Venera je ta koja u Ribama ima sposobnost da se prilagođava onome koga voli, obožava, ali ona na tom stepenu zna i tajnu zavođenja, ostvarenja svoga ideala ljubavi. Ona u sebi ima nešto anđeosko, uzvišeno, jer predstavlja najuzvišeniju ljubav. Ona je tu izuzetno snažna i pojačava ljubavna osećanja, ljubavne čežnje, ljubavne želje. Ona je tu mistična, sklona da snove pretvori u stvarnost.

U noći Mladog Meseca koji je 19. februara odmah nakon ponoći na 0 stepenu Riba, na početku ovog poslednjeg tajanstvenog znaka, koji u sebi nosi sva iskustva prethodnih znakova, jer se sa njim završava jedan ciklus. Na dan Mladog Meseca, da bi se podstakle novine i promene koje dolaze i da bi one bile pozitivne i dobre po nas dobro je radite vizualizaciju. Ovoga puta je Mlad Mesec u Ribama koje pojačavaju intuiciju, maštu, uticaj podsvesnog, snova, moć iscelivanja, ozdravljenja,kreativnosti, plodnosti, pa je dobro u toku dana 19. 02 krenuti sa promenama, bilo da je reč o lečenju, ili početku neke druge važne promene, nove ljubavi, novog načina zarade ili nešto drugo. Da biste podstakli novine najpovoljnije vreme za vizualizaciju, maštanje o onome što bi ste želeli da privučete je odmah na početku 19.02. u 00.47 sati.

Obratite pažnju te noći i na snove, jer oni naročito mogu da ukažu na promene koje vam predstoje. Poznato je da ukoliko se u noći Mladog Meseca sanja nešto što je radosno, to je dobro za ceo mesec, a ako su snovi neprijatni, na to ne treba obratiti pažnju i to može nestati.

VIŠE:Veliki Elle godišnji horoskop

U znaku Riba je moć imaginacije, mašte, kada je podsvesno izraženo i moćno. Mlad Mesec u Ribama daje veliku mogućnost da nove promene privučemo maštajući o njima.

Promene vezane za ljubav mogu posebno privući željenu ljubav, jer će Venera biti na 27. stepenu Riba, na mestu gde je najjače njeno delovanje, te je dobro da zamišljate ljubav onakvu kakvu vi želite, da bi ljubav iz vaše mašte mogla da postane stvarna dobro je da verujete u to. Pokušajte da vizualizujte sve ono što bi ste želeli da osetite i doživite kroz tu ljubav. Ako ste sami onda zamislite kakva bi trebalo da bude voljena osoba, njeno ponašanje prema vama, njena ličnost, njen izgled, način na koji bi vas volela i vi nju.

Venera je u  sa Marsom u Ribama i kako je ona sada jača, ona će moći da dovede do veće potrebe za ljubavlju u kojoj će biti jakih emocija, ali i velike ljubavne privlačnosti i strasti će biti sve više u narednim danima, posebno u noći 21. 02. kada će se Venera i Mars već naći u Ovnu u konjunkciji sa Mesecom. Ljubavne strasti i eros su izuzetno tada jaki.

Početak jednog novog perioda stiže ovih dana i u njemu ako ste spremni da udružite svoju energiju sa voljenom osobom i da mudro prepustite, bar u narednom periodu dok je Mars u Ovnu vođstvo jačem polu, sledite i  da onda možete da doživite radost i strast intenzivnu u ljubavi. U suprotnom, ako to ne dopustite lako bi moglo doći do ljubomore i ljubavnih sukoba, jer se želje mogu razlikovati. Potrebno je i dobro bi bilo puno zajedničkog rada, fizičke aktivnosti, velike dinamike, više kretanja, ili prepuštanja pojačanim fizičkim strastima. Potrebno je da se energija troši i da se bude aktivan i bori za životne težnje.

PROČITAJTE: Horoskop za februar 2015

U noći Mladog Meseca možete da maštate i o obilju materijalnom, o novcu i predmetima koje želite da imate. Vizualizacija će ovog puta biti vrlo snažna i samim tim da stvori pozadinu , matricu u vašem podsvesnom, koji će privući ono o čemu maštate. Važno je da tada se otvorite za neku novu energiju, koja će biti prisutna u ovom periodu Riba, koji će doneti više dinamike i aktivnosti, mogućnosti započinjanja nečeg novog.

Ribe su znak tajni, mističnog, snova, podsvesnog, imaginacije, vere, iscelivanja, pa će događanja u periodu koja sledi biće i izvesne tajanstvenosti, objedinjavanja prethodnih iskustava i pripreme za mnogo veće promene koje će doći sa sledećim Mladima Mesecom, odnosno Pomračenjem koje će biti na poslednjem stepenu Ribe 20. marta.

Dočekajte promene koje dolaze sa radošću, verujete da je moguće ostvariti ono što želite, jer su Ribe znak vere, gde je moć sugestije i autosugestije velika.

Piše: astrolog i bioenergetičar Svetlana Milenković, više na Facebook stranici autorke