Ona je verovatno najčuvenija prva dama u istoriji Amerike, verovatno i sveta. O njenom poreklu, braku, a potom i životu nakon smrti najvoljenijeg američkog predsednika, šuškalo se, nagađalo, ali uvek se pisalo i uvek je bilo aktuelno. 

Baš kao što je slučaj i danas, skoro tri decenije nakon njeen smrti.

1. Pre Johna F. Kennedy-ja, Jackie je bila verena za drugog muškarca koga je poznavala samo par meseci.

2. Njeno poreklo je bilo lažirano. Naime, Jackie je bila samo jednu osminu Francuskinja. Njeni preci su u stvari bili irski seljaci koji su se doselili u Ameriku.

3. Kada je zaprosio John F. Kennedy, odlučila je da prvo razmisli. Otputovala je u Evropu i nakon 30 dana se vratila i prihvatila prosidbu.

4. Nije volela svoju venčanicu. Iako je bila poslednji modni krik, Jackie je govorila da joj je naglasila ravne grudi i načinila od nje senku.

5. Nije volela ni čitavo svoje venčanje. Ona je želela da se venča u krugu porodice, ali je na kraju organizovana velika svečanost otvorena za javnost.

6. Izgubila je tri deteta.  Pre nego što je rodila kćerku Caroline, Jackie je imala pobačaj, a potom je rodila mrtvo dete. Izgubila je i drugog sina Patricka, koji je umro dva dana nakon rođenja.

7. Dobila je milion dolara kako bi odbacila papire za razvod. Jackie je patila zbog izgubljene dece, muževe nevere, ljubavi koja je bledela. Otac Johna Kennedy-ja, platio joj je milion dolara kako bi ostala sa njegovim sinom u braku, jer je smatrao da će razvod naškoditi Johnovom imidžu.

Nasatavak pročitajte na narednoj stranici:

PageBreak

8. Njeni sitni poroci bili su gril sir i gazirani napici

9. Treći sprat Bele kuće pretvorila je u školu. Kako njena deca ne bi patila, ona im je obezbedila najbolje učitelje.

10. Dobila je Emmy nagradu. Za vreme njene "vladavine", Bela kuća je obnovljena te je Jackie provela TV ekipu pokazujući načinjene promene. Za ovu epozodu svojevrsnog dokumentarno serijskog programa dobila je Emmy.

11. Nakon ubistva  muža nije sa  sebe skinula pink odelo koje je bilo prekriveno krvlju. Htela je da pokaže ljudima šta su učinili Johny.

12. Bila je urednica autobiografije Michaela Jacksona. Prema želji pevača napisala je tri uvodna paragrafa za biografiju.

13. Bila je na terapiji elektrošokovima. Jackie je patila od depresije. Najveći napad doživela je 1975. godine, kada se njen drugi muž (Aristotle Onassis) kući vratio sa ljubavnicom. Pobegla je od kuće, on je pozvao hitnu i ubrzo je odvedena na psihijatriju gde su je nedelju dana lečili elektrošokovima.

Izvor: Stil.rs