U nedelju, 14. septembra, od 19:30h u Ustanovi kulture Parobrod biće održano veče posvećeno Amy Winehouse. Neposredni povod da se organizuje ovakav događaj je rođendan soul dive, koji bi proslavila ovog datuma.

Muzika koju je Amy izvodila ostavila je dubok trag u istoriji čovečanstva, a njen poslednji koncert održan je upravo u Beogradu, 18. juna 2011. godine.

O značaju Amy Winehouse i fenomenu "Kluba 27" govoriće novinar i muzički kritičar Petar Janjatović, novinarka Danasa (gradska kultura) i Jevrejskog pregleda Sofija Živković, kao i naša istaknuta dramska spisateljica Biljana Srbljanović.

Iste večeri biće organizovana izložba stvari koje imaju veze sa životom i delom ove umetnice, promovisaće se i strip-album "Ejmi Vajnhaus" izdavačke kuće "Darkwood", a čitav događaj pratiće i bogat muzički program.

Pevačica Bojana Račić, članica ansambla Pozorišta na Terazijama i special guest star Bojana Stamenov, izvešće najveće hitove Amy Winehouse u pratnji benda na čijem čelu se nalazi naš poznati džez pijanista Filip Bulatović.

Uz podršku UK Parobrod, organizator i inicijator večeri posvećene Amy Winehouse je glumac Žarko Stepanov.