Novogodišnje modne odluke za 2015!

Foto: Profimedia

Vreme je za radikalne promene u sferi stila! Happy 2015!

Budni? Iii? Kako je bilo? Divine? Ma, nismo ni sumnjali. Nego, kako se oseća „nova vi“? Šta planira „nova vi“? Ili ste sasvim zadovoljni sobom, starom Marinom, Tamarom, Ivanom, Anom?

Prvi januar je takav dan da iako volimo da leškarimo i sumiramo utiske sa dočeka,  poneseni nekim entuzijazmom, imamo običaj da donosimo odluke koje počinju sa „U ovoj godini ću, ili neću...“

I dok vas ostavljamo da sami smislite, zapišete i sebi obečate životne odluke koje obuhvataju pitanje srca i posla, imamo jedno malo pitanjce za vas: da li ste ikada na pragu nove godine  odlučila da promenite nešto u sferi odeće i svog stila?

Ukoliko niste, a planirate, evo nekoliko saveta koje je skupila na jednom mestu, novinarka i modna urednica britanskog Telegrapha, Lisa Armstrong.  

Odaberite boju koja vam najbolje odgovara

Ovo je odluka koja ne bi trebala da bude neki teret za vas. Prosto izaberite boju koja vam najviše leži, vašem tenu, očima. Moja je plava, ali ona nijansa koja podseća na golubije plavu, sa nekoliko podtonova sive. Ali naravno da ne nameravam samo nju da nosim, iako je na moje oduševljenje upravo plava pored Marsale proglašena za boju 2015. godine koju su koristili već Jonathan Saunders, Clare Waight Keller i mnogi drugi dizajneri . Uostalom, plava imal toliko podnijansi (akvamarin, tirkizna, modroplava, teget) i savršeno leži i beloj i tamnoj puti.

Odmorite malo svoj minimalizam (ponekad)

Da znam da obožavate odeću koju za modnu kuću Celine kreira Phoebe Philo: ona je minimalistična, ali urbana, drugačija, udobna, elegantna, šik. Međutim, ne morate baš stalno da nosite odeću koja ima takav dnk. Pogledajte malo oko vas: raskošan brokat, japanski print motivi, cvetni dezen na donjoj suknji… za proleće skoro svi dizajneri su se inspirisali japanskom kulturom i umetnošću, a ona je puna boja, detalja, motiva.  U krajnjem slučaju, zašto ne biste kombinovali maksimalizam sa minimalizmom? Do juna ćete verujemo biti PRO kategorija i jedinstveni.

Šopingujte neki novi teksas

Teksas nastavlja da dominira i tokom 2015. godine pa je možda ovo idealno vreme da šopingujete neki novi jeans, a još bolje košulju, kombinezon ili odelo. Jer, svi su igrali u prolećnim kolekcijama sa teksasom, počev od Stelle McCartney, preko Fendi do Guccija. Jeans nosite sa cirkonima, resama, pačvork detaljima kako ste videli u kolekcijama Dolce and Gabbane i Louis Vuittona. Spektakularno!

Leto je doba za prevrnutu kožu!

Da, da. Dobro ste čuli. Prevrnuta koža je vaš materijal za leto. Ali samo za temperature do 25 i za detalje, u vidu prsluka, kratkih suknjica, šortseva i košulja kakve smo viđali na revijama modnih kuća Gucci, Fendi, Dereka Lama, Loewea, Bottege Veneta i drugih…. Da li je potrebno nešto više da kažem?  

Eksperimentišite sa cipelama

Ne znam da li ste primetili ali danas ima toliko žena koje obožavaju da kažu “ nosim samo baletanke ili “navikla sam na štikle, tako da ih nosim stalno i na posao i kada idem u provod” . Boring. Ovo je godina kada je konačno došlo vreme da prestanete da nosite jedan te isti model cipela! U tome će vam pomoći modeli koji se preporučuju za sezonu proleće/leto: platforme s punom, ravnom petom, zatim cipele sa punom, širokom štiklom koja je mahom posuta šljokicama. 2015. će tako biti sjajna godina da miksujete visine: sandale sa svetlucavim platformama za dan, a platform s ravnom petom za noć.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...