Zavidna karijera i izuzetno buran ljubavni život: Sve o Maggie Smith, jednoj od najvećih britanskih filmskih glumica u istoriji

Foto: Profimedia

Maggie Smith rođena je 28. decembra 1934 godine. Njena životna priča krije uspone i padove, a u svojoj biografiji zabeležila je buran ljubavni život.

Uprkos savetu svoje bake da uči slepo kucanje, jer nije dovoljno lepa da bi bila glumica, Maggie iza sebe ima 60 godina dugu glumačku karijeru.

Prvi put je nastupila na Brodveju u dvadeset i prvoj godini, a ubrzo je dobila poziv od Lorensa Olivijea da se pridruži Britanskom nacionalnom teatru.

Postala je svetski poznata nakon što je odigrala glavnu ulogu u filmu „The Prime of Miss Jean Brodie“, koja joj je donela Oskara za najbolju glumicu 1969. godine. Ukupno je osvojila dva Oskara, tri Emija i jednu Toni nagradu.

Svog drugog muža Beverley Crossa, sa kojim je bila u braku 23 godine sve do njegove smrti (Cross je umro od srčanog udara 1998. godine), Maggie Smith je prvi put upoznala kada je imala 18 godina. Iako je on već bio oženjen, zaprosio ju je i ona se složila da ga čeka. Međutim, dok je čekala da se Cross razvede, Smithova je upoznala Roberta Stephensona.

Ostatak teksta pročitajte OVDE!

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...