Ovan

Kao pravi predvodnik, cenite moderne dekoracije koje se lako sastavljaju. Volite da rano okitite jelku i dom. Sviđa vam se tradicionalniji izgled, na raspolaganju vam je mnoštvo klasičnih ukrasa kojima možete ukusno ukrasiti svoje novogodišnje drvo. Kad birate figurice od obojenog stakla, odaberite jarkocrvenu, vašu omiljenu boju, kako biste podigli praznični duh. Kako Ovnovi vole sport, muškim članovima porodice će se svideti i ukrašeni znakovi omiljenih timova.

Bik

Bikovi su tradicionalno povezani sa zvukovima i muzikom. Razmislite o zvonima, malim rogovima i ostalim minijaturnim instrumentima kao ukrasima. Mala muzička kutijica koja svira omiljene božićne tonove ili drugi izvori muzike od velike važnosti. Deca Bikovi će se obradovati malom vozu koji kruži oko jelke, a i poneki preslatki meda može praviti društvo ukusno zapakovanim poklonima. Ručno rađene dekoracije sa starinskom čipkom ili ostacima tkanina će zadovoljiti vašu potrebu za lepotom, ali i uštedom. Odvojite vremena pre velikog praznika i napravite venac od brusnica kako biste dobili tradicionalniji izgled.

Blizanci

Raznolikost zaista jeste vaš začin života. Razbijanje monotonije i borba s dosadom su vaši imperativi. Kad Blizance pitate koja im je najdraža boja, odgovor je najčešće - sve koje postoje. Stoga, odlučite se za šareno i bogatu jelku. Razne boje u svojim primarnim tonovima će obaviti posao po vašem ukusu. Igračkice i ostale sitnice koje vas podsećaju na omiljeni lik iz crtića izmamiće vam osmeh. Ukrasi s ispisanim rečima kao što su "Božić", "Srećni praznici" potpuno su u skladu s vašom ljubavlju prema komuniciranju. Planirajte i šetnje gradom kako biste uživali u ukrašenim ulicama i šarenim svetlima.

Rak

Pretražite bakin tavan i škrinje ili se zaputite u antikvarnicu; tamo biste mogli pronaći starinske ukrase kojima ćete doneti svoj omiljeni duh prošlosti. Starinska zvezda na vrhu jelke će obogatiti praznični dom. Ručno izrađene dekoracije napravljene od testa, gline, papira, kao i one od figurica od medenjaka, vaš su nostalgični izbor. Pripremite kalupe za keks i ostale slatkiše u kuhinji dok se u loncu kuva jabukovača s karanfilićem i štapićima cimeta. Ovo su pravi mirisi koje volite dok spremate posluženje i iznosite pred goste. Dobra ideja za Rakove je da naprave spomenar u kojem će čuvati praznične uspomene, kao što su fotografije i trake s poklona. Svake sledeće godine možete ga pregledati kako biste se ispunili entuzijazmom za predstojeće praznike.

Lav

Sunce je vaš vladar, stavite na jelku simbole tog izvora života. Kao pravi vatreni znak, uvek cenite praznične sveće, naravno, idealno bi bilo imati i kamin iz kojeg vas greje toplina užarenog drveta. Ukoliko nabavite sveće s mirisom lovora, zaista možete uživati u njegovoj moćnoj aromi, zajedno s gostima, upravo pred svečanu večeru ili razmenu poklona. Lavovi su osobe koje uživaju u zabavama i njihovoj organizaciji. Stoga im odgovaraju i lepe maske (naročito za doček Nove godine).

Devica

Ono što vas uvek može razveseliti je zdrav i prirodan praznični ugođaj koji uključuje i sveže biljke svuda oko vas. Božićne zvezde, karanfili i bršljan vas naročito privlače za praznični dekor, kao i živa jelka koju ćete kasnije presaditi. Tako ćete izbeći osećaj krivice koji bi vas mučio kad biste jelku iskoristili samo jednom a onda bacili. Volite ukrašavanje s prevladavajućom crtom snežne beline jer asocira na čistoću i netaknutost. Detalji i kompleksnost u izradi ukrasa snežnih pahuljica će vas takođe impresionirati. Iskoristite ih za ukrašavanje jelke, prozora ili kao središnjeg motiva za praznike. Dodajte i isceljujuće kristale i terapeutsko poludrago kamenje kao želju za dobro zdravlje pri ulasku u novu godinu.

Vaga

Kao velikog romantika Zodijaka, slavljeničku ljubav ćete smatrati najvećim poklonom za božićne praznike. Pridodajte dekoru ukrase sa srcem i malim Kupidonima. Dobro, ružičasta jelka bi možda ipak bila malo previše, iako bi se nekima svidela i ta pomisao. Vaš znak ima afinitet i prema orijentalnoj umetnosti i književnosti; kineske ili japanske dekorativne teme, kao što su mali papirnati ventilatori i svetiljke, kreacije od origamija su još jedna zanimljiva ideja. Detalji sa simbolima Zena i joge, koji ističu jedinstvo, prirodu i jednostavnost su dobar način za slavljenje zimskog solsticija. Uvek ste fokusirani na partnerske odnose, stoga bi ukrasi grupirani u parove, koji time simboliziraju zajedništvo i predanost, bili dobar izbor. Možda par elegantnih kristalnih sveća ili Deda Mraz u obliku slanika za svečani sto?

Škorpija

Teme preporoda, ponovnog rođenja, obnove i opstanka su bliske i drage vašem srcu. Oživite starinske dekoracije kako biste oživeli duh Božića. Servirajte vruću čokoladu i keks u tradicionalnim posudama i šoljicama. Druga mogućnost je zamena tradicionalnog, zimzelenog drveta ogoljenim listopadnim. Dekorište  ga narandžasto-zlatnim tonovima kasne jeseni. Dodajte i nanizane minijaturne bundeve i druge plodove. Crne ili tamnoplave dekoracije će takođe odgovarati vašem znaku.

Strelac

Dekorišite dom ukrasima u obliku životinja. Divlje životinje, kao što su medvedi ili rakuni, mogu naći svoje mesto, kao i tipični kućni ljubimci. Dodajte tradicionalne ukrasne kugle u plavoj boji ili onima raznog dragog kamenja. Neke Strelce će zadovoljiti i figure vojnika u starim, nacionalnim odorama. Odličan predlog za Strelce je upotreba raznih duhovnih i religioznih simbola kako biste stvorili božićnu atmosferu. Ne bi bilo loše svake godine potražiti inspiraciju u temama s drugih kontinenata, s obzirom na vaš interes za strane zemlje.

Jarac

Vaš horoskopski znak je povezan s protokom vremena. Zašto ne iskoristiti 12 božićnih dana kao temu? Satovi kao ukrasi bi vam takođe odgovarali. Ako imate neki stari dedin veliki sat, iskoristite ga kao tematsko središte, ukrašavajući ga zelenilom i uspomenama. Pažljivo postavite ukrasne trake sa starinskim motivima. Ručno izrađeni papirni lanci i figurice od terakote će ukrasiti jelku i izraziti vaš praznični duh. Kako se bliži taj dan, sve više vas privlače uspomene na rano detinjstvo. Zato bi vam odgovarale i male igračke i lutkice. Možete iskoristiti površinu jednog manjeg stola za postavljanje minijaturnog sela s kućicama i ljudskim figurama.

Vodolija

Razvedriće vas maštovita jelka. Leptiri napravljeni od gaze i "šljokica", jednorozi, zmajevi, vilenjaci i anđeli sasvim sigurno su nešto u čemu ćete uživati. Sviđa vam se slika jelena koji vuku sanke prepune poklona, kao i samog Deda Mraza. Uživaćete u eksperimentisanju s manje tradicionalnim bojama. Ukrasite dom koristeći i dozu humora. Naravno, kad dođe vreme za skidanje prazničnih ukrasa, teško ih se odričete. Najradije biste da neki od njih ostanu još dugo u domu.

Ribe

Vaša sklonost prema moru i bićima iz morskog sveta može poslužiti kao inspiracija za prazničnu dekoraciju. Zbirka školjki, s dodatkom ukrasnih traka i perli, može se sjajno iskoristiti za prekrasne ukrase. Delfini, sirene i svetionici će upotpuniti temu mora. Pokušajte da dodate pastelne tonove kao što je tirkiz, lavanda ili bele svetlucave lampice. Cipele, stopala i ples se također povezuju s vašim znakom, zato razmislite o baletnim ili motivima narodnih plesova na figuricama. Možda male ukrasne cipelice, sandale ili čizmice? Perje i dobre vile su druge dobre teme koje možete uključiti u svoju prazničnu dekoraciju.

Izvor: Zena.hr