Zbog vesele naravi, još kao dete u britanskoj javnosti od milja je dobio nadimak "the Happy Prince". Kao 12-godišnjaka i mlađe dete u porodici, te činjenice da je inače bio vezaniji za majku, Harryja je tragična pogibija princeze Diane značajno pogodila.

Ipak, pod budnim okom javnosti i Harry i dve godine stariji William, nosili su se snažno i dostojanstveno.

Upravo tokom te 1997., par meseci nakon smrti majke, Harry je sa princem Charlesom otišao na osmodnevnu turu po Africi, gde je upoznao tadašnjeg predsednika Afrike Nelsona Mandelu i izbliza video kako funkcioniše humanitarni rad u organizacijama kojima je Lady Di bila posvećna tokom čitavog života.

Upravo tada rodila se prinčeva ljubav prema ovoj zemlji, ali i prema humanitarnom radu po kome postaje sve poznatiji. Baš kao i njegov stariji brat i većina članova kraljevske porodice i princ Harry pohađao je prestižnu privatnu školu i koledž Eton.

Ovde se prvenstveno istakao, kao odličan atleta i sportista, što mu je kasnije značajno pomoglo prilikom pristupanja vojsci. Međutim, tokom tinejdžerskih godina, Harryjeva "neposlušna" priroda došla je do izražaja, pa je vrlo često bio jedna od glavnih medijskih tema ne samo u Velikoj Britaniji, već i širom sveta.

Tako je sa svega 16 godina bio na odvikavanju od marihuane. Osim problema sa drogom, voleo je i da "potegne" za čašicom više, pa ga je kraljevska porodica poslala u rehabilitacioni centar na odvikavanje. 

Pre svoje trinaeste godina mladi Harry je ceo svet digao na noge. Naime, 2005. pojavio se sa nacističkim obeležjima. Princ je tada tvrdio da je to bio samo kostim, a javnosti se izvinio. To je bio skandal tolikih razmera da se o ovom incidentu izjasnio i tadašnji britanski premijer Tony Blair.

Tu su bili i vrlo česti problemi sa fotoreporterima. Jednom prilikom su ga fotografisali ispred jednog londonskog kluba. Princa je toliko razljutilo da je jednom od fotoreportera aparat gurnuo u lice. Slična situacija se dogodila i nekoliko godina kasnije.

Princ je tokom svoje "divlje" mladosti bio čest posetilac zabava, što je fotoreporterima retko promicalo. Bilo je tu fotografija sa zajapurenim licem, raskopčanom košuljom, vidno veselih stanja, fotografija sa devojkama sumnjivog morala.

Svega onoga što se prosečnom mladom muškarcu takođe dešavalo tokom zabavljanja sa društvom, ali u pitanju je bio jedan princ i svaki njegov istup ovakve vrste izazivao je skandale i zgražavanje širom Velike Britanije.

Jedan od najzabavnijih ovakve vrste i verovatno najšokantnijih za njegovu sirotu baku, kraljicu Eliazabetu, dogodio se ne tako davno - 2012. godine, kada je princ boravio u Las Vegasu nakon čega su u javnosti osvanule njegove golišave fotografije. Na Harryjevu štetu, ali na radost brojnih obožavateljki.

Niz skandaloznih događaja sa mladim princem u glavnoj ulozi, prekinut je kada je Harry nakon završene Vojne akademije i treninga specijalizovanog za područja zahvaćenog ratnim zonama, te kursa za pilota apače helikoptera, postao deo britanske vojne vazdušne flote.

Svoju vojnu karijeru Harry je započeo tokom septembra 2012. kao pilot u Afganistanu, a da ne bi došlo do nemilih uplitanja u politička pitanja, princ je učestvovao u nekoliko vojnih misija na ovom području i 2015. godine zvanično okončao svoju vojnu službu.

Međutim, na ovoj teriotoriji ostao je aktivan u različitim humanitarnim misijama, mnogima od brojnih u kojima je angažovan širom sveta.

I na ljubavnom planu Harry je umeo da začini svaku žutu štampu, menjajući često devojke.

Pre susreta sa Meghan zabavljao se sa Elie Goulding, Jennom Coleman, Cressidom Bonas (najozbiljnija veza za koju su mnogi mislili da će se pretvoriti u brak), Molly King i Chelsea Davis (proveo sa njom najviše vremena, takođe se verovalo da će biti njegova buduća žena) i još mnogim drugim.

Kada je ceo svet poverovao da se Harry nikada neće skrasiti pojavile su se spekulacije o vezi sa američkom glumicom Meghan Markle, njpoznatijom po ulozi u seriji Suits.

Svet je ipak čekao do februara prošle godine na prve slike para. Meghan koja je od princa starija četiri godine uslikana je sa Harryjem u Londonu, prilikom odlaska na večeru. Prvo zvanično pojavljivanje u vidu njegove devojke glumica je imala u maju 2017., kada je ponosno pratila polo meč svog dragog u Berkširu.

U međuvremenu Markle je otkrila da napušta seriju Suits što je samo dodatno pojačalo glasine da se američka glumica već preselila u Kensington Palace i počela da živi sa Harryjem. Nakon što je princ Charles otkrio u obraćanju naciji da je njegov mlađi sin zaručen i da je venčanje planirano za 19. maj sledeće godine, više niko nije sumnjao u vezu. Verenički prsten dizajnirao je upravo princ Harry i to koristeći dijamant iz Bocvane i nekoliko dragulja iz kolekcije njegove majke, pokojne lady Di.

Od tada Meghan i Harry postaju omiljen celebrity par koji koristi svaku priliku da pokaže nežnost i stepen zaljubljenosti koji osvaja simpatije celog sveta koji sa nestrpljenjem iščekuje sutrašnje venčanje kada će se par zavetovati na večnu ljubav!   

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/