Glumica i  pevačica koja je ove godine proglašena za modnu ikonu, vredno radi na sebi, dosta trenira, a rezultati su impresivni.  

Jey Lo rođena je 24. jula 1969. godine u Bronksu, predgrađu Njujorka. Njeni roditelji su Portorikanci, a svoju privrženost majci Lupe uvek je javno isticala.

"Mama mi je uvek govorila da napornim radom možeš postići sve. I to je istina. To je jedna od najvećih istina ikada", izjavila je jednom prilikom pop diva.

Mami je zahvalna i na trenucima kada od nje nije čula ono što je želela.

"Mislila sam da će pokazati saosećanje. Umesto toga, rekla je, 'Nemoj me više nikada zvati dok plačeš.  Želela si da budeš u ovom poslu i bolje ti je da ojačaš'. I  ojačala sam", rekla je pevačica.

Kada se iz rodnog Bronksa u 21 godini preselila u Los Anđeles zbog snimanja humoristične serije "In Living Color" u kojoj se pojavila kao plesačica, već prve nedelje u posetu su joj došle baka i tetka.

"Pomislila sam: Ovo je zaista čudno. Ali samo su želele  da vide da živim u dobrim uslovima. Mislila sam 'Zašto me već posećuju? Nisam se još ni smestila.' Nisam imala ništa, čak ni nameštaj. Svi smo spavali na podu. Sada kada se setim toga, bilo nam je super, prisetila se jednom svojim početaka.

Neko vreme, kada je tek počela da  gradi karijeru, pevačica je spavala i u plesnom studiju u kome je vežbala.

Nakon nastupa u "In Living Color", 1995. godine dobila je prvu glumačku ulogu u filmu "Mi Familia" koji je pobrao pozitivne kritike.

Isti godine snimila je film "Money Train" sa Wesley Snipesom i Woody Harrelsonom, a godinu kasnije film "Jack"  s Robinom Williamsom u glavnoj ulozi.

Prvu veliku priliku dobila je 1997. s glavnom ulogom u biografskom filmu "Selena".

Za uloge pevačice Selene Perez koju jeodigrala sa nepune 24 godine bila je nominovana za Zlatni globus.

Pored glume i plesa koji su joj u krvi, ipak je najviše profilirala kao pevačica. Svoj debi album "On the 6" izdala je u  junu 1999., pre tačno 20 godina, i već je na njemu imala ubola hit - "If You Had My Love".

 O svojoj ljubavi prema muzici, Jennifer je rekla sledeće: 

"Išla sam u treći razred kada mi je pesma 'Rapper's Delight' promenila život. Ali kada bih došla kući, moja majka bi slušala Celiju Cruz, Tita Puentea, Dianu Ros. Sve te elemente želim da ubacim u svoju muziku. 

S muzičkom  karijerom vinula se u zvezde, ali je nastavila sa snimanjem filmova, među kojima i naučno-fantastični triler "The Cell". Nakon što je 2001. njen album "J. Lo" debitovao na prvom mestu muzičkih pop lista, a romantična komedija "The Wedding Planner" s Matthew McConaugheyem pokorila bioskope, bilo je jasno da njen život više neće biti isti. 

Ljubavni život latino dive oduvek je privlačio pažnju medija jer je bio veoma turbulentan i zanimljiv. 

Prvi put se udala 1997. godine za modela i glumca Ojani Noa, ali taj brak bio je kratkog daha.

Nakon tog ljubavnog brodoloma, upoznala je  jednu od svojih fatalnih ljubavi - repera Puff Daddy-ja.

Njihovu veza je bila pod lupom javnosti, a prekretnica se dogodila nakon što su  navodno bili umešani u pucnjavu ispred njujorškog noćnog kluba kada je troje ljudi povređeno.

Puff je bio optužen za posedovanje oružja i podmićivanje, ali kasnije je oslobođen svih optužbi. Ipak, ovaj incident je uticao na njihovu vezu, te je par ubrzo raskinuo. 

Ubrzo nakon raskida sa reperom, započela je romansu sa plesačem Cris Juddom koji se pojavljuje u njenom spotu "Love Don't Cost a Thing".

U avgustu 2001. godine par se verio, a venčali su se krajem septembra. Devet meseci kasnije su stavili tačku na brak.

U jesen 2002 godine, uplovila je u vezu sa kolegom Benom Affleckom. Već u januaru objavili su veridbu.

2003. godine snimili i zajednički film "Gigli", a glumac se pojavio i u  spotu za pesmu "Jenny from the Block".

Ipak, umesto venčanja, javnost je početkom 2004. godine ostala u šoku zbog iznenadnog raskida verdibe. 

"Svi smo imali velike ljubavi u životu i propale ljubavne veze. Ja sam najveća romantičarka - to je jako tužno. Kažem to ljudima, ali niko ne sluša. Bacam se u ljubav jer verujem u nju, ali kada veza ili brak ne uspeju moraš pokazati odgovornost. Svi znate da je kod mene išlo loše. Svi su se smejali, svi su imali svoje mišljenje, a to boli, to uvek boli", pričala je glumica i pevačica.

U junu 2004. godine udala se za pevača Marc Anthony-ja, a par je organizovao privatnu svadbenu ceremoniju u njenoj vili u Los Anđelesu.

Latino diva je rodila blizance Maxa i Emmu u februaru 2008. godine, ali tri godine kasnije par se razveo. 

"Volela sam sebe dovoljno da odem. Razmišljam pozitivno, odlučna sam da idem napred u životu, odgajam svoju decu i radim najbolje što mogu kao majka, pevač i osoba", izjavila je zvezda u intervjuu za Vanity Fair.

Novu ljubavnu sreću pronašla je uz svog pratećeg plesača Caspera Smarta. Ta ljubav potrajala je sve do 2016.godine, a 2017. godine zaljubila se u sadašnjeg partnera bejzbol igrača Alexa Rodrigueza.

"Alexa razumem na način na koji ga niko drugi ne bi mogao razumeti, i on razume mene na način na koji niko drugi ne bi mogao. Verujem u brak. I volela bih da ostarim sa nekim u vezi. Ali trenutno ništa ne forsiram, rekla je J.Lo u jednom intervjuu.

U martu ove godine par se verio na romantičnom odmoru na plaži.

"Radim samo ono što mi govori moj instinkt. Pametno je poslušati savete drugih ljudi, ali na kraju dana ti si jedina osoba koja ti može reći što je ispravno za tebe", kaže latino diva.

"Ako se fokusiraš na novac, nećeš nigde stići. Možeš da želiš da budeš uspešan, ali na kraju dana, ako ti je novac motivacija, ako imaš toliko plitak pogled na život, bićeš vrlo prazna osoba. Jer ne postoji ništa iznutra što te gura - nema strasti. Bilo je i onih trenutaka kada nisam više želela biti ja. Gledano spolja, možda se činilo da je to glamurozan, uzbudljiv život, ali u tim trenucima zamenila bih se s bilo kim. Stvarno me je to počelo pogađati, a najlakša stvar koju sam mogla uraditi tada bilo je da se jednostavno povučem", bila je potpuno otvorena pevačica jednom prilikom.

Izvor: Stil.rs