OVAN (21. 3. – 20. 4)

Posao

Pažljivo preispitujete nove mogućnosti i vagate odluke koje bi mogle da utiču na vašu dalju karijeru. Dobijate razne poslovne ponude koje samo na prvi pogled deluju primamljivo. Period koji sledi nije najbolji za dogovore, posebno one dugoročne, kao ni za realizaciju ugovorenih projekata, na šta ukazuje kvadrat Marsa sa Jupiterom.

Neophodna vam je nečija podrška kako biste ostvarili svoje poslovno-finansijske ciljeve. U periodu do 31. oktobra, do mladog Meseca, budite uporni i dosledni u svojim namerama, posebno ako su vezane za neku bitnu promenu u karijeri, jer na samom kraju ciklusa može doći do neočekivanih problema koji bi mogli da ugroze vaše planove. Oslonite se na zdravu logiku i na podršku koju dobijate od proverenih saradnika. Nakon 9. novembra, Mars, vladar vašeg znaka, prelazi iz Jarca u Vodoliju i donosi olakšanje.

Iskoristite ovaj period za valorizaciju poslovnih planova i dogovora, kao i za realizaciju dogovorenih promena. Posle 13. novembra dobijate povoljne vesti i podršku iz inostranstva.

Ljubav

Venera, vladar vašeg sedmog polja u istom znaku sa Saturnom, znak je da vaše emotivno interesovanje za određenu osobu nije trajnog karaktera, niti je deo vašeg trenutnog plana. Još niste spremni za emotivno vezivanje, plašite se krajnjeg ishoda, i smišljate brojne izgovore, kako biste opravdali svoje ćudljivo raspoloženje. Hirovito ponašanje biće naglašeno sve dok Venera ne izađe iz konjunkcije sa Saturnom.

Nakon 12. novembra, ulaskom Venere u znak Jarca, stvari možete da sagledate realnije, ali to ne znači da će situacija biti idealna, niti da će se sve dešavati onako kako biste vi to želeli. Ulaskom u pomenuti znak Venera će biti u aspektu kvadrata sa Jupiterom, a takav položaj ukazuje na brojna preispitivanja vezana za kvalitet i trajnost odnosa.

Zdravlje

Obratite pažnju na glavobolje ukoliko se pojave, kao i bolove u vratu i kičmi. Bakterije u mokraći i problemi sa bubrezima jesu prolazna stvar ali se moraju medicinski tretirati da ne ostave posledice. Striktno poštujte saobraćajna pravila i nigde ne žurite.

BIK (21. 4. – 21. 5)

Posao

Neophodno je da budete odmereniji i oprezniji u komunikaciji sa kolegama i nadređenima ukoliko nameravate da sačuvate svoj poslovni status. Vaš vladar Venera je u konjunkciji sa Saturnom, a to je siguran znak prepreka i otezanja u svakom segmentu života. U kritičnim situacijama sačuvajte prisebnost duha i promišljenost, kako biste pravilno odgovorili na različite dileme koje vas prate na poslovnoj sceni ili u susretu sa saradnicima. Imponuje vam posao u kome do izražaja dolazi vaša preduzimljivost i organizatorske sposobnosti.

U periodu od 10. novembra, Mars ulazi u vaše polje karijere i donosi nove mogućnosti za suštinske promene, bilo unutar postojećeg, ili na nekom potpuno drugačijem poslu. Velike su šanse i za pronalaženje dodatnih izvora prihoda. Većinu poslovnih ciljeva možete da ostvarite zahvaljujući dobroj proceni i uspešnoj saradnji. Bilo bi dobro da proširite svoje poslovne kontakte, posebno sa ljudima koji su došli iz inostranstva, bilo da se radi o strancima ili povratnicima. Period je izuzetno povoljan za ugovaranje poslova sa stranim firmama i projekata koji imaju veze sa inostranstvom.

Ljubav

Sa ulaskom Sunca u Škorpiju, vaše sedmo polje, svake godine u isto vreme aktiviraju se emotivne i partnerske teme više nego tokom ostatka godine. Mars, vladar sedmog polja, trenutno u znaku svoje egzaltacije, ukazuje da je forma važnija od suštine i da ne vidite prave uzroke problema i neusaglašenosti u vezi.

Tek kad Venera izađe iz konjunkcije sa Saturnom, a Mars promeni znak i uđe u Vodoliju, shvatićete u čemu grešite. Osobi koja vam se dopada jasno dajete do znanja da vam je više stalo do harmoničnog odnosa nego do burnih izliva strasti. Mladi i slobodni pripadnici znaka maštaju o novoj ljubavnoj romansi. Ako i vi spadate u tu grupu, bilo bi dobro da pre nego što započenete novu vezu dobro razmislite šta zapravo želite i da osoba koja vam se dopada deli iste ideje kao vi i ima slične planove. Uživajte u novim ljubavnim izazovima, ali budite i dovoljno iskreni u izražavanju svojih osećanja. U pravom društvu i ljubavna sreća postaje dostižna.

Zdravlje

Udahnite svež vazduh i ojačajte imunitet. Moguće su povrede, upale i infekcije, posebno uroloških organa i problemi sa donjim stomakom kod pripadnica nežnijeg pola. Stariji neka kontrolišu pritisak, koji istini za volju ne mora biti jedini uzrok glavobolja, ali je svakako najopasniji.

BLIZANCI (22. 5. – 21. 6)

Posao

Merkur na samom kraju Vage, vama trigonskog znaka, ukazuje mnogo više na interesantne ideje nego konkretne nove projekte. Krajem meseca, ulaskom Merkura u Škorpiju, očekuju vas značajna poboljšanja u finansijskom smislu ili dodatne povišice, kao adekvatna nagrada za vaše ukupno zalaganje. Budite fleksibilni i ne dozvolite da prevagnu nepovoljni aspekti. Budući da ste vi osoba koja vodi računa i o materijalnim interesima, teško možete da se pomirite sa situacijom kada neko ograničava vaše poslovne planove. Greške koje su obeležile saradnju sa jednom osobom ili propusti koji su usledili zbog loše koncentracije, ali i zbog septembarske retrogradnosti Merkura, koja i sada pokazuje efekte, trebalo bi da nadoknadite u narednom periodu. Povedite računa o novcu i svim transakcijama dok Mars boravi u vašem osmom polju, do 10. novembra. Ovaj položaj ukazuje na mogućnost većih dobitaka ali i veće potrošačke euforije. Nakon toga ulazite u generalno povoljan period za posao.

Ljubav

Venera, u vašem polju partnerstva naglašava želju za harmonijom na ljubavnom planu. S druge strane blizak aspekt sa Saturnom koji ovim poljem dominira već više godinu dana, a zadržaće se u njemu još toliko, umanjuje vaš ljubavni idealizam i nagoni vas da budete racionalniji i praktičniji. Imate dovoljno snage samo kada se uz vas nalazi osoba sa kojom možete da podelite svoje misli, emocije ili inspiraciju, ali sve to nestaje čim se pojavi neki problem.

Znaci pažnje ili nežnosti potrebniji su vam više nego ikad pre. Ukoliko ste mladi ili slobodni, bićete u prilici da ostvarite brojne emotivne kontakte ali i novu vezu, u skladu sa simbolima koje ove planete nose. To znači da da će biti izazova i prepreka, ali i da da se morate boriti za kvalitet veze. Početkom novembra očekuju vas novi emotivni kontakti i neobične prilike. Ukoliko ste u vezi, izbegavajte sukobe i rasprave sa partnerom.

Zdravlje

Previše se iscrpljujete, neophodan vam je odmor. Mogući problemi sa stomakom, jetrom i krvnom slikom. Digestivni trakt je posebno ugrožen i to ne samo tokom ovog meseca. Nervoza će uzeti danak, ukoliko ne shvatite da stvari na koje ne možete uticati ne smeju da utiču na vas.

Na sledećoj strani pročitajte za ostale znake astro prognozu...