Da, Parižanka obično dolazi iz nekog drugog mesta. Ona nije rođena u Parizu, ali je prihvaćena i upamćena kao da jeste...

Marie Anthoinette

Čuvena francuska kraljica bila je zapravo Austrijanka. Kada je stigla u Pariz da se uda za Luja XVI, imala je samo 14 godina. Marie je postala simbol lakomislenosti, ali i prva žena koja je kod Parižanki probudila interesovanje za modom.

Josephine Baker

Rođena u Sent Luisu u Misuriju, Josephina nije samo prihvatila francusko državljanstvo već i način života.Tokom Drugog svetskog rata, Baker se čak pridružila Pokretu otpora da bi posle rata postala jedna od najvećih pariskih zvezda zahvaljujući nastupima u kabareima Foli Beržera koji su je proslavili. Liberalna i avangardna, Bakerova je prosto lučila senzualnost i inteligenciju, postigla je fenomenalan uspeh pevajući "Imam dve ljubavi, moju domovinu i Pariz". 

Jane Birkin

Britanska glumicai pevačica danas je naj-Parižanka od svih njih. Zajedno sa Sergeom Gainsbourghom, Jane je otpevala ljubavnu himnu Je taime. Među brojim filmovima koje je snimala su Blow-up i Da je Don Juan žena bio žena, sa Brigitte Bardot. Francuzi su odmah zavoleli njen britanski akcenat, sama Birkin je postala deo njihovog nasleđa. 

Romy Schnider

Najveća ljubav francuskog glumca Alaina Delona, austrijska zvezda Romy Schnider osvojila je Francuze ulogom u filmu Sissi, igrajući mladu austrougarsku kraljicu koja je odbacila konformizam i nehaj, uživajući u besani noćima prepunim zadovoljstva. Tokom 60-ih i 70-ih godina 20. veka ova mlada dama iz Beča, odmah je šarmila Parižane ljubaznošću i aurom ranjive lepote, postajući model ženstvenosti kod svih Parižanki.

izvor: Kako da budete Parižanka / Elle.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/