Koliko puta ste čule rečenicu ''imaš li ti pojma ko sam ja''?

“Nemoj da odslušaš taj snimak, prevrnuće ti se želudac”, rekla mi je koleginica Iva dok smo telefonom razgovarale o tome kako je glumica Danijela Štajnfeld optužila Branislava Lečića za silovanje 2012. godine.

Zašto se slučaj Sarah Everard tiče svake od nas?

O usađenom strahu od povratka kući, surovom ubistvu Sarah Edvard i pokretu #notallmenbutallwomen širom sveta, piše Iva Parađanin.

SISTERHOOD: Sandra i Marija Pecić

Povodom Osmog marta, prisećamo se šta on zapravo označava: borbu naših prethodnica i sve što su za nas izborile, ali razmišljamo i o svim onim ženama koje našu svakodnevicu čine podnošljivom, inspirativnom i slobodnom. Mame, sestre, drugarice, koleginice deo su čvrstog kruga sestrinstva koje nam obezbeđuje mir, poverenje, zagrljaj i uvek pruženu ruku. U znak različitosti, slavimo njegovo postojanje u svim oblicima.

Nevidljiv, a ogroman: Teret kućnog rada žene

Tokom pandemije svi smo poprimili neke nove navike, a zaboravili stare sa ciljem što boljeg uklapanja u “novu normalnost”, koja je sve sem normalna. Naučili smo da se ne viđamo, ne grlimo, usavršili digitalne kanale komunikacija, upisali kurseve, radili jogu, nisami radili ništa, ali pre svega smo brinuli, strepili i iščekivali sutra. Međutim, ono što se nije promenilo je da dešavanje bilo kakve vrste vanredne situacije udari prvo na položaj žena.

Zbogom Đole, zbogom naše detinjstvo

Kada iz Vojvodine krenete u svet, sa sobom ponesete toplinu doma, tišinu nedeljnog popodneva, bezbrižno miholjsko leto, nepreglednu ravnicu i – Đorđa Balaševića.

lažni aktivizam brendova

Kako da ne nasednete na lažni aktivizam brendova

Tokom pandemije neke firme i brendovi namirisali su i iskoristili naš vapaj za „biti od koristi“ kao sjajnu priliku da izmame popularnost i naravno - profit.

staycation

Šta je staycation i zašto nam je neophodan?

Relativno novi koncept odmora kod kuće, izdvojio se kao termin godine, a njegova glavna ekspanzija događa se upravo sada, kada smo u ime bezbednosti osuđeni na svoja četiri zida.

Poljska zakon abortus

Zakon ubija, a ne abortus

Uprkos nagađanjima da će se određeni delovi predloga novog zakona o abortusu u Poljskoj ponovo razmotriti, Ustavni sud prekjuče je proglasio ustavnom svoju presudu da od 22. oktobra na snagu stupa nova, do sada najrigoroznija zabrana, po kojoj plod ne može da se abortira čak ni kada je oštećen, već samo u slučajevima kada je žena silovana, do trudnoće je došlo incestom ili je život žene ugrožen.

seksualno nasilje pomoć

Kako da pomogneš drugarici koja je doživela seksualno nasilje

Zahvaljujući hrabrom javnom progovaranju Milene Radulović i još 25 devojaka o iskustvima seksualnog nasilja kroz koje su prošle, ovih dana se intezivno diže svest o tom problemu.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last prikazano: 1 - 12

Magazin