Posle atetnata na njenog supruga, Jakie je bila vidno uplašena za bezbednost svoje dece: "Ako zaista ubijaju Kennedyjeve, onda su i moja deca mete. Želim da odem iz ove zemlje".  

Nakon susreta sa Aristotelom Onassisom, Jackie se za grčkog tajkuna udaje 1968., prevashodno u želji da deci alii sebi obezbedi privatnost i finansijsku sigurnost.

Venčanje je održano na Aristotelovom privatnom ostrvu Skorpiosu, a Jacqueline je preuzela njegovo prezime. 

Brak je bio veoma turbulentan, još uvek se prepričavaju Aristotelova neverstva, a posebno afera sa operskom divom Mariom Callas. Ipak, uprkos špekulacijama o neverstvu i tračevima, brak je opstao i trajao do 1975. godine, odnosno do Aristotelove smrti. 

Posle toga, Jackie se za stalno vratila u Ameriku, provodeći vreme između Menhetna i čuvenog imanja Marthe Vineyard i Hyannisa Porta u Masačusetsu. Promenila je svoj imdž i paparaci je nisu fotografisali kako ide sa jednog ručka na drugi, već kako odlazi i vraća se na posao. Radila je u novinarstu, izdavaštvu i veoma se zalagala za očuvanje kulturnog nasleđa.

Preminula je 1994. godine u 64. godinu od raka limfnih žlezda, a sahranu su prenosile mnoge svetske televizije. 

Izvor: Zadovoljna

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/