Otkako je u maju prošle godine, udajom za princa Harrya postala deo britanske kraljevske porodice, život Meghan Markle se odvija pod budnim okom javnosti.

Lepa glumica koja je visoko obrazovana mlada žena, veliki borac za ljudska prava i Afroamerikanka koja iza sebe ima jedan propali brak, teško da bilo šta može da sakrije od medija koji prate svaki njen korak i postupak.  

Ipak britanska kraljevska porodica, njenim prihvatanjem je poslala poruku javnosti kako je spremna da napusti svoju konzervativnost i unese društvene promene na svoj dvor.

Iako je ova priča mnogima živ dokaz kako svaka od nas može pronaći svog princa bez obzira na svoju prošlost, baš kao i u svakoj bajci moraju postojati negativci koji tu čaroliju pokušavaju narušiti, a ovoga puta su tu neslavnu ulogu preuzeli dežurni Instagram komentatori.

(Razlog zbog koga je Lady Di uvek u javnosti hodala pognute glave)

Rođenje prvog deteta mladog kraljevskog para sigurno je jedan od najvažnijih događaja u životu princa, ali posebno vojvotkinje Ne, ne želimo time banalizovati važnost uloge oca, ali činjenica da žena nosi dete devet meseci zaista zaslužuje posebno divljenje i poštovanje. 

Unazad nekoliko godina možemo osetiti kako raste trend prikazivanja trudnoće onakvom kakva ona zaista jeste, daleko od kreirane društveno poželjne slike srećne trudnice s perfektnim stomakom kojoj je jedini problem pronaći nešto moderniju odeću.

Iako svaka žena iza sebe ima jedinstveno iskustvo trudnoće, veliki broj se ipak suočava s neprestanim mučninama, nesanicama, strijama, neukrotljivim emocionalnim promenama te brojnim drugim problemima o kojima kada se krene razgovarati, društvo brže bolje gurne prst u uho. Nakon svih tih promena, nastupa i ona najvažnija - uloga majke. Neprespavane noći i upoznavanje tog novog bića čiji život zavisi od naših odluka sasvim je dovoljno da možemo zaključiti kako roditeljstvo i nije baš najjednostavnija uloga.

No, ono što definitivno puni energiju novopečenim roditeljima jeste neizmerni ponos i ljubav prema biću koje je tu ljubav zaslužilo samo zato što, eto postoji. Upravo se to može videti na poslednjoj fotografiji koju su kao novopečeni roditelji objavili Meghan i Harry, a koju je onaj ružniji deo našeg društva shvatio kao otvoren poziv za ostavljanjem negativnih komentara i to na račun izgleda jedne žene koja je upravo rodila.

Komentari da izgleda kao da tek treba da rodi i da je "viseći" stomak dokaz kako njeno dete ipak nije rodila surogat majka kako se šuškalo ili ipak da je ponovo trudna s drugim detetom, nameće pitanje šta tačno pisanjem takvih komentara određene osobe žele da postignu?

Ne možemo pretpostaviti kako se Meghan oseća nakon ovakvih komentara, ipak možemo zaključiti da nije prijatan osećaj. Pored toga što se možda u nekom trenutku Meghan pokvario dan, ovakav nalet mržnje na jedan nedužni i izmučeni stomak koji je na ovaj svet doneo novo biće svakako nije podstrek za neke buduće majke, kojima se pored svih obaveza koje donosi ovakva nova uloga moraju boriti i s nedostižnim standardima društva.

Iako je istina da ne možemo prevaspitati društvo, naša dužnost je da ukazujemo na njegovo ružno lice kako takva ponašanja u jednom trenutku zaista ne bi postala normalna!

Izvor: Fashion.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/