Šta je zajedničko glumicama, dizajnerkama i autorki koje su se našle u ovoj maloj, ali važnoj anketi?

Iako danas vrlo uspešne, svaka od njih je u svom 20-im godinama, bila vrlo nesigurna.

Jane Fonda, glumica i aktivistkinja

"Rekla bih sebi da je "Ne" rečenica. Sa 20 nisam imala granice, niti sam znala kako da ih postavim. Očajnički sam želela da se svima dopadnem i šta god bi neko želeo, ja sam se tome prilagođavala. Zaista sam smatrala da je moja uloga da udovoljim. Imala sam skoro 60 kada sam naučila značenje rečce "Ne". Kao da sam godinama, decenijama bila u čamcu koji nije imao vesla i samo sam puštala struji da me vodi. Malo po malo, kroz život, terapiju i prijatelje koji su izabrali mene, kao i ja njih, naučila sam važnost posedovanja tih vesala."

Isabel Marant, dizajnerka

"Kada sam imala 20 osećala sam se nesigurno, nisam dovoljno volela sebe.Nedotajalo mi je samopouzdanje, a kada iz ove perspektive razmislim o ttome, to je sasvim normalno. Nosila sam mnogo šminke u pokušaju da izgledam starije, kao i da bih na neki način sakrila sebe. Mislim da su 20-te godine u kojima možete poprilično da se igrate sa svojim stilom i celokupnim izgledom. I to je nešto što bi i trebalo da radite, ne biste li pronašli sebe i izgradili samopuzdanje."

Margaret Atwood, autorka

"20-te nisu najbolje godina ni za koga. Da li ste postigli nešto tada, upoznali nekoga značajnog, pronašli dobar posao? Za jednog pisca tu je i dodatna anksioznost, potgotovo tokom 1960-ih u Kanadi. Svega nekolicina pisaca uspeva u mladosti da živi od svog stvaralaštva i svi znaju da su žene pisci pomalo lude i osužene na to da ostare same. Moj savet je: vremena se menjaju, a tako i stavovi. Možete da pomognete da se ove promene dogode brže. Neće biti lako. Biće uspona i padova i odbijanja. Tokom dobrih vremena nemojte biti puni sebe, to je uvek opasno. I da, uradite nešto povodom stila. Razmišljate ružičasto, spakujte sa sobom uvek crne komade i dodajte šal bogat bojama. To je sve što vam treba."

Gillian Anderson, glumica

"Ne brinite šta neko drugi misli o vama. Vaše mišljenje je jedino važno. Gajenje vere u sebe je radikalno i od vitalne i suštinske važnosti za vaše blagostanje, sve do poslednjeg daha."

Donatella Versace, dizajnerka

"Kada imate 20, život je prepun mogućnosti - čak i ako su to one koje vam nisu bile ni na kraj pameti. Rekla bi sebi da ćun imati neverovatan život, pun ljubavi, ali i bola. Da ću sve deliti sa svojom predivnom decom i porodicom koja će me obožavati i na taj način ću ppuniti rupe koje su za sobom ostavlili neki drugi ljudi koji su otišli iz mog života. Rekla bih sebi i da osvrtanje unazad ne vodi nikuda i da će ono dobro tek doći. Da ću borac i da ću preživeti mnogo toga, te da ću se uvek boriti da ovaj svet bude bolje mesto, mesto u kome će svi bez straha od osude moći da budu ono što žele."