Kako da se bolje organizujete na poslu: Saveti uspešnih dama za efikasniji rad

Tuđi raspored

"Svaki dan je drugačiji, ali način kako ga organizujem je uvek isti. Producent sam emisije Divided States of Women i veoma mi je važno da sve stignem na vreme. Naš tim čine dame i veoma sam ponosna na našu organizaciju. Posebno nam je bitna aplikaicja Google Calendar. Gradimo uspešnu vremensku liniju i možemo da vidimo tuđi raspored u svako doba, što je takođe važno za stvaranje i trajanje emisije", kaže voditeljka Liz Plank.

Mailovi od tri rečenice

"Moja najbitnija organizaciona alatka je Google Calendar, koji je veoma jednostavan za korišćenje. Takođe koristim boje koje mi pokazuju prioritete te plavi i zeleni sastanci mogu da sačekaju, dok narandžasti i crveni moraju da se obave odmah. Kada sam počela da radim, uvela sam pravilo da mejl među kolegama može da sadrži najviše tri rečenice, kao i da telefonski razgovori ne bi trebalo da budu duži od 10 minuta", posavetovala je direktorka muzeja Field Museum - Emily Graslie. 

Slatka radost

Autorka bloga Cupcakes and Cashmere Emily Schuman smatra da bez Google Calendar ne može da zamisli dan, ali se ponekad pridržava starog dobrog metoda koji podrazumeva obaveze napisane na papiru. Često nagradi sebe slatkišima za dobro obavljen posao, koji ne bi bio tako uspešan da nije dobro organizovana. 

Folder sa završenim obavezama

"Majka sam, vlasnica kompanije i pokušavam da izguram dan najbolje moguće! Bez obzira da li su u pitanju strategije sa socijalne mreže, rad sa timom, sastanci, dečiji rođendani prioritet mi je dobra organizacija. Tokom dana pogledam 252 puta u Google Calendar, a kada završim nešto odmah ga premeštam u folder sa završenim obavezama", kaže kreativna direktorka Oh Joy, Joy Cho.

Više kalendara

"Moj posao zahteva od mene da budem spremna za bilo koju priliku - da trčim po kancelariji, radim na snimanju Project Runway, idem na gala večeri, šaljem e-mailove i telefoniram u isto vreme, ali i da izaberem adekvatan ruž u datom trenutku. Sigurno ne bih to mogla da postignem bez iPhone, a najviše koristim Notes, Reminders i Mail aplikacije, koje su osnovne i jednostavne. Posedujem tri kalendara i strogo se pridržavam obaveza, a omiljena alatka za organizaciju mi je Outlook. Takođe imam i notes, jer zapisivanje obaveza smatram veoma efektnim i ništa nije tako zadovoljavajuće kao precrtana obaveza", rekla je Allie Clement asistentkinja urednice američkog ELLE-a, Nine Garcie. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/

‹ Prethodna 2 / 2 

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...