Instagram se sa pravom smatra jednom od najmoćnijih društvenih mreža što se tiče mode.

(Strike a pose: Kako da napravite savršen Instagram profil po ugledu na top blogere)

Dokaz za to je već uobičajena praksa da upravo na ovoj mreži mnogi brendovi i modni dizajneri predstavljaju svoje komade i najnovije kolekcije. A osim njih, mnogi uticajni blogeri i brend ambasadori na isti način koriste neverovatne mogućnosti ove društvene mreže da dokažu svoj status influensera.

Sa sve većim brojem korisnika koji uživaju u čarima online kupovine, Instagram je konačno rešio da uvede nove opcije koja će omogućtii korisnicima da kupuju proizvode direktno sa svojih omiljenih profila.

Iako je nova opcija još u test fazi, čelnici Instagrama poručuju da će postovi sa mogućnošću kupovine imati posebnu ikonu, a kad kliknete na nju otkriće vam označene predmete, njihovu cenu i link će voditi na stranicu gde možete kupiti konkretan proizvod. 

Instagram će u narednih nekoliko nedelja testirati ovaj alat sa brendovima kao što su Kate Spade, JackThread, Warby Parker, dok on u potpunosti ne bude spreman za korišćenje.

Pa, srećna vam kupovina!

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/