Chet Faker

Svoj muzički izraz stvorio je nadahnut džez nežnošću i ljubavnim emocijama pomešanim sa plesnim rifovima. Kada je odlučio da se svetu predstavi pod vlastitim imenom NicholasMurphy, naišao je na problem – u Australiji je već postojao slavni muzičar pod istim imenom.Stoga se odlučio zapseudonim ChetFaker, inspirisan omiljenim džez umetnikom ChetomBakerom.

Milky Chance

Dva mlada Nemca, Clemens i Philipp, podzajedničkim imenom poznati kao MilkyChance, novi su miljenici svetske muzičke scene. Njihova muzika je zanimljiv miks popa i folka, uz uticaj regea. Pesme za svoj prvi album pisali su dve godine, a prvi singlFlashedJunkedMindproširio se internetom brzinom svetlosti i lansirao ih na listu najslušanijih.

Vance Joy

Zarazna vedrina i energični glas zaslužni su za to što ovaj dvadesetpetogodišnji Australijanac, čije je pravo ime JamesKeogh, postane prava zvezda. Karijeru je polako gradio pevajući na open-mike večerima u Melburnu. Muzički izraz stvorio je pod uticajem pop i folk muzike.

Matt Corby

Iako mu je tek 23 godine, ovaj Australijanac već ima znatan broj nagrada. Kao učesnikIdola, povlači se na vreme iz takmičenja jer nije želeo da ostane zapamćen po njemu. Seli se u London i potpisuje ugovor sa AtlanticRecordsom. Njegov četvrti EP, Into the Flame, omogućava mu proboj na svetsko tržište. 

Jungle

Britanski duo Jungle pokorio je underground scenu Londona i neverovatnom brzinom postaje sve popularniji u svetskim razmerama. Njegovi članovi ostaju potpuno nepoznati. Momci poznati samo pod inicijalima J. i T. okupili su se sasvim slučajno i stvorili živu, plesnu i groovy muziku kojom rasprodaju sve koncerte koje najave.

Tekst: Milan Đačić