Tokom ovog Merkurovog boravka u Škorpiji postajemo istraživači, spremni da zaronimo u najmračnije dubine, a sve u svrhu otkrivanja ili barem pokušaja otkrivanja tajne koja se zove smrt ili prolaznost života.

Za vreme Merkura u Škorpiji spremni smo da se suočimo sa delovima psihe koje bi trebalo da promenimo ili odbacimo, te oslobodimo prostor za nove uvide. S ovakvim Merkurom imamo izazovnu komunikaciju, u kojoj se s vrlo malo reči izgovara suština i bolna istina na koju možda i nismo spremni. Ne tolerišu se plitki i površni razgovori, traže se duboke i kompleksne teme. Ovo je moć kritike. Pesimizam. Cinizam.

Vođeni jakim strastima i željama spremni smo na danonoćnu budnost, a sve kako bismo došli do zacrtanog cilja.

Fokusiranost, koncentracija i ozbiljan pristup svemu što radimo. Ovo razdoblje može biti povoljno kada govorimo o otkrivanju tajni, dešifrovanju, rešavanju zavrzlama i detektovanju problema.

Imamo i drugu stranu Merkura u Škorpiji vođenu niskim strastima koje idu iz nemoći i straha, a to su žestoke svađe, vređanja, ucene, optuživanja, osvete, napadi,  manipulacije, tajni planovi, podmuklost... Opreza i sumnje nikada dosta!

Mediji će nas bombardovati dramatičnim vestima o destrukciji i stradanjima, ali i o širenju zaraza, epidemijama. U ovom razdoblju misao se zadržava na takvim događajima; promišljamo o kraju i prolaznosti života te imamo priliku da razumemo i zlo i bol - onu najdublju moguću, na čiju pomisao se raspadamo na komadiće.

S ovakvim položajem Merkura česti su problemi vezani za tehničke i elektronske aparate, a pošteđeni neće biti ni limeni ljubimci.

Knjige ili nepotrebni papiri završavaju u kanti za smeće, dokumentima je istekla valjanost, kao i ugovorima, pa eto novih... Ovo je kriminal vezan uz dokumenta, isprave, dozvole i slično. Evo i oporuka i ugovora o doživotnom uzdržavanju. Ključevi ili neki drugi manji predmet upadaju u kanalizacioni otvor!

Sve što nam ne treba, a nekada nam je služilo baš sada završava u smeću. Ovde su i hakeri koji ulaze u kompjuterske sisteme, kradu podatke, šire viruse ili otkrivaju važnu tajnu... Ovo je kraj televizijske emisije kao i gašenje nekih medija, pa eto otkaza.

Ovo je slika raznih istraživača (lekara, areheologa, speleologa, biologa, hemičara, fizičara, informatičara) koji strastveno i posvećeno kopaju i tragaju, ne bi li stigli do novih, ozbiljnih i važnih otkrića. Merkur vlada Blizancima i Devicom, tako da će svi rođeni u ovim znakovima ili podznacima posebno osetiti ovo razdoblje.

izvor: sensaklub.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija