Jupiter je poslednji put bio u Škorpiji u periodu od 26. oktobra 2005. do 23. novembra 2006. Da li možete da se setite šta se tada događalo u vašem životu? Ne? Ok, verujemo da će vas novi ciklus Jupitera u Škorpiji podsetiti na taj period. 

Jupiter je planeta blagostanja, poslovnih i drugih mogućnosti. On je takođe i planeta velike sreće, najveća i najsjajnija planeta Sunčevog sistema. Iako veliki deo astrologije posvećujemo uticaju Venere, Merkura i Marsa na naš život, Jupiter nije nimalo manje bitan za sve nas jer je filozof, učitelj i neko ko može da donese krucijalne promene, zavisno od njegove pozicije u vašoj nataloj karti.

Na primer, ukoliko imate Juputera u svom natalnom horoskopu - dobro postavljenog i aspektovanog za njega se smatra da je "rođen pod sretnom zvezdom"...

Jupiter je nešto poput "anđela čuvara", pokazaće nam u čemu smo najuspešniji (natalni) ili u čemu ćemo biti uspešni u toku neke godine (tranzitni). Pokazaće nam i gde je naša sreća ili kakve smo sreće. On je taj koji širi vidike, inspiriše nas i nudi nam razne mogućnosti.

Jupiter vlada Strelcem i Ribama, devetom kućom u prirodnom horoskopu, kućom visokog obrazovanja, putovanja i traganja za smislom.

Šta je ovde bitno?

Vaš karakter - odnosno natalni horoskop jer svako od nas reaguje drugačije na aspekte te ako ste Škorpiji ili je imate u podznaku, to ne znači da će sada nešto toliko neverovatno da se desi. Posebno ne ako sedite u kući i čekate da vam ta promena padne sa neba.

Škorpija je vodeni, ženski znak. Njena osećanja su duboka, intezivna i skrivena. Snagu crpi iz upornosti i strastvenosti dok joj je intuicija moćno oružje! Škorpija je takođe vrlo seksepilna, njoj je ipak seks više od pukog fizičkog spajanja, više od zadovoljstva. Osobe rođene u ovom znaku su specifične, prodorne i vrlo jake, njima vladaju Pluton i Mars.  

Jupiter u Škorpiji

Zajedno Jupiter i Škorpija donose jednu vrlo intezivnu energiju. Škorpija u fokus donosi osećanja i to ona duboka, skrivena te očekujte da se u narednih godinu dana na različite načine bavimo svojim osećanjima. U međuvremenu pogledajte gde vam se nalazi Škorpija u horoskopu.

Ta kuća ili kuće (oblast života) biće pod snažnim uticajem Jupitera. Naravno, Škorpije se smatraju favorizovanim od strane kosmosa. Spremite se za novi ciklus. Ovaj period pogoduje i Devicama, Jarčevima, Rakovima i Ribama. 

Više o Jupiteru OVDE.

Na sledećoj stranici pročitajte šta čeka svaki znaki tokom ovog aspekta:

PageBreak

OVAN (21. 3 - 19. 4)

Ulaskom Jupitera, planete prosperiteta, kontakata sa strancima i dalekih putovanja u astrološku kuću novca, za vas počinje povoljniji finansijski period.

BIK (20. 4 - 21. 5)

Jupiter u vašem astrološkom polju partnerskih odnosa, do 8. novembra iduće godine može da vam donese brak ili profesionalni uspeh, ako ste zbog posla prisutni u javnosti.

BLIZANCI (22. 5 - 21. 6)

Vladalac kuće partnerskih odnosa, Jupiter, 10. oktobra ulazi u vašu astrološku kuću posla, najavljujući mogućnost promene posla ili radnog mesta, naročito ako nosite uniformu na radu.

RAK (21. 6 - 22. 7)

Ulazak Jupitera, planete ekspanzije, posle 12 godina, u vaše peto astrološko polje, do 8. novembra iduće godine, može da vam donese novu ljubav ili uvećanje porodice.

LAV (23. 7 - 23. 8)

Planeta prosperiteta, posle 12 godina, ulazi u Škorpiju, što posle 10. oktobra pogoduje predstavnicima vašeg znaka koji planiraju da se oprobaju u privatnom biznisu.

DEVICA (23. 8 - 23. 9)

Ulazak Jupitera, vladaoca polja partnerstva u Škorpiju, nagoveštava mogućnost sklapanja dogovora sa strancima, naročito ako radite u medijima ili često putujete, zbog posla.

VAGA (23. 9 - 22. 10)

Posle 10. oktobra, ulaskom Jupitera u Škorpiju, posle 12 godina, predstavnici vašeg znaka će procvetati, kako na emotivnom, tako i na profesionalnom planu.

ŠKORPIJA (23. 10 - 21. 11)

Jupiter, vladalac vašeg drugog i petog astrološkog polja, 10. oktobra, ulazi u vaš znak donoseći umetnicima i sportistima šanse za uvećanje zarade ali i porodice.

STRELAC (22. 11 - 21. 12)

Ulaskom vašeg vladaoca Jupitera, planete prosperiteta u Škorpiju, 10. oktobra, počinje period pripreme za realizaciju planova o kojima odavno maštate.

JARAC (22. 12 - 29. 1)

Posle 10. oktobra, pozicija Jupitera, planete bogatstva, donosi vam nove šanse za uvećanje prihoda, naročito ako se bavite IT tehnologijama, turizmom ili radite u medijima.

VODOLIJA (20. 1 - 19. 2)

Pozicija vladaoca vaše astrološke kuće neočekivanih situacija i kontakata sa strancima, Jupitera, povećava vaše šanse za uspostavljanje isplativog vida saradnje sa strancima.

RIBE (20. 2 - 20. 3)

Ulaskom jednog od vaših vladalaca Jupitera u Škorpiju, posle 10. oktobra, rastu šanse za dobijanje stipendije ili stručno usavršavanje u inostranstvu, naročito ako ste mladi.

SNALAŽLjIVI BIKOVI, RAKOVI, DEVICE, RIBE I JARČEVI

Dobro aspektovan Jupiter u osmom zodijačkom znaku može da vam donese nasledstvo, uspeh i slavu, ali i moralnu dilemu da rizikujete dosta toga, kako biste došli do velikog bogatstva. Bikovi, Rakovi, Device, Ribe i Jarčevi pre će uspeti da se snađu u takvoj situaciji, nego drugi znaci.

tekst: Elle / Večernje novosti

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/