmičenje je svrstano i među manifestacije koje su od interesa za Grad Beograd.

Organizatori turnira su plesni klub Beo Dance i Plesni savez Srbije, a manifestaciju su podržali Gradski sekretarijat za sport i omladinu i Ministarstvo za omladinu i sport.