Edith Piaf – Je ne regrette rien 

Edith Piaf me uvek podseti na moju baku, ona je volela i slušala njene pesme i od nje sam naučila da ne žalim za onim što je prošlo.

Janis Joplin – Me and Bobby Mcgee 

Kada čujem ovu pesmu, teleportujem se u New Orleans u vreme mojih studija i sećam se raznih putovanja kolima po Lousiani i Floridi s drugarima. Obožavam da vozim noću i ova pesma mi je neko vreme bila na top-listi muzike za vožnju.

Nina Simone - I Put a Spell On You i Sinnerman

Ove numere podsećaju me na moje početke i borbu za opstanak u New Yorku, na magiju kojom me je začarao taj grad u kom sam provela skoro deceniju svog života.

Giovanni Battista Pergolesi – Stabat Mater posebno Stabat Mater Dolorosa, katolička himna Bogorodici

Prvi put odslušala sam je pažljivo pre mnogo godina kao studentkinja u Firenci i volela sam uz nju da slikam noću u svom ateljeu. Pre nekoliko godina, Benedetta Bonichi, koleginica umetnica iz Rima, integrisala ju je u jedan svoj erotski video-rad i od tada je ovo za mene erotska himna!

Nicolas Jaar – BBC essential mix

Skoro dva sata muzičkog seksepila. Ovaj miks mi je must za večere koje organizujem i za pre-party atmosferu. Uostalom, sve što radi mladi i talentovani Nico volim. Posebno numeru El Bandido, el bandido del amor – sve je jasno!

Chilly Gonzales

Muzičko čudovište! Savremeni klasičar, reper i genije. Mogu da ga slušam i gledam po ceo dan i noć! Mene vezuje posebno za neke divne, vrele beogradske noći i jedno božanstveno stvorenje s kojim se najlepše na svetu smejem!

Chopin 

Sve! Ovo je muzika uz koju mislim, stvaram, čitam, kuvam.

Beethoven – Mondscheinesonate

Oduvek i zauvek moja muzika za plakanje.

James Blake – Limit to Your Love

Mrzim ograničenja u svemu, posebno u ljubavi, želim da ona bude apsolutna! Ova pesma podseća me na grozan period mog života koji se, na svu sreću, konačno završio. 

Tekst: Milica Prelević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/