Sigurno ste se pitali kako manekenke, glumice, modeli, pevačice i ostale celebrity dame izgledaju tako savršeno... Za početak ne dajte se obeshrabriti, jer sa njima radi tim stručnjaka kao što su - šminkeri, frizeri, fotografi, stilisti.

Ipak, ako izuzmemo stručnjake, onda i slavne zvezde moraju da se oslone na svoju prirodnu lepotu, uvežbano poziranje, ali i da pribegnu trikovima. Kad one mogu to da urade i mi možemo. Zato, otkrivamo vam 5 trikova koje dive koriste da bi "ispale" savršeno na fotkama. 

1. Izaberite najbolji mogući puder za vašu kožu

Puder treba da bude u boji vaše kože ili za nijansu svetliji. Ideja je da lice deluje prirodno i negovano, a ne na fotkama da izgledate kao da imate "tonu" pudera ili da ste bili na deset termina u solarijumu. 

2. Otvorite oči

Tajna lepe fotografije nalazi se u očima, jer oči jesu ogledalo duše i moramo da njihov uticaj na slikama pojačamo do maksimuma - uvek ih držite otvorenim i što su više osvetljene biće blistavije. Naravno, ne treba preterivati ni sa svetlošću na očima jer možete da dobijete kontra efekat. Ako stalno zažmurite na slikama, evo jednog ELLE trika. Zažmurite dok fotograf ne kaže: tri, četiri - sad! Na "sad" otvorite oči.   

3. Pronalazak najbolje poze

Onu pozu koja vam se najviše svidela pokušajte da kopirate kad god možete. 

4. Usne

Pokušajte da imate prirodan osmeh, ali da se ne vidi jezik. 

5. Razmislite o uglovima

Gledanje direktno u kameru je često iritirajuće i neugledno. Okrenite glavu u položaj 3/4 kako biste dobili na dubini. Svakako pronađite najbolji mogući profil, odnosno onaj profil na kom ste sebi najlepše. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/