Kako je opisala u autobiografiji "My Story, My Dream", imala je srećno detinjstvo puno ljubavi. Rodila se 30. marta 1968. kao najmlađe, 14. dete Adhemar i Therese Dion u mestu Šarlemanj, tridesetak kilometara istočno od Montreala. Otac porodice Dion bio je mesar, majka domaćica i držali su lokalnu gostionicu. 

Porodica nije bila imućna, a kad je Therese Dion saznala da je trudna 14. put, nije bila najsrećnija osoba na svetu. 

"Kad je moja majka saznala da je trudna sa mnom, nisam bila deo njenih planova! Moje rođenje bilo je neželjeno i neočekivano. Do tada je moja majka podigla već trinaestoro dece. Bila je domaćica 20 godina. Dvoje najmlađe dece trebalo je te godine da krenu u školu i mislila je da će moći malo da putuje, pronađe posao.

Pitala je sveštenika da li sme da koristi kontracepciju, na šta joj je on rekao da ne sme. Moja je majka bila besna, kao i ja kada mi je to ispričala. Ali dugujem život tom svešteniku", otkrila je Celin koja je od samog početka bila mezimica porodice i već odmalena svesna da je dobila nesvakidašnji muzički talenat.

U uzrastu od samo pet godina shvatila je da želi da bude pevačica. 

"Bilo je to na venčanju mog brata Michaela na kojem je svako nešto pevao. Ali ja sam imala ogromnu tremu.

Osetila sam maminu ruku na ramenu, kako me nežno, ali odlučno gura napred. Rekla mi je: “Hajde, moja devojčice, ti si na redu”. I počela sam da pevam. Nisam htela da prestanem i molila sam brata da otpevam još jednu pesmu. Tada mi je bilo jasno čime želim da se bavim", objasnila je, opisavši i kako su izgledali njeni prvi ‘nastupi’ u porodice.

"Moji su ukućani bili velikodušna publika. Pazili su na mene, čak se i svađali u čijem ću krevetu spavati". Muzički dar nije pao s neba - njen otac svirao je harmoniku, mama violinu, a braća i sestre gitaru i klavir. 

"Nismo bili bogati, ali voleli smo se i imali muziku, koja je osim zdravlja i ljubavi nešto najlepše na svetu", tim je rečima pevačica opisala filozofiju svoje porodice. Iako je malena Celin priželjkivala svetsku slavu i videla se zauvek na pozornici, nije zaboravila da joj je upravo majka napisala prvu pesmu. Osim toga, majka videla je da su njena deca prilično talentovana pa je sa suprugom osnovala muzički sastav koji je nastupao u klubovima, barovima i TV emisijama. 

Na sledećoj strani pročitajte kako je Celine upoznala svog supruga:

PageBreak

Kako je Celin odrastala, tako joj se majka više posvećivala. 

"Jedne večeri majka mi je rekla za svoj projekat, a to sam bila ja - kaže muzička diva kojoj je majka i danas najveći uzor. Majka je za nju napisala pesmu ‘Ce n’ etait qu’un reve’ (Bio je to samo san), a kad ju je u Celininoj izvedbi čuo tada 38-godišnji Rene Anglil, poželeo je da upozna Celin. Ali nije to išlo glatko. Uz pomoć majke i brata buduća zvezda samouvereno je poslala snimak priznatom muzičkom menadžeru čije je ime pronašla na omotu albuma poznate pevačice Reno.

Kako nekoliko nedelja nisu dobili odgovor, Celinin brat Machel ljutito ga je nazvao i rekao mu: “Znam da niste preslušali kasetu jer da jeste, nazvali biste istog momenta.” Nakon tog poziva Angelil je preslušao snimak i tražio da se sastane s porodicom Dion. 

Ni sam nije slutio da će to biti sudbonosni susret. S majkom i bratom Celin je otputovala u Montreal i svojim glasom uverila budućeg supruga da se ozbiljno pozabavi njenom karijerom. Tada je Rene rekao da Celin ima redak talenat. 

Zanimljivo je da je, uveren u njen planetarni uspeh, za izdavanje njena prva dva albuma podigao kredit i založio kuću. Celin je brzo počela da osvaja slušaaoce, ali njena slava bila je u okrugu Kvebek i u Francuskoj, gde je u uzrastu od 15 godina 1983. osvojila prvu zlatnu ploču.

Godinu da kasnije u Japanu je ponovo osvojila zlatno priznanje, a da je dobila veliki apetit, bilo je jasno kad je kao 19-godišnjakinja menadžeru rekla da želi da ima karijeru poput Michaela Jacksona. Iskusni Rene rekao joj je da ima predispozicije za to, ali da bi osvojila i američko tržište, odnosno englesko jezičko područje, trebalo bi da joj osmisle novi imidž. Jer ruku na srce, zvezdani status traži često i glamurozan izgled koji mlada pevačica nije imala.

Jako mršava, s nepravilnim zubima i naglašenim zubima zbog kojih je trpela komentare da je vampirica, nije se uklapala u sliku megazvezde. Zato je sredila zube, skratila kosu, upisala kurs engleskog jezika, promenila stil odevanja... nakon čega se pretvorila u prefinjenu i elegantnu devojku.

Godine 1988. nastupila je kao predstavnica Švajcarske na Eurosongu i pobedila. Dve godine kasnije izdala je album ‘Unison’ za američko tržište i brzo zasela na vrhove svih top lista popularnosti. To najviše može da zahvali jednoj od pesama s albuma ‘Lepotica i zver’, koja je bila i tema u istoimenom Diznijevom crtaću. Otpevala ju je u duetu i za nju dobila Gremi i Oscar.

Nakon toga Dion je i zvanično postala svetska zvezda koja je prodavala albume u milionskim primercima i održavala koncerte širom sveta. Od samog početka saradnje sa Reneom bila je disciplinovana i odlučna u tome da uspe.

"Nije bilo tajnih poljubaca, prijateljica, slobodnog vremena. Bila sam okružena odraslima, razmišljala poput njih, radila sedam dana u nedelji", ispričala je, prisetivši se i prvog susreta s menadžerom koji joj je kasnije postao poslovni i životni pratilac.

"Još se sećam kad sam upoznala Renea. Kancelarija mu je bila mračna, a on je delovao smrknuto. Bio je izrazito ljubazan, ali se nije smeškao. Rekao mi je da je čuo moj demo-snimak i da imam predivan glas. Pitao me da mu nešto otpevam. Počela sam da pevam i osećala sam se dobro i puna samopouzdanja. 

Zamišljala sam da vidim publiku ispred sebe. U jednom trenutku navrle su mu suze na oči" - rekla je. 

Uprkos tome što je Rene bio 26 godina stariji od Selin, smatrala ga je privlačnim. 

"Moja majka i sestre mislile su da je naočit. Imao je prekrasne oči i bio elegantan. Bio je misteriozan, egzotičan, tihi zavodnik, pun samopouzdanja. Njegovi roditelji bili su Sirijci, govorio je nekoliko jezika. Bio je poput nekog princa u izgnanstvu", govorila je oduševljeno.

Da njena simpatija prema spretnom menadžeru nije ostala samo pusta želja, pobrinuo se sam Anzelil koji je mladu Celin 1988. poljubio nakon jednog koncerta. 

"Nikad neću zaboraviti to veče. Sve se oko mene najednom zavrtelo, kockice su se složile i postala sam svesna da s Reneom želim da provedem život - prisetila se. Iako je Anzelil sjajno vodio posao (zaslužan je i za karijere kanadskih pevača Renea Simarda i Ginet Reno, a i dvostruki je dobitnik nagrade Feliks za menadžera godine), privatni život nije mu bio sjajan.

Prvi put se venčo 1966. , drugi put 1970. godine i navodno je razvodu kumovalo to što je Anzelil sve više vremena provodio sa Celin, kao i njegova zavisnost od kocke.

"Nakon što bi me svake večeri poljubio u obraz, otišla bih da spavam s mirisom njegove kolonjske vode. Sanjala sam da jednom uđem u njegov tajnoviti glamurozni svet. Ali tada sam imala samo 16. Nisam mogla majci da kažem da ga sanjam svake noći. Svako sam veče pre spavanja ljubila njegovu fotografiju i krila je ispod jastuka da je mama ne bi pronašla.

Čim bismo završili s poslom, Rene kao da me nije primećivao. Za njega sam bila obična devojčica. Ali kad me poljubio, nakon što sam postala punoletna, sve se promenilo", ispričala je, svesna koliko je Rene rizikovao uloživši u njenu karijeru. 

Nakon što su si priznali međusobnu ljubav, krili su je i dalje od javnosti kako ne bi naškodila Celininoj karijeri. Iako se Anzelil trudio da distancira Dion u javnosti, oboje su znali da je njihova ljubav jača od svega. Ali na novinarska pitanja o ljubavnom životu, pevačica je govorila da nema vremena za ljubav, a pravdala se i što je počela da peva na engleskom jeziku s obzirom na to da su neki to smatrali izdajom. 

Ljubavna veza planetarno popularne Celin i njenog menadžera otkrivena je početkom devedesetih kad je Anzelil doživeo moždani udar i kada se uplašio da će umreti. Tada je pevačicu jedan novinar pitao da li se uplašila za Reneovo zdravlje, jer joj je ipak poput drugog oca, na šta mu je ona odgovorila: “Imam jednog oca i voli me kao i ja njega. Rene nije moj otac, on je muškarac za kojeg moje srce kuca, on je muškarac mog života”.

Na sledećoj strani pročitajte o tragediji koja se dogodila pevačici:

PageBreak

Tim javnim priznanjem prvi put nije poslušala Reneov savet da još neko vreme kriju vezu. Ljubav prema njemu iskazala je i na albumu iz 1993. ‘The Colour of My Love’, koji je posvetila budućem suprugu. Slavni par na kraju je ljubav odlučio da ozakoni pa su se venčali u decembru 1994. u Montrealu. Bio je to događaj godine. Ispred katedrale Notr-Dam došle su hiljade obožavatelja, na listi gostiju našlo se oko 250 probranih gostiju, a montrealska pošta imala je mnogo problema jer su je zatrpale brojne čestitke i pokloni.

Celin je priželjkivala glamurozno venčanje, a to je potvrdila i raskošna venčanica s još raskošnijim velom i svetlucavom krunom. Njihovo venčanje Kanađani su pratili uživo na TV-u. Mnogi su joj prigovarali zbog rasipnosti. 

"Bila sam devojčica iz Šarlemanjea koja nije mogla da se smeje zbog nepravilnih zuba. Mnogo sam toga postigla zahvaljujući svom glasu, podršci porodice, Reneu i publici u Kvebeku. Podeliti taj trenutak sa svima njima nije publicitet nego zahvalnost" - branila se Celin.

Nakon venčanja pevačica je nastavila da radi punom parom. Od 1992. do 1996. snimila je šest albuma, a ‘Falling into You’ doživeo je velik uspeh pa je nagrađen Gremijem u dve kategorije - za najbolji album godine i najbolji pop album. Pevala je 1996. i na otvarenju Letnjih olimpijskih igara u Atlanti, što se činilo krunom njene karijere. Ai iduća godina bila je još plodonosnija, naime, pevala je naslovnu temu filma ‘Titanic’ - ‘My Heart Will Go On’ koja je postala planetarno popularna.

Zanimljivo je da na početku nije htela da peva tu pesmu, ali je na nagovor supruga ipak pristala. Na dodeli Oscara otpevala je taj veliki hit, a oko vrata je nosila simbol filma, repliku najpoznatijeg tamnoplavog dragulja na svetu "Houp", čija se vrednost procenjuje na 250 miliona dolara. 

Godine 1997. izdala je album ‘Let’s Talk About Love’ koji je srušio sve rekorde popularnosti, a na njemu je bila tema iz ‘Titanica’, kao i sjajne saradnje s Barbrom Stresend, Pavarotijem i grupom Bee. Sve to videlo se i na bankovnom računu ambiciozne pevačice koja je izdala i svoj parfem. Posle ludačkoga poslovnog tempa 1999. je odlučila da uzme predah. Zapravo, odlučila je da postane majka, što je dugo priželjkivala.

Ali tada su počele nevolje. Njenom suprugu dijagnostifikovan je karcinom grla, nakon čega mu se celin posvetila jer je on, kako je rekla, njen život, smisao postojanja i središte sveta. Zbog zloćudne bolesti par je odlučio da Reneovu spermu pohrani kako bi im poslužila kad menadžer ozdravi, a tu vest deo javnosti nije pozitivno primio.

Selin je tvrdila da njena publika ima pravo da zna sve o njoj. Nakon što se Anzelil oporavio od mukotrpnog lečenja, Dion je odala ljubav i poštovanje svom suprugu obnovom bračnih zaveta 2000., i to u bajkovitom stilu iz 1001 noći.

Tada je napokon došlo vreme da se posvete dugo željenom detetu. Ali kako im nije uspevalo začeće prirodnim putem, a utvrđeno je da Reneova sperma nije dovoljno pokretljiva, odlučili su da se za pomoć obrate priznatom lekaru Ronaldu Acermanu koji im je predložio postupak medicinski potpomognute oplodnje. Celin se podvrgnula hormonskim terapijama i željno iščekivala srećnu vest, a ona se dogodila 8. juna 2000. godine.

Lekari su je nazvali i čestitali joj na blaženom stanju! Posle je ispričala da je u tom trenutku bila kod kuće u kuhinji sa suprugom i sestrom, s kojima se potom grlila i plakala od sreće. Celinina trudnoća prošla je bez komplikacija, a dugo željeno dete, svog prvog sina Rene-Charlsa, rodila je 25. januara 2001. godine. 

"Majčinstvo je nešto najlepše što žena može da doživi. Tek sad sam zrela i potpuna. Obožavam svog sina, bojim se da ću se morati da se udam za njega kad navrši dvadeset godina", izjavila je tada i oduševljeno najavila da planira ponovo da se podvrgne postupku medicinski potpomognute oplodnje. 

Roditeljska sreća dala joj je novi vetar u leđa. Sa suprugom i detetom preselila se iz Floride u Las Vegas i 2003. potpisala jedan od najunosnijih ugovora za jednog pevača, a trajao je tri godine i iznosio sto miliona dolara. Tada su mnogi bili skeptični zbog previsoke cene ulaznica za njen šou koji je trebala da izvodi pet puta nedeljno.

Ali Celin se nije dala osmesti pa je 25. marta 2003. počela projekat ‘A New Day’ u novoizgrađenoj areni kockarnice u hotelu "Caesar’s Palace". Celu priču osmislio je belgijski reditelj Franho Dragon, zajedno s diskografskom kućom "Sony Music" i nemačkim automobilskim brendom Chrysler.

Iako je kritika u početku te spektakularno najavljene kičaste nastupe prozvala pomalo krutima, ubrzo su usledile i pohvale, što je prepoznala i publika, pa je ovaj projekat 2005. u samo pola godine od ulaznica zaradio više od 43 miliona dolara. Zbog toga je i produžila ugovor sa "Caesar’s Palaceom".

Tada nije naglas izgovorena svota koju će Dion zaraditi, samo se šuškalo da je reč o vrtoglavom iznosu. Bilo je i zlih jezika koji su tvrdili da je njen suprug u kockarnici u kojoj peva natukao ogromne dugove. Pevačica je to demantovala naglašavajući da je veći problem njena zavisnost od dizajnerskih komada i cipela, kojih ima na hiljade.

Nakon megauspeha u Las Vegasu, došlo je vreme da Dion ostvari ono što je najavila nakon rođenja prvog deteta - da se ponovo oproba u majčinstvu. Tokom 2009. teško je proživljavala dva neuspešna pokušaja medicinski potpomognute oplodnje (ukupno ih je bilo šest dok nije drugi put ostala u blaženom stanju), što je nije obeshrabrilo. Kad je u junu 2010. objavljeno da je ponovo trudna i da nosi blizance, bila je presrećna.

"Iako su svi ti pokušaji i neuspesi za mene bili vrlo emotivno iscrpljujući, ni u jednom trenutku nisam mislila da odustanem - rekla je kanadska pevačica koja je u novembru 2010. u floridskoj bolnici na svet donela dva dečaka - Nelsona i Adija. Blizanci su rođeni carskim rezom jer su trudnoća i porođaj bili rizični. 

"Kao savetnik i osoba od poverenja Celin i Renea, čast mi je u njihovo ime da objavim da je u 11.11 i 11.12 Selin rodila dva zdrava dečaka. Ovo nije kraj, nego početak dva nova života" - napisao je u zvaničnoj izjavi ginekolog Ronald Akerman. 

"U porodilištu smo ih prvih desetak dana zvali beba A i beba B. Doktori i sestre su nam se smejali, nisu mogli da veruju da smo toliko luckasti. Čim su malo porasli, naučili smo da ih razlikujemo. Nelson je pričljiviji od Adija, traži više pažnje, a uz to ima i svetlije oči. To su samo neke sitnice. Svaki od njih ima svoj način na koji se bori za našu pažnju. Tada su mi najslađi" - opisala je presrećna mama. Izjavila je da je jedna od onih majki koje dete vode lekaru čim zakašlje, da će se opustiti kad deca budu starija i da se s ljubavi nikad ne može preterati.

Bračnom paru usledilo je nekoliko godina porodične idile, nakon čega je Celin snašla velika tragedija. Njen suprug Rene u januaru 2016. preminuo je od posledica karcinoma grla, s kojim se borio od 1998., i to u porodičnom domu u Las Vegasu. Posle je utučena Celin u intervjuu za "USA Today" rekla da joj je suprug priznao da se boji smrti i da mu je jedina želja da umre na njenim rukama. 

Drugi šok doživela je samo dva dana nakon Reneove smrti, kad je njen brat Danijel Dion preminuo u Montrealu u 59. godini života, takođe od posledica zloćudne bolesti. Nakon teškog i bolnog razdoblja Celin je shvaila da ponovo mora da uzme život u svoje ruke pa je prošle godine održala spektakularnu evropsku turneju, dizajnirala liniju torbica i na jednom koncertu rekla da za nju više nema ljubavi nakon suprugove smrti, ali da šou mora ići dalje.

Ipak, prošle godine počela su šuškanja da sve više vremena provodi s Pepeom Munozom, 33-godišnjim plesačem koji je deo njene ekipe. Čak su snimljeni u šetnji Parizom, ali Celin je sve to demantovala. Šta više, izjavila je da je duh njenog supruga i dalje pored nje i da redovno razgovara s njim. Ova rečenica dodatno je pokrenula sumnje da s pevačicom nešto nije u redu, kao i njene čudne odevne kombinacije, i to što se fotografisala gola za Vogue. Neki su tvrdili da se na taj način bori s depresijom, a drugi da se navikava na novo životno razdoblje. 

Iako ima status jedne od najuspešnijih pevačica svih vremena, a to dokazuju više od 250 miliona prodatih albuma, pet Gremija i dva Oskara, što nije nimalo loše kad se gleda iz perspektive 12-godišnje sramežljive devojčice koja sanja o zvezdanoj karijeri - pevačica danas tvrdi da joj život ne bi bio potpun bez dece. Budući da ima veliko srce, i u budućnosti namerava da se odazove na što više humanitarnih akcija za pomoć najmlađima.

Izvor: Story.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/