Da li ste znali da je srpski naučnik Nikola Tesla nekada bio toliko siromašan da je morao da kopa kanale da bi preživeo?

Evo još nekih manje poznatih činjenica o Tesli:

1. Imao je fotografsko pamćenje

Bio je u stanju da pamti knjige, eksperimente, slike, vizije i činjenice s izvanrednom tačnošću.

2. Tvrdio je da ima vizije

Vizije su mu se navodno javljale u obliku iznenadnih bljeskova svetlosti, gde bi video kako treba da izgledaju njegovi izumi.

"Moj je mozak samo prijemnik, a u svemiru postoje jezgra iz kojih dobijamo znanje, snagu i inspiraciju. Ne znam da objasnim prirodu jezgra, ali znam da postoji", izjavio je jednom prilikom.

3. Verovao je da je primio poruku iz svemira

Čvsto je verovao u postojanje vanzemaljaca i odlučno tvrdio da nismo sami u svemiru. U leto 1899, kada se u Kolorado Springsu bavio razvojem mogućnosti prenošenja informacija sa velike udaljenosti, njegova oprema je primila seriju neobičnih signala za koje je Tesla tvrdio da potiču s druge planete.

"Imamo poruku s dalekog i nepoznatog sveta. Ona glasi: Jedan, dva, tri...", napisao je. Naučnici su 1996. rekonstruisali njegov eksperiment i ustanovili da je signal izazvan prolaskom Jupiterovog meseca kroz magnetno polje planeta.

Ostale činjenice o jednom od najvećih naučnika svih vremena, pročitajte OVDE. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/