Mesec iza nas bio je vrlo plodan po pitanju nove muzike, i to one koja nam dolazi u izvedbi ženskih vokala. Dobili smo nova izdanja ikona koje nismo čuli odavno, indie albume koji su nas oduševili emotivnim momentima, kao i nove zvezde koje su došle na scenu sa ekstremno dobrim albumima.

(Ko je bio Bob Fosse: 6 činjenica o čuvenom koreografu i reditelju koje bi trebalo da znate pre gledanja serije "Fosse/Verdon")

Hajde da pogledamo ono najbolje što smo slušali u martu, bez posebnog redosleda:

Ex Hex - It’s Real

Ko: Grupa Ex Hex, na čijem se čelu nalazi rokerka Mary Timony, objavila je dugoočekivani nastavak odličnog albuma Rips iz 2014.

Šta:It's Real album je glam, i zarazan, podseća na neke od najboljih albuma iz 1980-ih. To ga čini nostalgičnim, ali nikako setnim ili tužnim. Čekirajte i "No Reflection" i singlove "Cosmic Cave" i "Tough Enough" i videćete o čemu se radi. Zatim proverite njihov prvi snimak, a onda ih reprodukujte tokom celog leta.

Kad: Dok se vozite kroz svoj rodni grad, ili kada želite da se osetite kao feministički snob, dok roštiljate u dvorištu.

Solange - When I Get Home

Ko: Solange, sestra daleko poznatije i uspešnije muzičke boginje, nedavno nas je obradovala snažnim albumom.

Šta: Još jedan od njenih najzabavnijih izleta u džez + soul + rnb zvuku, sa instrumentima i širinom vokalnih stilova, oduševiće sve one koji vole taj downbeat koji nudi mlađa sestra Knowles familije. Eksperimentalno bi moglo da bude prava reč za njenu muziku, ali nemojte to nikako smatrati nečim što je otuđeno ili neprijatno. "Binz" je jedan od trenutno najupečatljivijih singlova.

Kad: Kada ste sami, kada treba da uzmete slobodan dan i odmorite se, pa i od sebe.

Nilüfer Yanya - Miss Universe

Ko: Britanska pevačica i tekstopisac Nilüfer Yanya, ima debi album o kom se već priča.

Šta: Album "Miss Universe" je malo konceptualan, utoliko jer ima nekoliko interludija koji zvuče kao telefonska veza. To može da zvuči smešno, ali ćete se navići da preskočete taj deo, kada shvatite koliko je uzbudljiv ostatak ovog albuma. "Paralizovan" ima jake vokale, iako instrumentalno podseća na filmsku muziku. U drugim slučajevima, Yanya daje pravu melanholiju.

Kad: Možda za slowmotion đuskanje na zabavi ili za solo dance u sopstvenoj sobi.

Dido - Still On My Mind

Ko: Nju ne treba posebno predstavljati, ovo je njen prvi album nakon šest godina. Konačno!

Šta: Ako povežete Dido sa njenim najpoznatijim pesmama od pre 20 godina, verovatno ćete očekivati tu istu muziku. To je uvek bilo preterano pojednostavljenje onoga što ona jeste, ali da bude jasno, Still On My Mind ... nije to.

Kad: Dok hodate gradom sa slušalicama na ušima, kao i dok provodite vreme sa mamom.

Karen O and Danger Mouse - Lux Prima

Ko: Karen O (iz the Yeah Yeah Yeahs) i Danger Mouse su se udružili! 

Šta: Danger Mouse ima prilično heavy stil, ali ovaj album zvuči baš kao fuzija Karen O i Danger Mouse: retro i moćno, kao davno izgubljeni soundtrack za James Bond film koji nikada nije snimljen.

Kad: Za pljačku banke? Nije da odobravamo, ali imali smo tu asocijaciju.

Jenny Lewis - On The Line

Ko: Prošlo je dosta vremena otkad se Jenny Lewis pojavila u Troop Beverly Hillsu (30 godina da budemo tačni). Za to vreme frontwomen Rilo Kiley postala je indie kraljica - o čemu svedoči niz odličnih solo ploča. 

Šta: Kalifornijske sunčane melodije su zapravo samo glazura njenog oštrog pisanja pesama. Ona gradi čitave svetove i oblači ih hiperspecifičnostima. 

Kad: Dok radite, na večeri, ujutru kada ustanete.

Billie Eilish - WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?

Ko: Obožavamo Billie Eilish!

Šta: Eilish ima raskošan glas koji pokušava da iskrivi pri svakoj prilici - kao ASMR video snimak postavljen na neispravnu mašinu pod vodom. Ovo je kompliment. Njena muzika je manje lirska, više se tiče kreiranja raspoloženja, pa ne treba trošiti previše energije na pitanje da li su reči „želite da budete gej“ problematične ili ne. 

Kad: Kada ste u emotivnom dobrom raspoloženju.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/