Postoje filmovi koje ćete pogledati samo jednom, oni za koje ćete reći da su dobri, ali nisu ništa posebno, ali i oni koje možete iznova i iznova gledati. Oni koji su preživeli i VHS zapis, a danas uživamo u njihovom digitalnom "osveženom" izdanju. Najčešće nas podsete na neka dobra vremena kada smo bili mladi, bezbrižni i opušteni...

Dirty Dancing

Šta možemo reći o ovom filmu, a da već ne znate. U leto 1963. porodica Houseman odlučila je da provede leto u Kellerman resortu, a 17-godišnja Baby naučiće važne lekcije o životu, ali i o plesu. Neke od kultnih scena obeležile su mnoga sećanja i mladosti. Ovaj klasičan film iz osamdesetih dobio je Oscara i Zlatni globus za najbolju muziku 1989. godine, a odavno smo već prestali da brojimo koliko smo ga samo puta pogledali.

Vicky Christina Barcelona

Romantična drama Woodyja Allena koja nas uvek podseti na nepredvidljivost života. Pogotovo ukoliko mu se prepustimo dok smo na odmoru. Priča je o dve devojke koje se zaljube u mladog slikara tokom njihovog boravka u Barseloni. Iako je siguran da oseća nešto prema njima, slikar i dalje ne može da zaboravi svoju bivšu suprugu. Penélope Cruz 2009. godine osvojila je Oscara za najbolju sporednu ulogu, a film je dobio i Zlatni globus u kategoriji najboljeg filma.

And While We Were Here

Romantičan i senzualan. Pogotovo kada gledate kako se lepa Kate Bosworth polagano zaljubljuje u mlađahnog Caleba. Kate glumi mladu spisateljicu Jane koja s mužem muzičarem putuje na italijansko ostrvo Ischiju gde se neočekivano zaljubljuje u Amerikanca Caleba (Jamie Blackley). Susret menja život Jane, ali menja i nju samu, pretvarajući je u romantičnog sanjara. I sve to skupa u pitoresknoj Italiji.

Y Tu Mamá También

Ono što u ovom filmu učine tri glavna lika, verojatno ste puno puta zamišljali da i sami preduzmete. Naprosto, sedate u auto i odlazite u nepoznato; negde gde je toplo i opušteno. Životi Julia i Tenocha, kao i većine sedamnaestogodišnjaka, kontrolisani njihovim hiperaktivnim hormonima, međusobnim prijateljstvom i žurbom u svet odraslih, a kada krenu na put s lepom i slobodoumnom dvadesetosomogodišnjom Lisom, oni se nadaju dobrom provodu, ali za njih troje to će biti nešto puno više. Kako to već i bude, život je katkad potpuno nepredvidiv.

Now and Then

Film koji nas radnjom uvek vraća u neka bezbrižna dečija vremena, a znamo da se vreme najbezbrižnije provodi leti. A za četiri žene iz Šelbi u Indiani, leto 1970. bilo je leto kad su napunile 12 godina, otkrile kako dečaci izgledaju goli i sklopile pakt prijateljstva. Nakon mnogo godina vraćaju se kako bi ispunile obećanje koje su dale to leto...

izvor: buro247

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija