Jubilarno izdanje Beogradskog džez festivala je prava prilika da se podsetimo i najsvetlijih trenutaka u istoriji ove manifestacije od posebnog značaja za Grad Beograd. Po mišljenju kritike i publike, koncert Charlesa Lloyd na 27. Beogradskom džez festivalu bio je ne samo jedan od najboljih koncerata na ovoj manifestaciji od njenog obnavljanja 2005. godine, već i jedan od najupečatljivijih momenata u istoriji koncertnog džeza u Beogradu.

Ekskluzivnost ovog susreta sa legendarnim umetnikom čini najavljeni novi program.

Beogradska publika biće u prilici da, na svečanom zatvaranju 30. BDžF 27. oktobra u Domu sindikata, čuje Lloyd prvu džez svitu „Wild Man Dance Suite“, koju je premijerno izveo u novembru prošle godine u Poljskoj i od tada još samo nekoliko puta na odabranim festivalima. Takođe, predstaviće nam novi kvartet, u kome klavir svira Gerald Clayton (30), sin čuvenog kontrabasiste Johna Claytona i jedan od najperspektivnijih pijanista današnjice. U ritam sekciji su kontrabasista Jo Sanders i, Beograđanima dobro poznat, sjajni bubnjar Eric Harland.

Prodaja pojedinačnih ulaznica za svečano zatvaranje jubilarnog 30. Beogradskog džez festivala, na kojem nastupa i ranije najavljeni virtuozni pijanista Michel Camilo, je počela, na blagajnama Doma omladine Beograda i Doma sindikata i preko EVENTIM mreže.

Ulaznice se mogu nabaviti po cenama od 1000 i 1500 dinara za koncert Charles Lloyd Kvarteta od 19.30 časova, po cenama od 1200 i 1700 dinara za koncert Michel CamiloTria od 21.30 časova, kao i po ceni od 2000 dinara za celovečernji program oba umetnika. Posetiocijoš uvek mogu nabaviti komplete ulaznica za glavni program 30. BDžF (najmanje 8 koncerata u 4 večeri) po povlašćenoj ceni od 3300 dinara, na Blagajni Doma omladine Beograda i preko EVENTIM mreže.