Šta je tačno zelena kafa i zbog čega je jedan od najzdravijih napitaka koji možemo da konzumiramo?

foto: Shutterstock

Da li znate koja kafa spada u najprodavanije i najzdravije u svetu?

Mocca, cappuccino, latte, filter, espresso, ice coffee…, ako niste zaljubljenik bar neke kafe, onda nismo sigurni da ste stvarni. Jer, kafa je odavno sastavni deo naše svakodnevnice, kremasti "aksesoar" koji nas podiže u rani ponedeljak, a drži budnim kada je stres nivo prilično visok, a mi bez koncentracije, pospani i na 20% "baterije".

Ona takođe stoji iza lifestyle trenda - kafenisanje, kao prvi “pik” za druženje sa kolegama, najboljim prijateljicama i porodicom, lansirajući posebnu kulturu ispijanja kafe.

Ali da li znate koja kafa spada u najprodavanije i najzdravije u svetu?

U pitanju je zelena kafa koja se proizvodi od neprženih zrna koja se prikupljaju, peru i suše, a potom melju za dalje korišćenje. Ovakva priprema doprinosi da sama kafa ima blag ukus nalik čaju, te i blagotvorna dijetalna i zdravstvena svojstva.

Naime, zelena kafa u sebi sadrži hlorogeničnu kiselinu - antioksidant koji igra vrlo važnu ulogu u očuvanju zdravlja - smanjuje nivo šećera u krvi, te se bori protiv slobodnih radikala u telu.

Među pozitivnim delovanjima koja su potvrđena u raznim studijama, definitivno su mršavljenje, visok pritisak i Alchajmerova bolest.

Najbolja zelena kafa na svetu nalazi se u Nespresso aluminijskim kapsulama. Priča ovog poznatog brenda koji je od nedavno dostupan i kod nas počela je vrlo jednostavnom idejom da se pravim ljubiteljima omogući uživanje u savršenoj šoljici espresso kafe. 

Nespresso počiva na ekskluzivnoj selekciji najkvalitetnije zelene kafe, iz najboljih svetskih predela u kojima ova biljka raste, a karakteriše ga vrlo strog postupak selekcije zrna, zbog čega samo jedan do dva odsto kafe iz celog sveta zadovoljava ukus, aromu i merila kvaliteta ovog brenda.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...