One su bile lepotice, žene od stila i klase, otelotvorenje pojmova dama i diva. 

I danas se traga za tajnim receptom zbog koga su izgledale tako zanosno, ali ako zavirite u njihove tanjire, dobićete mnoštvo čudnih i oprečnih odgovora.

Elizabeth Taylor – Hedonistkinja

U jednom trenutku ova filmska diva se naglo ugojila, što je svakako bila posledica čistog hedonizma i ljubavi prema alkoholu. Tada se bacila na striktnu dijetu i napisala knjigu, ali mi ćemo se pozabaviti njenim režimom iz 1960. godine, kada su je smatrali najlepšom ženom na svetu. 

Za doručak bi pojela kajganu, slaninicu i popila mimozu – koktel koji čine šampanjac i sok od pomorandže.

Ručak bi obično dolazio u formi bageta punjenog puterom od kikirikija i slaninom, dok je večera bila prava gozba. Tada bi jela skoro sve: od pržene piletine, krompir pirea i graška, preko kukuruznog hleba, domaćeg čipsa i kolača.

Marilyn Monroe – Žena-zeca

U neku ruku Marilyn Monroe je bila začetnik Atkinsove dijete, pošto se njena ishrana skoro u potpunosti bazirala na unosu proteina. Najbizarniji je svakako bio njen doručak koji se sastojao od dva sirova jajeta umućena u toplo punomasno mleko. 

Ručak bi obično preskočila, a večeru je volela sama da pravi, iako je imala pristup najskupljim i najluksuznijim restoranima.

Za tu priliku bi ispekla šniclu, kotlete ili iznutrice, i uvek pojela nekoliko sirovih šargarepa. Zbog ove navike je za sebe tvrdila kako je polu žena polu zec. Najviše je volela da se časti sladoledom i onim prelivenim sosom od vruće čokolade.

Audrey Hepburn – Špagetomanka

Neobično je to što je imala savršenu vitku i vižljastu figure, iako je unosila ugljene hidrate svaki dan. Audrey je za doručak volela klasičan tost hleb sa džemom. A kao veliki obožavalac italijanske hrane, za svaki ručak bi pojela testeninu u pratnji povrća iz njene bašte, ili sa malo nemasnog mesa. 

Najbliži tvrde kako je definitivno bila opsednuta pastom, i da ju je mogla jesti po čitav dan. Za večeru je na meniju uvek bila pileća supa sa povrćem. Pošto je Audrey bila veliki fan čokolade, uveče bi pojela nekoliko kockica, i uz to popila čašicu dobrog viskija.

Greta Garbo – Kraljica bizarnog ukusa

Gretin guru savetnik za ishranu (a mnogi tvrde i više od toga), bio je samoproklamovani doktor Geylord Hauser.

Ako ste mislili da je Moonroe imala čudan doručak, iznenadiće vas informacija da je Greta isto pila dva sirova jajeta, ali umešana u sok od pomorandže. Po režimu doktora Hausera, a kao jednu od svojih omiljenih kombinacija za ručak, holivudska zvezda je navela: bistru pileću supu sa vlašcem, kotidž sir, pola prezrelog avokada sa dresingom od začinskog bilja, ulja i sirćeta, komad prepečnog hleba sa puterom, i parče ananasa.

Vegetarijanski burger, pržen na sojinom ulju, koji se sastojao od divljeg pirinča, seckanih lešnika i jajeta, bio je česta večera. A kao „slatkiš“ za kraj obroka dolazio je pečeni grejprfut sa melasom.

Marlene Dietrich – Majstor za dijete

Marlene je bila jedna od prvih glumica koja se suočila sa zahtevima filmske industrije da smrša kako bi dobijala bolje uloge. Zbog toga je nedelju dana provela na krekerima i soku od paradajza.

Kasnije je na svakih šest meseci primenjivala dijetu koja joj je pomagala da brzo izgubi „višak“ kilograma. Po njoj bi obično za doručak konzumirala kafu ili čaj, i jedno malo parče hleba.

Dva kuvana jajeta, omanja količina mesa ili ribe bili su za ručak. Uz njih bi pojala i neko povrće, poput salate od paradajza ili kupusa, kuvanih šargarepa i spanaća. Večera bi izgledala slično, a ponekad bi za nju pojela parče sira i voće, poput jabuka, krušaka, šljiva i pomorandži.

Izvor: City magazin

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/