Retrogradni Merkur počeo je pre nekoliko dana. Ovo je možda jedini aspekt o kome dosta ljudi zna prilično. Na primer, verujemo da znate kako je ovo period u kome ne treba da donosimo značajne životne odluke, bilo da su one koje se tiču našeg posla ili privatnog života.

Međutim, šta još znamo?

Poznato nam je možda (ako smo Rak) da su Rak i Jarac katastrofalna kombinacija, ali sve ovo nas ne čini stručnjacima na polju astrologije.

Aplikacije i bezbroj naloga na društvenim mrežama koje se bave ovom problematikom neće vam mnogo značiti ako ste propustili neku od lekcija zbog koje niste klasifikovani kao profesionalac.

Za početak, naravno, natalna karta.

Odmah za tim je važno da znate u kom znaku se za vas nalazi Sunce. Ali, čak i ovaj podatak, na koji se Internet astrolozi generalno najčešće oslanjaju, ne nudi najdublju analizu vaše ličnosti. Asocijacije koje se vezuju uz vaš Sunčev znak ponekad su dosta stereotipne i opširne, one govore o vašem generalnom pogledu na svet.

Potvrđeno je da žene osećaju jaču povezanost sa njihovim Mesečevim znakom. Mesec predstavlja žensku energiju. On reflektuje vaše emotivne potrebe, kao i duboke aspekte vaše ličnosti. Kada imate stresan ili emotivan dan, čitanje horoskopa za vaš Mesečev znak daleko je značajnije. 

Koji je preduslov za uspešnu konekciju sa drugom osobom?

Kompatibilnost Mesečevih znaka, dok su Venera i Mars ključni za emocionalni bingo.

Kada je reč o komunikaciji, potrebno je gledati kako se slažu vaši Merkuri.

Sve navedeno bi trebalo da bude u pozitivnoj korelaciji.

Saturn će otkriti koliko će dugotrajan biti određeni odnos. Međutim, zvezde ne mogu da predvide apsolutno sve. Uzmite u obzir da ukoliko neko ima strah od vezivanja, nijedna optimistička astrološka prognoza neće biti validna.

Retrogradni hod planeta jedna je od najznačajnijih pojava u astrologiji.

Retrogradna Venera fokusira se na ljubavne relacije, dok isti aspekt u Merkuru važi za izuzetno ozloglašen. Predlažemo da takve periode iskoristite za intospekciju i rad na sebi. Čak i kada se dogodi nešto što smatrate da je loše, iz toga proizilazi lekcija koju treba da usvojite.

Često je tada prilika da ispravite postupke kojima prethodno niste bili zadovoljni. 

Poslednji retrogradni Merkur je u znaku Strelca, što znači da će svi Strelci i Blizanci najviše osetiti komunikaciona neslaganja.

Pored ovoga, tranziti su deo koji ne smemo da preskočimo.

Kretanje planeta se odnosi na posmatranje u koje znakove one ulaze, a iz kojih izlaze. Tranziti traju nekoliko nedelja, meseci ili godina, a osnovno razumevanje ovog aspekta je važno kako biste znali koje mogućnosti se otvaraju. Karijerno je najbolje posmatrati položaj Meseca i ophoditi se prema njemu, a slično je i sa Marsom koji vezujemo za motivaciju. 

Zapamtite, astrologija je tu da posavetuje, a na vama je da budete preduzimljivi i iskoristite povoljne aspekte na najbolji način.

Priredila: Natalija Knežević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/