Nacionalna asocijacija za ženske rukovodioce (NAFE) objavila je spisak kompanija koje prepoznaju vrednost žena, kao i njihovu sposobnost vođenja poslova vrednih i po nekoliko biliona.

Loreal i Procter & Gamble nalaze se u vrhu liste najboljih kompanija za žene, koju je objavila NAFE, a dalje ih prate Abbott, Adecco, Deloitte, Ernst & Young LLP, Fleishman Hillard, IBM, Johnson & Johnson i KPMG.

Cela lista NAFE Top 60 kompanija je objavljena u februarskom izdanju Working Mother, u kojima u modnom, prodajnom i beauty svetu prednjače Target, Wal-Mart i Colgate-Palmolive.

Prema izveštaju, ova lista uključuje najbolje kompanije koje znaju da prepoznaju vrednost žena, njihovu sposbnost liderstva, te kreiraju određene programe i inovacije kako bi ih podržale u uspehu i samom rukovođenju.  

Samim tim one vode poslove vredne bilione dolara. 

Nacionalna asocijacija za ženske rukovodioce (NAFE) posebnu pažnju obraća na žene sa velikom odgovornošću- i upravo ta sposbnost ih može dovesti do visoke pozicije.

"Mi smo srećni što možemo da kažemo da je zabeležen porast od osam odsto žena koje vode poslovne vredne 8 miliona dolara u najboljim kompanijama koje su se takođe našle na NAFE listi", rekla je Subha V. Barry, potpredsednica i generalni menadžer u Working Mother Media. 

Pored NAFE liste top 60, u izveštaju se ističe da 12 odsto žena ima funkciju izvršenog direktora, u poređenju sa 5 odsto koje je pokazao S&P 500 berzanski indeks. Najveći procenat žena je na menadžerskom nivou, na polju marketinga 46 odsto, a 61 se nalazi na poziciji viši menadžer. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/