Tri slepe žene iz Švedske otkrile su šta ih čini da se osećaju lepo u inspirativnom video-snimku koji je naslovljen: "Kako znate da ste lepi ako ne možete da vidite svoj odraz u ogledalu?"

Čuli smo mnoge tvrdnje o nesigurnosti u žensko telo: "Ne sviđa mi se moja brada", "Ponekad, kada dobijete koji kilogram...", "Moje oko. Znam da ne izgleda sjajno", "Da sam malo viša; malo mršavija". Ali smo čuli i to da kada ne možete da vidite svoj odraz u ogledalu, lepota znači mnogo više od toga.

(Pročitajte: Lepota kao droga za mozak)

"Osećam lepotu kada sam zaljubljena", rekla je Naomi Albak. Naomi, koja je slepa već 15 godina, pridružila se Ani Bergolic koja je slepa skoro 13 godina i Idi Ostlund, koja je slepa od rođenja. Ona je dodala i sledeće: "Lepota je više osećanje za mene... Ona dolazi iznutra. Ukoliko zračite toplotom, smernošću i ljubavlju onda ste lepi za mene."

(Pročitajte: Evolucija lepote u Iranu, od hidžaba do danas)

"Dugo nakon što sam oslepela, automatski sam proveravala sebe u ogledalu kao da je to moja druga priroda i trebalo mi je dugo vremena da prestanem sa tim. Sada, mislim da je to jedna od stvari koje volim što više ne vidim", rekla je Ana.

"Osećam lepotu kada sam energična, kada se osećam dobro i kada se osećam snažnom... Kada osećam da je sve kako treba, da radim prave stvari; značajne stvari, automatski osećam lepotu", kaže Ida.

Ona kaže da je u svojim tinejdžerskim danima često razmišljala o svom izgledu, a da to sada nije slučaj.

"Kako se približavam četrdesetoj, više pažnje obraćam na lepotu ljudi oko mene", kaže Naomi.

izvor: nationalgeographic.rs