Kada se princ Harry verio sa američkom glumicom Meghan Markle, britanska kraljevska porodica još jednom je dospela u sam fokus svetske javnosti. Međutim, sam Harry teško da može da postane engleksi kralj, s obzirom da su pre njega pretendenti na presto njegov otac i stariji brat. 

Ali, dok većina medija prati svaki korak buduće engleske princeze, naša pažnja je okrenuta ka najmlađoj kraljici na svetu: Njenom Visočanstvu Jetsun Pemi Wangchuck od Butana. Naime, kraljica Jetsun tron je preuzela sa svega 21 godinu, a danas kada ima 27 godina, ona je najmlađa živa kraljica.

Pre no što se udala, Jetsun Pemi studirala je internacionalne odnose sa psihologijom i istorijom umetnosti na prestižnom univerzitetu Regent's University London. Nakon završetka studija Pema se vratila u Butan, gde je najavljeno njeno venčanje sa Nejgovim Visočanstvom Jigme Khesar Namgyel Wangchuck (takođe poznatim i pod imenom Kralj Zmaj).

Kralj Butana od svoje izabranice stariji je deset godina, a kada su ga pitali za razlog zašto je čekao toliko dugo da se oženi, vrlo kratko i jednostavno je odgovorio: "Da, čekao sam izvesno vreme da se oženim, ali nije važno kada ćete se oženiti dok god je u pitanju prava osoba koju ste čekali. A ja sam oženjen pravom osobom."

Kraljica Pema patron je Kraljevskog udruženja za zaštitu prirode. Ona takođe radi sa raznolikim brojem dobrotvornih organizacija, uključujući neke od vrlo značajnih u njenoj zemlji: Ability Bhutan Society, Bhutan Kidney Association i Bhutan Red Cross Society.

U februaru 2016., kraljica je rodila sina Jigme Namgyel Wangchuck, te na njenom Instagram nalogu možemo često videti i fotografije ovog preslatkog dečačića.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/