Zvali su je engelskom ružom i kraljicom srca i čini se po svemu onome što je govorila i za šta se zalagala, da je ona to zaista i bila.

Lady Diana Spencer rođena je u Park Hausu, u Norfolku, u malo poznatoj grofovskoj porodici 1961. godine. Na svet je došla u braku između grofa Johna Spencera i baronice Frances Roche, a imala je dve starije sestre, Sarah i Jane, kao i mlađeg brata Charlesa. Njen otac je bio glavni konjušar Elizabete II, ali i potomak osme grofovske generacije.

Roditelji su joj se razveli kada je imala samo sedam godina, zbog majčine afere s oženjenim muškarcem. Nakon dramatične parnice, sud je dodelio starateljstvo ocu, a njenu majku proglasio nepodobnom.

Nikad viđene fotografije sa venčanja princeze Diane i princa Charlesa ( Foto)

Ova epizoda značajano je uticala na formiranje Dianine ličnosti i inače blagu i nežnu devojčicu, učinila još osetljivijom i empatičnijom.

Zato ni malo ne čudi što je sve ono što je radila, govorila i za šta se borila bilo do te mere opšte prihvaćeno, a reakcije na njenu pojavu su bile u najmanju ruku veličanstvene - ona je bila iskrena u svemu onome što je radila, ne zbog toga što je znala da će na taj način kupiti većinu (što su joj često prirpisivali), već zbog toga što je bila zaista otvorenog i čistog srca.

Kakav je to bila, ponajviše kazuju neke od njenih čuvenih izjava, a ujedno i stavova kojima se vodila kroz život - nežna, ali hrabra!

Konačno otkriveno: Ovo je parfem od koga se princeza Diana nije odvajala

1. Ima onih koji ne vole ljude slobodnog duha popout mene, ali ja sam jednostavno takva.

2. Budite humani i pomozite drugima, ne očekujući ništa za uzvrat. Nosite sa ssobom misao da će jednog dana  neko možda isto to da učini za vas.

3. Porodica je najvažnija stvar na svetu.

4. Ne držim se iskorejnih pravila. Vodim se svojim srcem, ne glavom.

5. Ako naiđete z životu na ljude koje ste zavoleli, držite se njih.

6. Radite samo ono što vam srce govori.

7. Svakoga treba ceniti, jer svako od nas ima ima potencijal da sa nečim uzvrati.