Ovan

Osobe sa podznakom u Ovnu prilika za napredak i sreću očekuje na poslovnom planu ako imate podznak na početku ovoga znaka, a ako je u sredini onda u ljubavi, ili preko dece, ako ste roditelj,ili kroz kreativnost, ili javnost , scenu, ili zadovoljstva, hobi.

Ako niste još roditelji, neki od vas će biti u mogućnosti da dobiju dete. Sreća vas očekuje i kroz kreativan rad, ili kroz javni život, ako se bavite poslom koji se odnosi na javnost, ili kroz igre na sreću. Promene koje su počele da vam se dešavaju u prethodnim godinama, nastaviće se i u ovoj. Budite otvoreni za njih, kako bi bilo što više bilo oduševljena i pozitivnih iznenađenja , a manje napetosti i unutrašnjeg nemira. Prihvatite promene kao dobrodošle i potrebne i one će takve da budu.

Ukoliko je Ovan vaš sunčani znak i rođeni ste na početku ovog znaka, oko 20, 21.03. do 27.03. vi ćete biti u mogućnosti da napredujete, ako prihvatite neke nove odgovornosti, ili se potrudite više, uložite trud u nešto, jer će vam Sunce biti u trigonu sa Saturnom, koji je ušao u znak Strelca. Istrajnost, trud ili znanje do kojeg u toku januara, februara i marta će vam omogućiti da stvorite temelj za svoju budućnost, ili da dođete do sigurnosti, ili ostvarenja nečeg čemu težite.

Najviše sreće će imati Ovnovi rođeni aprila, kojima Jupiter u Lavu donosi mogućnost da napreduju i poboljšaju svoj život.

Dragi Ovnovi, budite aktivni, prihvatite srećnu priliku koja će vam se ukazati, jer će vam to doneti napredak, ili poboljšanje u nekoj sferi života. Jedino, što je važno za vas koji ste rođeni početkom aprila je da otpustite, ili završite, ili dopuste da izađe nešto iz vašeg života. To vam donosi Pluton iz Jarca u kvadratu sa vašim Suncem. To možda nije lako, ali je neophodno da bi ste mogli da nastavite dalje, onako kako ovaj znak to radi, preduzimljivošću, inicijativom i hrabrošću, koja vam donosi mogućnost da ostvarujte svoje ciljeve ili vam omogućava da budete predvodnik, ili prvi u nečemu.

Za većinu Ovnova ova godina će biti lakša i bolja godina od prethodne, jer Mars neće ići retrogradno,što je važno za vas, te da budu aktivni i da se zalažete, ili borite, onako kako vaša priroda to nalaže, a to ćete najžešće, najstrasnije činiti u periodu kada Mars bude u Ovnu od 20.02.-31.03. Tada ćete se izboriti lakše za svoju sreću, posebno oko 8.-12.03. kada će Mars biti u trigonu sa Jupiterom u Lavu.

Bik

Da bi 2015. bila srećna i dobra godina za vas i ono što je za vas važno je da imate stabilnost na emotivnom i finansijskom planu. To će vam planete, Jupiter u četvrtoj kući i omogućiti u prvoj polovini 2015. Ona će omogućiti da stvorite uporište, mirnu luku u svom domu, porodici u prvoj polovini godine, ako vam je podznak u Biku. Mnogi od vas će u 2015. poboljšati porodične odnose, ili srediti svoj dom, učiniti ga još više udobnim, komfornim mestom, a u drugoj polovini godine, zavisno od toga kada vam Jupiter uđe u petu kuću doći će do srećnih dešavanja u ljubavi, ili vam doneti mogućnost da se ostvarite kao roditelj,ili ako imate decu da doživite preko njih sreću. Oni koji su sami imaće prilike da započnu novu ljubav i to naročito tokom leta, ili da obnove neku vezu od ranije od 25.07.-6.09. To nije povoljno vreme za početak nove veze, ili za veridbu, ili venčanje, jer će Venera ići retrogradno. Promene vezane za decu su naročito moguće u drugoj polovini septembra i tokom oktobra. Pažljivi budite sa njima. Na poslovnom planu šanse da dođe do zaposlenja predstoje vam oktobra, novembra, ako ste nezaposleni, jer je tada vaša kuća posla izražena i kroz nju će prolaziti Venera.

Izlazak Saturna iz Škorpije omogući će vam da se oslobodite nekih bračnih teškoća koje su bile prisutne u prethodne dve godine i da se usmerite na obaveze vezane za finansije drugih i tu prihvatite odgovornosti, posebno ako je vaše zanimanje vezano za to bankarstvo, ili osiguranje.

Osobama rođenim krajem aprila će ova godina doneti pozitivne promene, sreću i biće to za vas jedna od srećnih godina, kada će vam Jupiter doneti prilike za poboljšanje života. Ovo za vas može da bude jedna od najboljih godina tokom avgusta i septembra. Budite otvoreni za pozitivna dešavanja i što više unosite u to što sledi dobru volju i spremnost da priliku koja vam se ukaže iskoristite, to vam ona može doneti više dobrobiti. Neki od vas će ulaganjem znanja i svojih sposobnosti uspeti da napreduju na poslu, ili na finansijskom planu, drugi u sticanju znanja, ali svakako će svako od vas koji ste rođeni krajem aprila imati srećnu priliku koja vam može učiniti da ovo bude dobra i srećan godina za vas.

Osobe rođene početkom maja vi ste pod uticajem Plutona, koje vam donosi mogućnost da velike pozitivne promene doživite, da ostvarite neke svoje dalekosežne ciljeve, bilo zbog podrške neke moćne osobe, ili kroz sopstvenu snagu i odlučnost.

Da bi ovo bila još jedna od dobrih godina za vas bitno je da radite na osećanju stabilnosti, ali da budete otvoreni za promene koje dolaze, posebno jer će one omogućiti ovoga puta vama više dobrog, nego što je to u prethodnim godinama bilo, te ovo može da bude za vas jedna od najsrećnijih godina.

Blizanci

Ovo je godina kada ćete vi koji imate podznak u Blizancima, na samom početku doneti povećane obaveze ili hvatanje u koštac sa poteškoćama, koje trebate da rešavate na vama najprihvatljiviji način, kroz komunikaciju, razgovore u kojima ćete moći da saznate šta je to što opterećuje vašeg partnera i kako da mu pomognete, ako ne želite da se on udalji od vas. Rešenje donosi Jupiter, koji je u vašoj trećoj kući komunikacije u prvoj polovini godine i koji omogućava da kroz razgovor, ili neko kratko putovanje, ili zajedničko učenje o nečemu dođete do poboljšanja odnosa. On će tokom ove godine, u drugoj polovini preći u vašu četvrtu kuću i doneti mogućnost da uredite dom, ili porodične odnose, te tako stvarate svoju sreću u porodičnom okruženje. Vi ste osoba koja nastoji da se dobro informiše i o raznim stvarima i trebate svoje znanje, veštine,ili ideje da unesete u stvaranje boljih porodičnih odnosa, ili uređenju, proširenju svoga doma. To će vas ove godine učiniti srećnom osobom i tu trebate da ulažete. Takođe, promene mogu kod vas da uslede preko uticaj Uran u 11. kući, koji može da vam donese nova prijateljstva, ili novine kroz timski rad ili u nekoj grupi,ili u nekom novom projektu koje budete započeli. Severni Mesečev čvor u vašoj kući ljubavi donosi vam mogućnost da ulažete i dobijate nešto čemu težite u ljubavi.

Vi ste ljubitelji promena, ali ovoga puta da bi ste bolje prolazili ako ste rođeni krajem maja, od 20,21. -25, 26. 05. potrebno je da prihvatite određena ograničenja, ili prepreke, kao nešto što treba da vas nauči šta je to što trebate da menjate u svom životu. Saturn vas može usporite i naterati da se dublje preispitujete, da menjate neki svoj način dosadašnjeg ponašanja, jer neće ići samo ako nastavite onako kako ste do sada činili. Ako to počnete da menjate, biće vam lakše. Dobro bi bilo da budete spremni da naučite nešto novo, što će vam olakšati situaciju, ma koliko to izgledalo naporno u početku. Avgusta je vreme da biste trebali da budete umereni, da izbegavate intelektualnu nadmenost pre svega.

Više sreće, ili prilike za poboljšanje imaće ove godine oni koji su rođeni oko juna i to između 3, 4. i 20. u prvoj polovini godine, kada im Jupiter pravi sekstil sa Suncem. Posebno mogućnost da menjaju svoj život, da im 2015. donese pozitivna iznenađenje imaće oni koji su rođeni od 2.06. -8.06., kojima će Uran biti u sekstilu sa njihovim Suncem. Oni trebaju da budu otvoreni za novine, jer one mogu da budu dobre za njih.

Vi ste prilagodljivi, otvoreni za promene i ove godine kroz trgovinu, komunikaciju, kratka putovanja,učenje ili druženje možete biti srećni i u elementu, a u drugoj polovini godine kroz porodicu, dom, bilo kupovinu, ili uređenje doma, ako ste u podznaku Blizanci.

Rak

Osobe koje imaju podznak u Raku sklone su brojnim promenama pod uticajem Meseca koji se brzo kreće i menja vaša osećanja, raspoloženja i donosi vam najviše promena. Na Rakove najviše utiču i Pomračenja Sunca i Meseca, koje će biti ove godine 20.03. 2012. Pomrčanje Sunca na kraju Riba i 4. 04. 2015. Pomračenje Meseca u Vagi. Pomračenje Sunca će vama dragi Rakovi doneti veće promene vezane ili za obrazovanje, ili duhovnost, veru, ili vezano za odlazak u inostranstvo i za putovanja. Ako nije neophodno promene ne trebate da sprovodite nedelju dana pre i dve nedelje posle Pomračenja. Pomračenje Meseca u Vagi ukazuje da je potrebno da se usklađujete puno u odnosima sa drugima, jer ukoliko ne budete tolerantni, ljubazni, diplomatični , skloni nagodbama i ako treba i popuštanju, lako može doći do većih nesuglasica i konflikata u ljubavnim i prijateljskim vezama.

Miroljubivost i nastojanje da budete staloženi donosi i Venera u Biku u periodu Pomračenja Meseca 4.04.2015, koja ukazuje kako je najbolje da postupate da bi izbegli probleme u vezama. Sledeće Pomračenje je Sunca je Devici 13.09. koje donosi promene u odnosima sa osobama iz vaše bliže okoline, u komunikaciju, sticanju znanja, novih poznanstva, odnosima sa bratom, ili sestrom itd. Tu je potrebno da izbegavate suviše kritike, zamerki, kako ne bi dolazilo do konflikata i budete otvoreni za nova saznanja. Izvesnih zastoja, ponavljanja nečega što ste prethodno učili,ili poteškoća u dogovaranjima će biti u naredne dve nedelje, posebno od 17.9.-9.10. Pomračenje Meseca će biti Ovnu 28.09. 2015. i tada trebate da izbegavate ispoljavanje agresivnosti, ljutnje, jer lako može da dođe do konflikata, svađa i sukoba, koji se neće dobro završiti. Potrebno je da izbegavate upotrebu alkohola, da se opuštate, upotrebljavate manje vode i tečnosti, kako bi ste uskladili svoj organizama sa promenama u prirodi i izbegli veću razdražljivost, napetosti.

Ove godine ono u šta trebate da ulažete da bi ste dosegli svoju sreću i koristite povoljne prilike je zarada. Novac je energija koji teče, a ukoliko se usmerite i verujte da vam je dostupan i da možete do njega doći, on će vam lakše i dolaziti i omogućiti da poboljšate svoju finansijsku situaciju, posebno ako vaši poslovi imaju veze sa javnošću, ili sa poslovanjem sa inostranstvom. Ako se prepustite uživanju, Jupiter u vašoj drugoj vam može pojačati apetit, ali ne i poboljšati finansijsku situaciju. Saturn u vašoj šestoj ukazuje da je dobro da ako imate zdravstvene probleme da se samodisciplinujete, ograničite u nečemu, bilo u ishrani ili nekim drugim navikama da bi ste poboljšali svoje zdravlje. Neptun u vašoj 10. upućuje da je potrebno da neizmerno verujte da ćete uspeti u ostvarenju vaših životnih težnji, što neće teći lako februar, marta i aprila, kao i druge polovine novembra i početkom decembra, jer će Saturn biti u kvadratu sa Neptunom i stvarnost i želje se mogu sukobiti i ponestati vere potrebne da se dosegne ono što želi.

Junski Rakovi će avgusta i septembra vi ćete biti pod povoljnim uticajem Jupitera u Devici i vam donosi mogućnost da dožive poboljšanje. Jupiter u Devici kroz rad i trud, ili znanje donosi vam mogućnost poboljšanja i prosperiteta,a Neptun vam pomaže da imate jaču intuiciju i veru, koja može da donese da doživite lepa iskustva i ostvarenje nečega o čemu maštaju, ili jako žele.

Julski Rakovi rođeni, vi koji ste oko 3,4.-12,13.07. bićete podložni neočekivanim promenama, ili iznenađenjima, koje zahtevaju da se brzo prilagođavate i ne pružate otpor promena, kako bi izbegli napetost ili inaćenja. Trebalo bi da izbegavate i ulazak u rizik, jer on može da vam donese probleme,ili neprijatnosti. Vama Uran u Ovnu pravi kvadrat sa Suncem. Opuštanje je vrlo važno za vas, kako bi ste se bolje osećali i bili zdravi ove godine. Pluton iz Jarca će vama koji su rođeni od 3,4.-8.07. doneti situacije u kojima će trebati da se susretnete sa nekim završetkom, ili krajem nečega i tu vam opiranje ne pomaže. U najboljem slučajnu mogu nešto promeniti totalno transformisati, ili odbacivanje nešto što je suvišno i što ih preopterećuje, kako ne bi došlo do destruktivnosti. Vi ste u stanju da se slepo vežete za nešto, što nije dobro za vas, a to ovoga puta nije dobro za vas. Pustite ono što treba da ode, da bi nešto bolje moglo da uđe u vaš život.

Lav

Osobe koje imaju podznak u ovom kraljevskom znaku osetiće u prvoj polovini godine do avgusta pozitivan uticaj Jupitera, više nego u 2015. Vama se sreća smeši i samo je potrebno da ulažete u sebe i podržavate optimizam i entuzijazam, koji vas ovoga puta dovodi do toga da sve probleme možete lakše da rešavate. Trebate da verujete u sebe, da ulažu u sebe svoje znanje, obrazovanje, da bi moglo da budu uspešni u ljubavi, ili poslu, ako im je šesta kuća posla u Strelcu, ili rešavate probleme sa decom, ako ste roditelji, ili u nekim slučajevima i sami budete u prilici da postanu roditelji. Dete koje bi Lavice mogle u ovoj godini rode može da ih učini srećnim i ponosnim roditeljem, bilo da su rođeni sa podznakom u Lavu, ili tu imaju Sunce, ili Mesec.

Za Lavove je ova godina mnogo lakša nego prethodna, jer Saturn vam ne donosi ograničenja, poteškoće, ili blokade više. Jedino ćete ako ste rođeni oko 21, 22, 23. 0, biti ti koji će se još u drugoj polovini polovinu juna, kao i tokom jula i dela avgusta susretati sa još nečim iz prošlosti, što bi trebalo da ovoga puta popravite, ili uradite na ispravan način, kako bi se nekih poteškoća, ili ograničenja zauvek rešili.

Julski Lavovi rođeni oko 23.-27.07. vi ćete biti pod uticajima Saturna, koji će vam doneti mogućnosti koje skoro nisu imali i zahvaljujući ili nekoj starijoj, iskusnijoj dobi, ili nekim novoj odgovornosti doživite trajniji napredak.
Avgustovski Lavovi rođeni 3, 4.08.-13.08. vi ćete imaćete jedinstvenu priliku da promenite svoj život. Vi ste ti koji mogu da dožive veće iznenađenje i da započnu sa neočekivanom promenom načina život, koja ih može oduševiti, podstaći da hrlite napred u novi život i bolju budućnost, onoliko koliko ste spremni za te veće novine. Jupiter u tigonu sa Uranom doneće vam veće iznenadne srećne promene krajem februara i početkom marta.

Iznenađenja koja vam menjaju život na bolje i vi ćete ga, kao i drugi vatreni znaci najviše osetiti ove godine, a u manjoj meri i vazdušni znaci Vage, Blizanci i naravno Vodolije.

Pomračenja Sunca i Meseca osetiće i vi kao i Rakovi, više nego drugi. Posebno ćete vi, koji ste julski Lavovi moći da menjate nešto u svom životu na bolje, jer je vama Pomračenje u trigonu sa Suncem natalnim, ali je bitno da te promene ne budu odmah nakon Pomračenja Sunca 20.03. i Pomračenja Mesec 4.04. , nego dok se slegnu utisci i svest o promenama proradi i da se organizujute, da možete da ih integrišete u svoj život na pravi način.
Lavovi , vi imate u sebi snagu i vitalnost i ove godine možete da poboljšaju svoje zdravlje i život kad Jupiter pređe preko njihovog Sunca ili podznaka, te ćete spadati u znake kojima je sreća više nakonjena nego drugim znacima sve do avgusta, kada Jupiter prelazi u Devicu.

Devica

Ovo je jedna od godina kada ćete vi sa podznakom u Devici imati mogućnost da doživite mogućnost da budete srećni ili zadovoljni ako budete ulagali u sebe od avgusta, pa na dalje. Jupiter ne donosi sreću u Devici bez rada, znanja, ili reda,ali ako toga ima, onda će Device sreću zaslužiti i uspeti da poboljšaju svoje zdravlje. Neke od vas će i uz pomoć jednog roditelja, porodicu da steknu uslove da ulažete u svoje obrazovanje, edukaciju, ili ostvarite neko putovanje u inostranstvo. Neke od vas će uspeti da rešavate svoje stambeno pitanje, ili sredite neke porodične probleme. Promišljene, analitične i dobro organizovanje vi umeju da prepoznate dobru priliku. Jedino što bi trebale da izbegavate je da ne ulazite kredite, ili pozajmice, već da samo ako ste u mogućnosti da ili kroz pomoć porodice, ili svojim radom dođete do novca i sredite svoju kuću , preuredite i popravite. To vam im donosi Pluton u 4. u Jarcu i Saturn koji će takođe ući u četvrtu kuću. Neki od vas koji budu najviše imali sreće će uspeti i da kupe neki plac, ili staru kuću, koju će polako renovirati i preurediti.

Oni koji su rođeni oko 24.-29, 30.09. će u prvi mesecima godine će biti pod uticajima Saturna , koji vam donosi izvesna ograničenja i prepreke sa kojima treba da se suočite i pokušate da ih prevladate. Više truda i aktivnosti, ali i manje straha i pesimizma sada će vam biti potrebno da savesno i praktično, korak po korak, koristeći pri tome sve svoje veštine, znanje i životno iskustvo savladate poteškoće, ili ograničenja. Neptun iz Riba unosi vam zbrku, konfuziju, zabunu i mogućnost samoobmana i obmane, posebno ukoliko ste rođenim 27.-30.09.

Od 21.01.-11.02. Merkur će biti retrogradan i tada trebate da popravite, poboljšate nešto od ranije, ne ulazite u novine i ako treba iz više pokušaja nešto da rešavate. Isto tako od 17.09.-09.10, kada bude bio retrogradan Merkur u Vagi, treba da poradite više na komunikaciji sa drugima,na poboljšavanju nekih odnosa, ali i da izbegavate donosite odluke, jer neće biti stabilne. Dobro bi bilo da u odnosima sa drugima više balansirate i sve polako radite, uz proveru onoga što govorite, pišete ili računate kako bi izbegli greške , kako ne ste trebali da nešto radite iz više puta. Nije povoljno vreme za kupovinu, posebno nečega vezanog za komunikaciju.

Najpovoljniji deo godine period za Device je doba Jarca od 21, 22.12. -22.01. i od 20, 21.04.-20,21. 05. i tada iskoristite mogućnost da stvarate svoju sreću, onako kako vi to samo znate koristeći pri tome svoje znanje, radeći vredno da bi stigli do svoje sreće. Ove godine malo je veća prilika da do svoje sreće lakše dođete od avgusta meseca, pa u sledećim mesecima. Ako ste majski onda oktobra oni rođeni na početku maja, a novembra oni rođeni od u prvoj dekadi maja, dok oni rođeni nakon oko 10, 11, 12. 05. u decembru 2015.

Vaga

Osobe sa podznakom u Vagi, vi možete ove godine da do svoje sreće i prosperiteta dođete kroz timski rad, ili učešćem u nekoj grupi, ili klubu, ili uz pomoć prijatelja, koji mogu da vam pomognu. Zato, drage Vage nastojte da se uključite, ako već niste, u neku grupu i da tu pronađete svoje mesto,koje će vam doneti priliku da se osećate dobro i da budete srećni. Partnerski odnosi su ti koji doživljavaju promene, jer se sam partner menja, te je potrebno da se i vi prilagođavate i balansirate, menjate se, kako te novine ne bi unele napetost,ili razdor u vaše partnerstvo, brak. Promene prihvatajte i biće vam lakše. Ako ste sami, moguće da naiđe neka nova osoba,koja je drugačija od vas, pomalo neobična, svoja, ili originala i nezavisne prirode. Izazovnost i nestalnost je prisutna u vašem polju partnerstva, ali i mogućnost da doživite iznenađenja i oduševljenja, kao i nešto neočekivano što ćete pamtiti, baš po tome, jer vam donosi jedinstveno iskustvo.

Ukoliko je vaš sunčani znak Vaga i rođeni ste od 23.09.-28, 29.09. vama će Saturn u Strelcu na početku 2015., kao i od septembra i oktobra doneti priliku da započnete ili stabilizujete nešto u svom životu, što donosi mogućnost prosperitete ako prihvatite obaveze koje vam dolaze. Takođe, ćete avgusta ili septembra, oko vašeg rođendana ako ste rođeni oko 23,24.25. biti pod uticajem Severnog čvora, ako ste rođeni koji vam može doneti izuzetne prilike za promenama. Ako ste žena, postoji mogućnost da neka muška osoba promeni vaš život i donese vam posebnu mogućnost, već nakon 28. 09., ali ne žurite i oprezno ulazite u to, da ne bi ste izgubili ravnotežu. Sačekajte oktobar, posebno drugu polovinu,jer će te promene tada doneti bolji ishod, nego ako ih započnete oko 28.09. kada je Pomračenje Meseca i nepovoljno je vreme za početka nečega. Ako ne možete da izbegnete promene, onda je važno da im se prilagodite i pružate otpor, jer će vam biti teže. Diplomatičnost i fleksibilnost u odnosima sa drugima pokažite krajem septembra i sve do 13.10. Da bi ste uticaje Pomračenja što bolje podneli potrebno je da radite na svom unutrašnjem miru i opuštenosti svesno i više nego uobičajeno već nekoliko dana pre Pomračenja i u toku tog i sledećim danima. Unesite i promene u način ishrane, smanjite unos tečnosti, hrane uopšte, posebno slatkog i voća 27. i 28.09. Jedite kabastu hranu, mahunarke u manjoj količini i ne naprežite se 28.09. Tada se odmarajte i opuštajte što više možete i ne ulazite u konflikte.

Ako ste rođeni oktobra, posebno oko 4.,5.-13.10. vi ćete osećati uticaj Urana, koji vam može doneti više napetosti, uzbuđenja, nemira ili neku drugu promenu koja može da vas izbaci iz ravnoteže, ako se više ne opuštate i ne prilagođavate promenama koje nastupaju. Pluton iz sazvežđa Jarca pravi kvadrat sa vašim natalnim Suncem, što vam može doneti da budete izloženi ili nekom pritisku, ili kontroli, ili nekom ko ima moć. Ovo je vreme koje donosi i mogućnost da dođe do završetke nečega. Što god to bilo u vašem životu, to je nešto što pustite da ode, jer je vreme za to.

Sreća ove godine neće biti nedostižna za vas, ako pre svega radite na svojim unutrašnjoj harmoniji i skladu, što će doprineti i boljim odnosima sa drugima, posebno u partnerstvu, što je za vas izuzetno važno. Jačate svoju odlučnost i ispoljite se kroz neku grupu, udruženje, ili kroz timski rad, ili kroz neko prijateljstvo koje može biti i nešto što je korisno, ili potrebno za vas. To će vam ove godine doneti najviše sreće.

Škorpija

Ako neko treba da bude srećan u 2015. to su Škorpije, jer je Saturn napustio njihov znak i većina ga neće više osetiti, sem onih koji su rođeni 19., 20.21. 11. koji ćete u drugoj polovini juna, jula i avgusta do 20. septembra trebati da se još jednom vratite u prošlost ili ponovo nosite sa nekim probleme kao i prošle godine. To će vas naterati da se potrude i pronađu rešenje za nešto što niste uspeli da tada rešite, ili naučite, ili promenite u toku novembra i decembra 2014. kada je vam je Saturn bio u konjunkciji sa natalnim Suncem. Saturn ume da nas preoptereti, umanji vitalnost, ili unese osećanje nemoći, ili donese potištenosti, ali kako je ovo ponovni uticaj, već doživljeno iskustvo trebate da ste shvatili kako on deluje i čemu ne trebate da se prepustite , a šta da jačate kod sebe. To je sigurno hrabrost i moralna snaga, jer što ste spremniji da se suočite sa Saturnom, što ste odgovorniji, discplinovaniji, u mogućnosti da kontrolišete svoja nepovoljna osećanja, to će vam biti lakše da prevaziđete teret koji stavlja na vas.

Osobe koje imaju podznak u Škorpiji, vi ćete takođe da se osećate lakše u 2015. godini i da budete rasterećene i oslobođene svega onoga što je Saturn njima doneo. Mnoge od vas su počele više pažene da obraćaju na svoje zdravlje i suočavale ste se sa zdravstvenim problemima, naučile ste da budete odgovornije prema sebi, disciplinovanije. Mlade Škorpije su postale ozbiljnije i odgovorne, jer vas je Saturn tome naučio, a u 2015. ćete moći da do svoje sreće dođete ako iskoriste prilike koji vam donosi Jupiter u vašoj 10. a to može biti u ostvarenju vaših životnih ciljeva, ili u karijeri. Možete dobiti podršku nekog autoriteta, ili roditelja,ako ste mladi on vam može pomoći. Potrebno je da budete samo uporni, aktivni i posebno od avgusta, pa do kraja godine radno raspoloženi.

Promene ćete i vi ove godine doživljavati, posebno vezane za posao i zdravlje. Iznenađenja na tom planu su moguća. Na vama je da prihvatite novine, jer one mogu da donesu šansu da izmenite stanje u kojem ste ako ste nezadovoljni. Kada je zdravlje u pitanju najviše će vam odgovarati jedinstvene, ili specifični način lečenja, koji se razlikuje od dosadašnjeg, ili nov način lečenja. Isto se odnosi i na posao, modernizacija , nove metode rada, korišćenje nove tehnologije u radu je neophodno.

Škorpije rođene krajem oktobra,vi ste pod povoljnim uticajem Neptuna, koje će omogućiti da ove godine doživite i neke veoma prijatne stvari, bilo neka prijatna iskustva na emotivnom planu, ili kada je kreativni rad u pitanju,ili neki humani rad. Povoljne prilike,ili srećne okolnosti će vam iskrsnuti avgusta, septembra i omogućiti vam da, ako se potrudite i budete aktivne ili vredne da napreduju na nekom planu. Bićete srećni ako tu šansu iskoristite.

Strelac

Ovo je godina kada vi koji imate podznak u Strelcu ćete doživeti suočavanje sa istinom o sebi, kao i mogućnost da sebe promenite, tako što ćete se više disciplinovati i biti spremne da prihvate odgovornosti za sebe, svoje zdravlje. Saturn donosi mogućnost da ako prihvatite neki vid ograničenja i ako se uzdržavate od nečega, što je bilo vezano za bilo vaše navike ishrane, bilo nešto drugo što je uticalo na vaše zdravlje, što vas je u prethodnom periodu izolovalo, ili osamilo i podstaklo u vama strahove sada promenite. Čim se suočite sa strahom, vi ga sada možete osvestiti i preduzeti sve što je neophodno da ga se oslobodite, a to podrazumeva određene promene u vašem životu. Neko od vas će sprovesti dijete, ili post i tako dovesti do poboljšanja zdravlja, ili do neophodnog mršavljenja, ili da u svojim aktivnostima umnim ili fizičkim bude odgovorniji, da bude savesniji prema sebi i da više truda ulaže u ono do čega mu je stalo. Više ozbiljnosti, više mudrosti i dublje znanje sada treba da prihvatite.

Vi koji ste rođene oko 22., 23.11.-28. 11. ćete najviše osetiti uticaj Saturna u znaku Stelca, koji će vam doneti nove obaveze i opterećenja,ili povećati vaše ambicije. Oni od vas koji su navikli na odgovornosti i obaveze, neće tako teško prihvatiti saturnovske lekcije. Vi ćete se lakše navići na njih i postaće još odgovorniji, dosledniji, sa više saveti prema sebi i drugima. Oni koji od vas studiraju, ili rade poslove koji ih vezuju sa inostranstvo će trebati da ispolje više znanja i odgovornosti u njima. Možda ćete, dragi Strelci morati da pričekajte na neko putovanje i da se više pripremate i obavite nešto da bi se stvorili uslovi za njega. Lakše će vam biti već od druge polovine juna, pa tokom leta, kada mogu tako nešto da sprovedu. Istina već od avgusta Jupiter iz Device će biti taj koji upozorava da nije vreme za preterivanje i da ako se prepuste tome lako može da budete na gubitku,ili doživite pirovu pobedu,ili neuspeh. Posebno trebate da ne ispoljavate intelektualnu aroganciju,ili preterani ponos.

Sreća ove godine ovom vatrenom znaku dolazi ako ste rođeni između 3.12. i 20.12. u toku prve polovine godine , kada vam Jupiter donosi mogućnost prosperiteta i donosi više sreće nego drugim znacima da ostvarite svoje ciljeve. Posebno će srećan period biti za vas koji ste rođeni oko 5, 6, 7. 12. koji ćete doživeti trigon Jupitera i Urana sa vašim natalnim Suncem krajem februara i u prvoj polovini marta kao šansu za velike pozitivne promene, koje vam omogućavaju izuzetnu sreću i priliku za veći prosperitet.

Ukoliko vam je podznak u Strelcu povoljna je godina da se posvetite obrazovanju, ili nekoj edukaciji, ili duhovnosti i to ozbiljnije i odgovornije nego ranije. Nekima će ovo doneti mogućnost putovanja u inostranstvo, ili selidbu, jer njima Uran donosi promene u domu ili porodičnom životu,a nekima i selidbu.

Od avgusta, pa tokom jeseni biće i onih koji će napredovati u karijeri, uz više obaveza, doći će i više profesionalnog zadovosljstava i sreće, dok će drugima doneti angažovanje na fakultetu, ili u nečemu vezanom za odnose sa inostranstvom.

Strelac je jedan od najsrećnijih znakova i njemu ni teškoće ne padaju tako teško, jer ume da sa pozitivne strane sve posmatra i u nepovoljnim iskustvima, teškoćama da uči, tako da će i sad ako tako postupa prolaziti dobro i koristiti svaku srećnu priliku da napreduje, uči i to drugima prenosi, kamoli u povoljnim periodima kada mu Jupiter pomaže da ostvari ono za čim stremi, kao što će to biti u nekim periodima ove godine. Tada će stvarno više nego drugi biti srećan.

Jarac

Osobe sa znakom ili podznakom u Jarcu, vi ste osetile već i sve više ćete kada oni menjaju svoj život. Ako imate podznak u Jarcu, onda će vam Saturn doneti da prihvatite neku novu odgovornost vezanu za neku grupu, ili udruženje, ili timski rad. Doneće vam i da trebate da pokažate više odgovornosti i u svojim prijateljskim odnosima i da možda napravite selekciju među svojim prijateljima. Moguće je i udruživanje sa prijateljicom,ili prijateljem , koji ima slične interese kao vi i koji će vas podstaći ili vi njega, nju. Neki će biti spremni da se više trude da bi ostvarili svoje želje i ciljeve.

Da bi napredovali potrebno je vi koji imate podznak u Jarcu da doživite i neku unutrašnju promenu,ili da privučete podršku drugih, bilo finansijsku, ili neku drugu. Biće onih, koji će u 2015. uspeti da dobiju neki novac od drugih, bilo donaciju, bilo kredit ili pak nasledstvo, ili novac od partnera koji će omogućiti da ostvare nešto za šta se duže vreme zalažu,ili žele.

Osobe koje su rođene oko 1,2.- 7,8.01. će doživeti najveće transformacije i promene. Važno je da se ne plašte i da se ne odupirate ovim promenama, kako one ne bi bile bolne za vas ili opasne. One su neophodnost, jer donose kraj nečega i samim tim priliku za nešto novo što će nastupiti. Destruktivnost i pokušaj da na silu nešto menjate može vas potresti i nepovoljno uticati na neke odnose ili ih navesti da ih okončati . To ni vama, ni drugima neće biti lako ako ne vodite računa i o drugima, jer kada ste vi dragi Jarčevi hladni i surovi, vi najviše povređujete sebe, jer pokazujete onu negativnu stranu sebe, a time gubite na poštovanju od drugih. Zato menjajte to što vas opterećuje, ali sa većim osećajem savesti, odgovornosti prema sebi isto kao i prema drugima.

Ne samo da je Pluton taj koji donosi promene, već i Uran iz Ovna, koji će praviti kvadrat sa Suncem osobama koje su rođene od 1,2.-8,9.01. Uran neočekivano, iznenada, ili naglo, nepredvidljivo donosi promene. Ume da uzdrma, donese napetost, razdražljivost, nemir, da uvuče u nepoznato, izazovno i da ako ste neelastični, neprilagodljivi i skloni odupiranju i inaćenju da vam donese probleme. Budite oprezni, strpljivi, kako već to vi znate ili mudru, upotrebite svoje životno iskustvo i mirno se suočite sa izazovima, ili neizvesnostima. Izbegavajte rizik,a ako i dođe do njega znajte da kada ste racionalni, promišljeni, disciplinovani vi umete najbolje da se nosite sa poteškoćama. Srećne okolnosti će doći i u drugoj polovini godine, kada Jupiter bude u Devici i kada će neki od vas ako budu radni i vredni moći da završe fakultet, ili uspešno studiraju, ili pak ostvare poslovnu saradnju sa inostranstvom ili neko putovanje. Nekima, onima koji imaju više sreće će se ukazati i prilika da studiraju u inostranstvu.

Najbolje će prolaziti oni Jarčevi koji su rođeni oko 18,19. 20.01. u drugoj polovini juna, jula, avgusta i septembra ,jer će vama Saturn koji će ponovo biti u Škorpiji da donese mogućnost da nešto uspešno završite od ranije,ili da ostvarite uz ulaganje truda nešto čemu težite.

Napokon i vama će ukoliko imate Sunce u znaku Jarca se ukazati srećne prilike počev od avgusta i septembra, kada ćete ukoliko ste rođeni decembara imati mogućnost da napredujte, posebno ako se potrudite oko nečega. To može da dovede do poboljšanja vašeg života tokom jeseni i zime, zavisno od toga da li ste rođeni početkom ili tokom decembra. Sreća, postoji i za vas, iako je vaš put do nje često takav da trebate da se suočite sa poteškoćama i unesete više truda, ili odricanje od nečega, ali je zato uspeh veći i osećaj sreće, ili ispunjenje trajan.

Vodolija

Ukoliko vam je podznak u Vodoliji u 2015. godina ćete imati prilike da napredujete više nego drugi i da preuzmete više odgovornosti nego drugi, ali time ćete moći da usrećiti i druge, jer vama Jupiter prolazi kroz sedmu kuću. Neki od vas će, drage Vodolije, ove godine mogu da uđu u brak. Drugima sreća dolazi kroz poslovna partnerstva ili aktivnosti koji će ih dovesti u javnost. Biće i onih koji će steći poslovno partnerstvo ,ili saradnju sa nekim na obostrano zadovoljstvo. Promene koje vi doživljavate će biti vezane bilo za finansijski plan, gde je dobro da pokažete nešto više otvorenosti za nov način zarade, ili pokazujete veću originalnost i individualnost u način rada, zarade. Novac može da vam dođe i iznenada i da vam se ukaže prilika u momentu, koju trebate odmah iskoristi i na pravi način. Biće i onih koji će menjati svoj način zarade, ili sistem vrednosti.

Osobe koje su rođene u znaku Vodolije, one koje imaju Sunce na 20,21.01. -26, 27. će biti pod povoljnim uticajem Saturna u prvim mesecima 2015. i pri kraju godine, novembra, decembra. Vi ćete biti u mogućnosti da prihvatanjem nove odgovornosti, ili sticanjem novog iskustva i znanja napreduju, onoliko koliko ste spremni da ulažete u to.

Drugi, koji su rođeni oko 2,3.-8, 9. 01. imaćete mogućnost za promene i reforme u svom životu, jer vama Uran pravi sekstil sa natalnim Suncem. Te promene mogu da vam donesu veću nezavisnost.

Jupiter planeta dobrih prilika, prosperiteta, sreće, znanja, vere i morala je u opoziciji sa Suncem Vodolija koje su rođene januara meseca i vi ćete od početka godine, pa do avgusta, kada Jupiter pređe u Devicu, biti sklone da na nekom planu imate poteškoće, koje otežavaju da doživite lako sreću i prosperitet. Ipak, ako ne preterujte, ne budu ekscentrične i hirovite vi ćete proći bolje.

Vi koje ste rođene oko 17, 18,19. i 20.01. ćete ponovo osetiti nepovoljni uticaj Saturna u tokom druge polovine juna, jula, avgusta i prve polovine septembra. Ograničenja i poteškoće će se opet pojaviti da bi ispravili, savladali ili naučili nešto što niste naučili u 2015. Ne ponavljajte greške, uhvatite se u koštac sa poteškoćama, ili strahom i uspećete da prebrodite to što vas koči.

Kraj godine će vam doneti olakšanje i rasterećene koje ste željno očekivali.

Vi ste skloni da živite ispred vremena i da ste više nego drugi okrenuti budućnosti, a ona je za vas srećnija i bolja kada uz sebe imate prijatelje, istomišljenike, ili imate braću po duhu, interesovanjima, ili znanjima, pa i ove godine ulažite u svoje odnose sa njima i bićete srećni onoliko koliko vi to možete. Zajedno da drugima ćete ove godine doći do svoje sreće, zato udružujete se da bi ste ostvarili svoju srećnu u 2015. Najviše sreće ćete imati ako imate podznak u Vodoliji krajem februara i početkom marta , kada je Uran u Ovnu u trigonu sa Jupiterom u Lavu, što vam može doneti izuzetne prilike za sreću u javnosti, ili u partnerstvima poslovnim ili bračnim.

Ribe

Za Ribe je emotivna sreća veoma važna, a ona će vama ako imate podznak u Ribama doći u drugoj polovini godine preko partnerstva, posebno ako to bude partner u simbolici Jupitera u Devci satriji oko 7. godina ili nešto više od vas, radan, neko ko ume da prihvati i odgovornost za brak. U prvoj polovini godine do avgusta vam je planeta sreće u vašoj 6. kući posla i zdravlja i tu možete doživite poboljšanje, posebno u poslovima vezanim za jupiterovsku prirodu, dakle za inostranstvo, strance,ili pak obrazovanje, učenje itd. Neki od vas bi mogli da poboljšaju i svoje zdravlje, a zdrav čovek je samim tim ima sve uslove da bude srećan i sigurno je srećniji od drugih koji to nisu.

Ukoliko ste po sunčanom znaku Ribe rođene oko 20, 21,.02,-28. 02 vama će Saturn da u prvi meseci 2015. pravi kvadrat sa natalnim Suncem i doneti vam više opterećenja, poteškoća ili ograničenja sa kojima ćete trebati da se suočite, da bi ih se rešili. Što manje straha i manje potištenosti, to ćete sa njima lakše izaći na kraj.

Oni koji su rođeni oko 23,24.02-28, 29.02. će biti pod uticajem Neptuna, koji je dobar ako se bavite nečim vezanim za pomaganje drugima,ili za umetnost, ili duhovnost, jer povećava intuiciju, maštu, veru ili kreativnost. On nije povoljan za svakodnevnicu i aktivnosti koje su prizemne jer tada unosi konfuziju, zbrku, nerealno viđenje, izazva obmane i samoobmane i bekstvo od stvarnosti, ili pak neke spletke i intrige,ili probleme sa autoritetima , roditeljima,ili sa sopstvenim egom, kojeg menja.

Otvorite vrata svojoj sreći, pomažite drugima,ili nešto u čemu i drugi mogu uživati i time ćete i sebe i druge učiniti srećnim.

Piše: astrolog i bioenergetičar Svetlana Milenković-Filipović, više na Facebook stranici autorke