Bez obzira na to da li ste radoholičar ili ne, odlazak na odmor je nešto što ne treba zaboraviti. Ključno pitanje koje se nameće jeste kada se odlučiti na to?! Sva je sreća što postoje znaci koji nam u određivanju crvene linije mogu pomoći.

U moderno vreme brzog ritma, često zaboravljamo da slušamo svoj organizam koji nam ukazuje da je vreme za pauzu. Posao jeste bitan deo naših života, ali ne smemo zaboraviti i na odmor s vremena na vreme.

Nekim ljudima je odmor i više nego potreban, a to se može naslutiti kada se pojave naredni znakovi.

Na poslu ste razdražljivi

Čak i kada niste svesni da vam je potreban odmor, to će se videti iz vašeg ponašanja. Nervoza i razdražljivost postaju očigledni i utiču na sve kolege oko vas. Ako vidite da vam je fitilj sve kraći, a ne znate zašto je to tako, znajte da je vreme za pauzu.

Nemate nikakvu želju za radom

Svima se dešava da dođe trenutak u kome nam se baš i ne radi na poslu. Ma koliko to bilo uobičajeno, ako se desi u trenutku kada zaista ima puno posla a vi nemate nikakvu želju da ga završite, to je očigledan znak da vam je potreban odmor.

Spavate loše

Ako vam se dešava da loše spavate i da ste zbog toga nervozni, morate nešto učiniti da to rešite. Međutim, ako ni promena jastuka ili načina spavanja ne pomažu, razmislite o uzimanju barem nekoliko slobodnih dana, što će vam pomoći da se opustite i naspavate.

Upijate negativnu energiju ljudi oko sebe

Negativno raspoloženje lako je prenosivo na poslu, ali obično taj osećaj prođe istom brzinom kojom je i došao. Kada ste okruženi ljudima koji konstantno kukaju kako im je loše, to će se preneti i na vas, a jedan dobar način da se toga rešite je odlazak na odmor.

Ne želite da pomognete drugima

Kada se loše osećate, nivo empatije prema kolegama biće daleko niži nego uobičajeno. Pošto je za normalan i kvalitetan rad u poslovnom okruženju neophodno razumeti druge i biti timski igrač, uzmite neko slobodno vreme za sebe da se malo vratite u uobičajeno radno raspoloženje.

Izvor: City magazine

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/