Umesto da popijete tabletu za smirenje, neuro-naučnici iz Mindlab Internationala preporučuju da svoju anksioznost pre svega pokušate ublažiti muzikom.

Kako bi pomogli mnogima otkrili su listu pesama koje su prema njihovim istraživanjima idealne za opuštanje, a vodeć ameđu njima je pesma "Wightless". 

Vođa tima istraživača, David Lewis-Hodgson, pokušao je pronaći pesmu s najlepšim melodijama, a istraživanja je sproveo na grupi od 40 ženskih osoba u stresnim fazama, a u ozir je uzeo i brzinu otkucaja srca, pritisak, brzinu disanja i reakcije mozga na određene umirujuće melodije.

Kao rezultat, najboljom u tim situacijama pokazala se se gore spomenuta pesma Marconi Uniona "Weightless".

Međutim, sa ovim istraživanjem se ipak nije složio  francuski terapeut François-Xavier Vrait, koji tvrdi kako je tako nešto teško definisati uzorku od svega 40 žena. jer kako kaže postoje muzičke tehnike i ritmovi, koji drugačije utiču na pojedine reakcije u telu i ne mogu ili mogu odgovarati svakome jednako.

Neki su ipak otišli u drugu krajnost i tvrde da je nemoguće da pojedina vrsta muzike bolje opušta od recimo umirujućeg čaja ili tople kupke sa svećama.

Kako god, mi vam ipak donosimo top 6 pesama koje su se našle na vrlo dugoj listi onih koje se smatraju najidelanijim za opuštanje, a vaša je da prosudite sami odgovara li vam ova mini muzička terapija. 

Ostalih 5 pesama otkrijte na sledećoj strani

PageBreak

Izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/