Julia Restoin Roitfeld je ćerka modnog gurua Carine Roitfeld. Za nju je to samo olakšavajuća sudbinska okolnost. Ona sama gradi svoje ime, pored toga što je model, grafički dizajner, glumica, web urednica, ona je i francuska it devojka, ali i nova muza modnog sveta.

1. Lični stil

Njen stil oblačenja je prilično ženstven i ona ne odstupa od toga. Umesto da slepo prati modne trendove radije se odlučuje za klasične i večne modele. Naučite koji stilski pravac vam najbolje pristaje.

2. Promene

Iako je do nedavno u svojoj Chanel tašni nosila  samo iPhone i neseser sa Rose-Marie Swift šminkom, od kada je u maju 2012. dobila ćerku Romy u njoj su se našle i pelene, kao i baby vlažne maramice. „Život se potpuno promeni kada dobiješ dete!“ Prihvatite sa osmehom sve što vam život donosi.

3. Omiljena boja

„Kada krenem od kuće, uvek sam jednostavno obučena. Uglavnom nosim crne džempere, uz crne pantalone ili crnu suknju. Crno volim da nosim bez obzira koji je materijal u pitanju...“ Mohromatski orman olakšače vam oblačenje ujutru.

4. Mama zna najbolje

Svakako ne bi dospela ovako daleko da nije imala pored sebe snažnu i uticajnu majku: „Najbolje modne savete dobila sam od mame. Govorila mi je da uvek budem originalna i da kombinujem različite brendove.“ Ne odbacujte savete majke, ona vam uvek želi samo najbolje.

5. Online shopping

Julia uglavnom kupuje preko interneta, a obožava sajt Net-A-Porter. Tamo ćete pronaći već dobro osmišljene stajlinge, kupujte u dva klika i onda vam ostaje samo da otvorite vrata i preuzmete pošiljku.

6. Karjiera

Nakon poslova kao model za velike modne kuće, napredovala je i danas radi kao kreativni direktor za iste te brendove. Uvek razmišljajte o sledećem koraku, iskoristite svoje pune kapacitete i napredujte!

7. Greške su sastavni deo života

„Jedna od mojih najvećih modnih grešaka desila se kada sam, kao studentkinja, tek stigla u Njujork. Jednu noć sam obukla Missoni haljinu sa šarama i roze kaput. Užas!“ Ništa nije strašno dokle god nešto naučite iz svojih grešaka.

8.  Domaćica

I pored svih obaveza Julia stiže i da posećuje pijace, kao i da priprema ukusne specijalitete. Za nju je to najbolji način da se upozna sa lokalnom kulturom. Nekim danima posećuje najluksuznije restorane, nekim ostaje kući i kuva. Učite od nje i negujte sve svoje strasti.

9. Modna vernost

„Da se moj orman zapali, prvo bih skočila da sačuvam sve svoje tašne, a zatim i moje dve Chanel vintage jakne.“ Pronađite brend čiji vam krojevi najviše laskaju, svedite modne greške na minimum.

10. Vaš look

Isprobavajte i isprobavajte: istaknute oči, crveni karmin, jarko narandžaste jagodice... Sve dok ne shvatite kakav beauty look vama najbolje pristaje.  Zatim ga se držite!