Kako je došlo do saradnje sa kompanijom H&M?

Predstavnici kompanije H&M kompanije su me kontaktirali. Osećala sam se počastvovano i uzbuđeno. Pre mene su za H&M kreirali najbolji dizajneri današnjice, to što sam i ja pozvana za mene je značilo veliko priznanje mom radu u proteklih dvadeset godina. Ova saradnja omogućila mi je da se približim jednoj široj grupi. Velikodušna sam osoba i smatram da je deljenje jako bitno u našim životima, projekat Isabel Marant za H&M zasnovan je na deljenju.

Kako je tekao proces stvaranja kolekcije? Šta vam je bila inspiracija?

Želela sam da stvorim presek mog stila za novu publiku, a da bih to učinila jedini način je bio da kolekcija bude jako lična. H&M kolekcija inspirisana je mojim ličnim stilom i garderoberom, tu su komadi koje sam kreirala tokom godina i koje nosim. Ima svega, od krojeva nalik muškim, do skinny pantalona po kojima sam prepoznatljiva. Ideja je bila da stvorim komade koje svaka žena može da kombinuje kako god ona želi.

Da li biste rekli da ste upravo vi žena za koju kreirate?

Da, ali ne u sujetnom, sebičnom smislu. Kao žena koja kreira za žene, mogu svaki komad da isprobam i da eventualne probleme rešim odmah. Znam kako se žene osećaju ispred ogledala, šta one žele da naglase ili sakriju.

Da li nosite isključivo stvari iz svojih kolekcija?

Najčešće sam u ateljeu, radim i odmah isprobavam sve modele na sebi, tako da sam većinu vremena odevena u Isabel Marant potpis. Ponekad kradem odeću od muža i sina.

Šta vas motiviše da istrajete u modnoj industriji?

Moja nepresušna energija, želja da stvorim nešto što bi bilo relevantno u ovom vremenu. Kao dizajneru moj cilj jeste da obučem stvarnu ženu. Deluje kao jednostavna misija, ali istina je da to zahteva dosta teškog rada, ali me zapravo to motiviše da nastavim dalje.

Jelena Karakaš

Isabel Marant je najnovije pojačanje u H&M redovima, njena kolekcija posebno kreirana za ovaj brend na rafovima će se naći 14. novembra. Dobili smo priliku da ekskluzivno razgovaramo sa dizajnerkom, evo šta nam je ona rekla o ovoj saradnji.